Rotterdam, 07 November 2014

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, heeft de Computable Award gewonnen voor beste ICT-project van het jaar in de publieke sector. CGI won de award voor de succesvolle whereabouts app, die zij samen met de Nederlandse Dopingautoriteit, InnoSportNL en NOC*NSF heeft ontwikkeld. De World Anti-Doping Agency (WADA) heeft de whereabouts app nu wereldwijd in gebruik.

De WADA heeft begin dit jaar de ‘ADAMS whereabouts app’ gelanceerd voor meer dan 25.000 internationale topsporters. Met de app kunnen atleten op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de mobiele telefoon invoeren, controleren en wijzigen, zodat ze te lokaliseren zijn voor dopingcontroles. Deze app voor smartphones maakt het heel eenvoudig om te voldoen aan hun verplichtingen richting de WADA. In Nederland werd de whereabouts app al in 2012 in gebruik genomen door de Nederlandse Dopingautoriteit.

Sander van den Born, Vice President Marketing, Communications & Innovation, CGI Nederland: “We zijn erg trots dat we de Computable Award hebben gewonnen met de whereabouts app. Ik wil de World Anti-Doping Agency en ook de Nederlandse Dopingautoriteit bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de sporters bedanken voor het enthousiasme waarmee ze de app gebruiken. Met deze app helpen we topsporters wereldwijd om op een eenvoudige en toegankelijke manier te rapporteren over hun verblijfgegevens en te voldoen aan de relevante regelgeving. Zo kunnen zij zich volledig concentreren op hun prestaties. Voor CGI een mooi voorbeeld van een Nederlandse innovatie, waarbij wij onze kwaliteiten op het gebied van Mobile Solutions & Business Analytics hebben ingebracht. CGI zet zich hiermee in voor een schone sport; iedereen profiteert van deze efficiënte oplossing”.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer C$ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer C$ 19 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl