Supply Chain Acceleration

Werken aan snelle en flexibele productieketens

Bedrijven moeten tegenwoordig steeds sneller kunnen reageren op de veranderende klantvraag als gevolg van bijvoorbeeld de opkomst van webshops. Een uitdaging, zeker gezien de druk op de kosten. Om te kunnen blijven anticiperen op de marktvraag moet de eigen bedrijfsvoering gestroomlijnd worden en de supply chain efficiënter ingericht. Daarnaast gaan bedrijven meer aanvullende services aanbieden om onderscheidend te blijven. CGI helpt ze met de transformatie naar een realtime enterprise, met intelligente producten en systemen.

CGI heeft meer dan 40 jaar ervaring in deze markt. Ons uitgebreide team van experts heeft diepgaande kennis van zowel productie als supply chain. We helpen onze klanten met ketenintegratie en een transparantere bedrijfsvoering, waarbij sales en marketing en de supply chain dynamischer samenwerken met de productieafdelingen. Dit doen we op basis van het bekende ‘plan-do-check-act’ model. Wat CGI daarbij uniek maakt, is dat we dit realtime en heel gedetailleerd op de productievloer toepassen voor onze klanten.

Supply Chain Acceleration - oplossingen

Bij het inzetten van deze oplossingen kijken we eerst samen met klanten naar hun toekomstvisie. Vervolgens geven we dit vorm. Daarna verzorgen wij de implementatie én de ondersteuning (24/7). Ook voor hun missiekritische en primaire processen. En dat is uniek in de markt.

Supply Chain Acceleration - praktijkvoorbeelden

  • Voor een grote klant in de petrochemische industrie realiseerden we twintig procent meer output door het optimaliseren van de productieprocessen.
  • Voor Michelin zorgden we dat er voldoende winterbanden beschikbaar waren in hun distributiecentra om aan de vraag te voldoen. Wij maakten hiervoor een ‘commitment voor resultaat’-afspraak, en met succes.
  • Voor DSM namen we de support voor het manufacturingsysteem over, waarmee we een kostenverlaging bereikten van achttien procent.
  • CGI is partner van het Europese onderzoeksproject iCargo. Binnen dit project werken 29 partners uit de logistieke en IT-sector samen aan innovatieve logistieke software. CGI is leidend bij het opstellen en implementeren van de IT-architectuur.