Nieuws en downloads

Artikelen

Artikelen
Titel & samenvatting Download PDF Pagina's/Grootte
Defensie kiest CGI en Myler als voorkeursleveranciers voor ICT-inhuur

Het ministerie van Defensie heeft per 1 november 2018 de combinatie CGI en Myler geselecteerd als voorkeursleveranciers voor de inhuur van ICT-professionals.

Meer informatie…
Dorp wordt energie-eiland

In de energietransitie nemen burgers vaak het voortouw. Ook in Ansen en CGI ontwikkelt hiervoor het open innovatieplatform waarop inwoners energie kunnen verhandelen.

Meer informatie…
Dorp wordt energie-eiland 1 / 337 KB
Snel innoveren voor een betere klantbeleving

In de e-commerce is het belangrijk om continu te blijven ontwikkelen. Om de klant steeds beter van dienst te kunnen zijn. Dan is het zaak om de IT zo in te richten dat je snel kunt innoveren. Manager e-business ICT & IM Arthur van Weeren vertelt hoe dat lukt bij de grote retailer Intergamma. Arthur was een van onze sprekers tijdens de Round Table voor executives in Retail: ‘Omnichannel en de impact op IT en customer experience’.

Meer informatie…
Co-creatie is het hart van de digitale economie

Sinds het ontstaan van de vrijemarkteconomie is concurrentie een van de belangrijkste pijlers geweest. Maar wie vandaag de dag nog wil blijven concurreren op de ouderwetse manier, heeft zijn langste tijd gehad. Door de opkomst van nieuwe technologieën is het bedenken en leveren van nieuwe producten en diensten zo laagdrempelig geworden, dat de vraag niet langer het aanbod stuurt, maar andersom. En dat heeft vergaande consequenties voor met name gevestigde, internationale bedrijven.

Meer informatie…
Co-creatie is het hart van de digitale economie 2 / 220 KB
De servicegerichte flexibiliteit van Cloud Native Development

Het valt niet mee om een artikel te vinden over softwareontwikkeling dat niet begint met razendsnelle verandering en constante beweging. Het is een cliché als een vermanend opgestoken vinger, meestal gevolgd door de waarschuwing dat u ergens de boot dreigt te missen. Toegegeven, er gebeurt veel op het terrein van softwareontwikkeling. Vraag die ik veelvuldig krijg, is dan hoe Cloud Native Development daarin toe te passen: als robuuste fundament dat een duurzame basis verschaft in die roerige wereld.

Meer informatie…
De servicegerichte flexibiliteit van Cloud Native Development 1 / 91 KB
CGI zoekt 250 IT-ers voor de banen van de toekomst

Marieke de Bie geeft leiding aan de Emerging Technologies Unit van IT-dienstverlener CGI. Ze heeft de flinke uitdaging om binnen twee jaar 250 toptalenten binnen te halen voor de banen van de toekomst.

Meer informatie…
De ‘New Retailer’

Consumenten stellen in dit digitale tijdperk steeds meer eisen: aan assortiment, flexibele (af)leveringskeuzes en de offline en online integratie. Uit de jaarlijkse wereldwijde klantinterviews van CGI blijkt dat zo’n 75 procent van de retailers de omslag naar omnichannel nog niet volledig heeft gemaakt. Hoewel de klant het wel verwacht, is er dus vaak nog geen ‘omni’-ervaring. Maar hoe dan wel?

Meer informatie…
De ‘New Retailer’ 1 / 117 KB
In zelfsturende teams werken aan de wereld van morgen bij CGI

Bij IT-dienstverlener CGI wordt hard gewerkt aan de implementatie van de nieuwste technologische ontwikkelingen. In 2017 won een team van CGI de prijs voor de meest innovatieve oplossing bij een blockchain-Hackathon. Bij een Hackathon over Slimme schepen gebeurde dat ook. Hoe komt het dat ze daar zo goed in zijn?

Meer informatie…
Trots op Delfts Hyperloop-team voor het behalen van de tweede plaats

CGI feliciteert team Delft Hyperloop met de 2e plaats in de SpaceX Competitie 2018. We ondersteunen het team bij deze belangrijke innovatie voor mobiliteit in NL.

Meer informatie…
Drie nominaties CGI voor de Computable Awards

Op dinsdag 30 oktober 2018 reikt ICT-vakblad Computable haar jaarlijkse Awards uit. Bij deze ‘Oscars’ voor de ICT-sector maakt CGI kans op drie titels: Service-integrator van het Jaar, Digitale Transformatie van het Jaar en ICT-project van het Jaar in de Zorg. Publieksstemming – mogelijk tot en met 7 oktober – bepaalt voor 50 procent de winnaar; de overige 50 procent ligt in de handen van de deskundige jury’s.

Meer informatie…
Ansen wil zich profileren als koploper in de energietransitie

Het dorpje Ansen (Drenthe), goed voor zowat tweehonderd huishoudens, heeft in de zomer van 2018 een tweede coöperatief zonnedak in gebruik genomen. En het digitale platform ‘energie-eilanden’, om op termijn die energie zelf te kunnen verhandelen. 

Meer informatie…
Ansen wil zich profileren als koploper in de energietransitie 2 / 202 KB
Alle vervoer in één app

De verschuiving van bezit naar gebruik zet door. Wie koopt er nog dvd’s en cd’s als je op Netflix en Spotify alles kunt zien en beluisteren? Hetzelfde is mogelijk met vervoer. Want waarom zou je een auto bezitten als je vervoer als totaalpakket kunt afnemen? Dat is Mobility as a Service (MaaS).

Meer informatie…
De wet van de grote getallen en het fingerspitzengefühl

Het NDW ‘Centraal Informatiesysteem’ is een door CGI ontwikkeld IT-systeem. Hiermee verzamelt NDW verkeersgegevens – aangevuld met o.a. wegwerkzaamheden, filemeldingen – en speelt deze razendsnel door naar wegbeheerders en marktpartijen. Deze benutten de data voor verkeersmanagement en –informatie. 

Meer informatie…
De wet van de grote getallen en het fingerspitzengefühl 3 / 913 KB
Gaan centrale marktsystemen zorgen voor flexibiliteit in de (inter)nationale energiehuishouding ?

De energietransitie vraagt om een flexibele energiehuishouding op (inter)nationaal niveau zodat de energietoevoer gewaarborgd blijft. De uitdaging daarbij is de balans te vinden tussen vraag en aanbod. Zijn centrale marktsystemen het antwoord hierop?

Meer informatie…
Gaan centrale marktsystemen zorgen voor flexibiliteit in de (inter)nationale energiehuishouding ? 3 MB
In 2020 energieneutraal: inwoners Drents dorp Ansen lopen voorop in de energietransitie

Drentse dorp Ansen loopt voorop in energietransitie op weg naar ‘energieneutraal in 2020’. CGI bouwt een open innovatieplatform voor dit burgerinitiatief waarmee onderling energie verhandeld gaat worden. Dit digitale energie-eiland voorziet op termijn in de handel van zonne-energie, gas en elektra van maximaal 200 huishoudens.

Meer informatie…
In 2020 energieneutraal: inwoners Drents dorp Ansen lopen voorop in de energietransitie 4 / 441 KB
Delfts Hyperloop-team op topsnelheid naar Amerika

Op 19 juni 2018 presenteren de studenten van Delft Hyperloop II hun futuristische voertuig Hyperloop Pod ATLAS 01. Daarmee gaan ze komende zomer in Californië de strijd aan om als snelste Hyperloopteam door de testbuis van SpaceX te suizen. Rijkswaterstaat, NS, ProRail en CGI ondersteunen het team bij deze belangrijke innovatie voor de mobiliteit van Nederland.

Meer informatie…
Verbeter met slimme software op smartphone rijgedrag jongeren

Autoverzekeringen voor jongeren worden economisch onhoudbaar. Bestuurders tot 24 jaar betalen inmiddels 53% meer premie dan twee jaar geleden, zo blijkt uit onderzoekscijfers van Independer. Tegelijkertijd blijven verzekeraars verlies lijden op deze jongerenpolissen. Zowel de politiek, DNB als de Bond van Verzekeraars maken zich zorgen.

Meer informatie…
Verbeter met slimme software op smartphone rijgedrag jongeren 1 / 43 KB
Uitdagingen van MaaS voor de opdrachtgever (gemeenten en andere overheden)

De meeste rekenmodellen voorzien dat binnen dertig jaar zo’n tweederde van de wereldbevolking in de stad leeft. Mobiliteit in en rond de grootstedelijke gebieden is dan nauwelijks meer toereikend voor traditioneel autobezit. Mobility as a Service, kortweg MaaS, maakt het aantrekkelijker om vervoer af te nemen als een dienst, omdat het goedkoper, schoner en flexibeler is dan autobezit.

Meer informatie…
CGI bouwt open innovatieplatform voor burgerinitiatief voor onderlinge energieverhandeling

Drentse dorp Ansen loopt voorop in energietransitie op weg naar ‘energieneutraal in 2020’. CGI bouwt een open innovatieplatform voor dit burgerinitiatief waarmee onderling energie verhandeld gaat worden. Dit digitale energie-eiland voorziet op termijn in de handel van zonne-energie, gas en elektra van maximaal 200 huishoudens.

Meer informatie…
Verstoringen treinverkeer sneller op te lossen in 3D-omgeving

Een 3D-omgeving die in het geval van verstoringen van het treinverkeer in één oogopslag het spoor, de treinen en de omgeving daarvan laat zien. Deze innovatie kan volgens het verschil maken bij onverwachte weersomstandigheden, spoorlopers, ongelukken en andere incidenten.

Meer informatie…
Blockchain voor efficiënte afhandeling van zeecontainers

CGI en Blocklab (Havenbedrijf) werken momenteel aan een prototype op basis van Mendix-technologie voor de efficiënte afhandeling van zeecontainers

Meer informatie…
Kostenefficiënte uitfasering end-of-life applicaties

De markt van verzekeraars verandert steeds sneller. Verzekeraar VIVAT wil in de innovaties voorop lopen en bij de top 5 horen van de meest innovatieve verzekeraars en samenwerken met 250 startups, aldus topman Ron van Oijen. Om voor deze innovaties zoveel mogelijk geld beschikbaar te hebben, heeft VIVAT een efficiënte aanpak bedacht voor de End-Of-Life applicaties. In dit artikel schetsen John de Boed (Manager End-Of-Life bij verzekeraar VIVAT) en Edwin Huygens (Service Delivery & Transitiemanager bij ICT dienstverlener CGI) hoe ze dit samen in de praktijk uitvoeren.

Meer informatie…
Kostenefficiënte uitfasering end-of-life applicaties 4 / 2 MB
Overheid en bedrijfsleven stimuleren innovatieve vervoersoplossingen

In Amsterdam tekenden overheid en bedrijfsleven een intentieverklaring om mobiliteit anders te gaan inkopen (Mobility as a Service, MaaS). Bijv. door de leaseauto uit het contract te vervangen door een app met een reisbudget om vervoer mee te regisseren. De overheid streeft ernaar om zeven van deze regionale MaaS-projecten te starten dit jaar.

Meer informatie…
3D animatie spoor van ProRail in de race voor Computable Award

ProRail is door het tijdschrift Computable uitgeroepen tot één van de 10 genomineerden voor de Computable Awards 2018. Met NS en CGI heeft het bedrijf het hele spoor in 3D nagebouwd. Een veilige manier om te onderzoeken of innovatieve ideeën aanslaan om in de toekomst meer treinen te kunnen rijden.

Meer informatie…
Een IT-topper kan overal vandaan komen

Bassam Shoukri uit Syrië vertelt zijn levensverhaal. Hij werkt bij CGI als data scientist en het levende bewijs dat een IT-topper overal vandaan kan komen.

Meer informatie…
Een IT-topper kan overal vandaan komen 1 / 1 MB
Roelof Reineman (Eneco): Blockchain als versneller voor de energietransitie

Dit voorjaar organiseerde CGI samen met ontmoetingsplatform Flevum de Round Table ‘Omarm de energietransitie!’. Drie sprekers blikken in een artikelenreeks terug én vooruit. Met in dit tweede deel: Roelof Reineman, Lead Blockchain bij Eneco. 

Meer informatie…
Ruud Koornstra, ondernemend activist en Energiecommissaris: Streven naar het paradijs op aarde

Dit voorjaar organiseerde CGI samen met ontmoetingsplatform Flevum de Round Table ‘Omarm de energietransitie!’. Drie sprekers blikken in een artikelenreeks terug én vooruit. Met in dit derde deel: ondernemend activist en Energiecommissaris Ruud Koornstra.

Meer informatie…
Marko Kruithof (Stedin): De roep om nieuwe basisregels

Dit voorjaar organiseerde CGI samen met ontmoetingsplatform Flevum de Round Table ‘Omarm de energietransitie!’. Drie sprekers blikken in een artikelenreeks terug én vooruit. Met in dit eerste deel: Marko Kruithof, oud-directielid bij Stedin.

Meer informatie…
Blockchain helpt Groningse inwoners met schulden

De Gemeente Groningen ontwikkelde samen met CGI een blockchaintoepassing voor het verbeteren van de schuldhulpverlening.

Meer informatie…
Blockchain helpt Groningse inwoners met schulden 2 / 268 KB
De voorwaarden voor Value-Based Health Care 2.0

Voorwaarden voor VHBC 2.0 volgens CGI: voortdurende beschikbaarheid van informatie, structurele inbedding van data analytics en waardecreatie voor de patiënt.

Meer informatie…
ICT-arbeidsmarkt onverminderd krap

UWV en IT-spelers, waaronder CGI organiseren het Inspire, Learn & Connect event. Daarin vragen zij aandacht voor het toenemende belang van ICT in onze economie.

Meer informatie…
Bij MaaS gaat het om de markt én om de spelregels

Het succes van Mobility as a Service zal afhankelijk zijn van goede afspraken over data-uitwisseling.

Meer informatie…
Bij MaaS gaat het om de markt én om de spelregels 2 / 168 KB
Simulatiespel moet wachttijd voor reiziger en machinist verkorten

Om reizigers zo goed mogelijk in te laten stappen, is het belangrijk dat treinmachinisten op de juiste plek op het perron stoppen. Om ze hierin te trainen ontwikkelde CGI het simulatiespel STIPT.

Meer informatie…
Simulatiespel moet wachttijd voor reiziger en machinist verkorten 1 / 360 KB
Nederland van gas los met blockchain warmtenet

Eén van de belangrijkste stappen voor de energietransitie in Nederland is de overgang naar een alternatief voor gas als warmtebron. Warmtenetten zullen een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van de oplossing. CGI en Eneco zijn bezig om het warmtenetproduct – met blokchain technologie - een product van de toekomst te maken.

Meer informatie…
Twee nominaties voor TIMMIES 2018

De TIMMIES zijn bedoeld om innovatieve projecten te belonen en te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van ICT. In 2018 is CGI genomineerd voor de awards met twee blockchain projecten.

Meer informatie…
Met satellieten migrantenstromen in kaart brengen

Het CBS en CGI deden -in opdracht van ESA- een haalbaarheidsstudie naar het in kaart brengen van migrantenstromen met behulp van satellietdata en social media.

Meer informatie…
CGI combineert data om spoorprestaties te verbeteren

Spoorincidenten analyseren op basis van historische data, vergelijken van de spoorgeometrie door de jaren heen en het leveranciersonafhankelijk aansturen van de spoorbeveiliging. Dit is slechts een kleine greep uit de applicaties die ontwikkeld worden voor de spoorsector in het Expert Center Verkeer & Vervoer.

Meer informatie…
CGI combineert data om spoorprestaties te verbeteren 3 / 2 MB
CGI’s iAMLAB voorspelt o.a. veroudering infra met jongste software

CGI’s iAMLAB brengt ‘de staat van dienst’ van o.a. bruggen, sluizen en wegen in kaart en ontwikkelt IT-oplossingen om deze essentiële infrastructuur zo veilig en betrouwbaar mogelijk te laten zijn.

Meer informatie…
CGI’s iAMLAB voorspelt o.a. veroudering infra met jongste software 2 / 1 MB
Goed voornemen is concrete aanpak van legacy
Meer informatie…
Goed voornemen is concrete aanpak van legacy 2 / 173 KB
EVR 2018
Meer informatie…
EVR 2018 150 KB
Digitale transformatie heeft aandacht van RvB’s

Een op de praktijk gestoelde visie op digitale transformatie en een heldere kijk op hoe digitalisering bij organisaties zijn beslag krijgt.

Meer informatie…
Digitale transformatie heeft aandacht van RvB’s 7 / 472 KB
Alles draait hier om samenwerken

Een open cultuur, een ontspannen sfeer en aansprekend werk: niet voor niets vinden mensen het leuk om te werken bij internationale IT-dienstverlener CGI. HR-directeur Henk Zeilstra over goed werkgeverschap.

Meer informatie…
Alles draait hier om samenwerken 1 / 201 KB
Strong Agile Metrics

Robert Lamping, Financial Data Specialist bij CGI, heeft samen met professionals van ING en de Universiteit van Delft een interessant artikel geschreven genaamd ‘Strong Agile Metrics’. Het artikel is gepubliceerd op de site van ESEC/FSE 2017. De auteurs van het artikel geven antwoord op de vraag: ‘How can we set strong metrics for agile (Scrum) DevOps teams in an iterative fashion?’.

Meer informatie…
Strong Agile Metrics 6 / 640 KB
CGI doet mee aan initiatief Rotterdams bedrijfsleven Klimaatoproep aan Maasstedelijke politiek

Op 25 januari 2018 hebben meer dan vijftig Rotterdamse bedrijven en organisaties, waaronder CGI, een oproep gedaan aan burgemeester Ahmed Aboutaleb en de lijsttrekkers van de politieke partijen. De bedrijven roepen de Maasstedelijke politiek op om vaart te maken met de sprong naar een circulaire en duurzame stad.

Meer informatie…
Dynamisch Case Management: Bouwstenen voor digitale dienstverlening

Overheden kunnen met Dynamisch Case Management efficiënter digitaliseren door standaardprocessen te hergebruiken. CGI introduceert een digitale marktplaats voor ICT-oplossingen.

Meer informatie…
Dynamisch Case Management: Bouwstenen voor digitale dienstverlening 445 KB
De drietrapsraket van emerging technologies

Marieke de Bie is als Director Consulting Services verantwoordelijk voor Emerging Technologies binnen CGI Nederland. Haar visie op zowel het belang van opkomende technologieën als de uitdagingen die ze meebrengen is even helder als concreet.

Meer informatie…
De drietrapsraket van emerging technologies 142 KB
CGI: Grote resultaten te behalen met dynamic pricing

De snel veranderende verzekeringswereld noopt verzekeraars tot het transformeren van hun activiteiten via digitale technologieën; het tijdperk van Data Driven Insurance (DDI) is aangebroken. Met de dynamic rating en pricing oplossingen van CGI kunnen verzekeraars door een efficiëntere aanpak hun operationele kosten verminderen, meer omzet en hogere marges realiseren.

Meer informatie…
CGI: Grote resultaten te behalen met dynamic pricing 2 MB
Cyber Coalition 2017: CGI neemt actief deel aan de jaarlijkse NAVO-oefening

CGI bundelt samen met Defensie en andere bedrijven haar krachten tijdens de NAVO-oefening Cyber Coalition 2017 om de weerbaarheid in cybersecurity te verhogen.

Meer informatie…
Op weg naar de slagvaardigheid van een startup

Digitale transformatie is het hete hangijzer waarmee veel bedrijven zich nog geen raad weten. Experts Rolf Meester en William Rice van CGI zetten uiteen waarom.

Meer informatie…
Op weg naar de slagvaardigheid van een startup 2 / 133 KB
Niet afwachten, niet aarzelen, maar blijf in beweging!

Volgens CGI-er Geerten Peek vraagt de huidige dynamische retailmarkt om een klantgerichte visie en road map. Dit pad zal niet vastomlijnd zijn, maar het zetten van deze eerste stap (en steeds weer een volgende) is wél cruciaal om te overleven.

Meer informatie…
Niet afwachten, niet aarzelen, maar blijf in beweging! 1 / 161 KB
Burgernet 2.0: Continu in contact met burgers

Met Burgernet – een samenwerkingsverband tussen gemeente, burgers en politie – helpen inmiddels ruim twee miljoen paar extra ogen en oren de samenleving veiliger te maken. Het systeem kan ook worden ingezet voor brede burgerparticipatie. Dat ondersteunt de overheid bij haar digitale transformatie.

Meer informatie…
Burgernet 2.0: Continu in contact met burgers 1 / 254 KB
Ahmet Eraslan van CGI finalist van Young Captain Award 2017

Ahmet Eraslan (finalist Young Captain Award) maakt indruk door in vier jaar door te groeien vanuit de rol van Software Architect tot Vice President.

Meer informatie…
Ahmet Eraslan van CGI finalist van Young Captain Award 2017 2 / 382 KB
Ca. 450% meer tweets over duurzaamheid door de ‘Dag van de Duurzaamheid’

CGI hashtagonderzoek toont aan dat het aantal tweets gerelateerd aan ‘duurzaamheid’ op de Dag van de Duurzaamheid met 450% steeg dan de dagen ervoor.

Meer informatie…
Ca. 450% meer tweets over duurzaamheid door de ‘Dag van de Duurzaamheid’ 797 KB
De carrière van Chantal Achterberg: van topsporter naar data analist

Chantal Achterberg verruilde haar positie als topsporter voor een carrière als data analist bij CGI.

Meer informatie…
De carrière van Chantal Achterberg: van topsporter naar data analist 1 / 654 KB
Inzet blockchain technologie: CGI en Eneco ontwikkelen prototype voor handel in warmte

CGI en Eneco ontvingen een subsidie van 50.000 Euro voor het ontwikkelen van een blockchain applicatie voor handel in warmte. Het betreft toepassing die een decentraal energienetwerk én daarmee de energietransitie weer een stap dichterbij brengen.  

Meer informatie…
CGI bedenkt innovatiefste oplossing bij de VenJ Blockathon 2017

De Haagse Fokker Terminal stond vrijdag 22 en zaterdag 23 september in het teken van vernieuwing en ontwikkeling tijdens de ‘VenJ Blockathon 2017; in beslag met blockchain’. Minister Blok reikte aan het CGI-team de prijs uit voor de meest innovatieve oplossing.

Meer informatie…
Blockchain: hype of versneller van de energietransitie

Drie sprekers delen hun visie op de toekomst rondom over bitcoins, buzzwords, ontdekkingstochten, ecosystemen en distributed trust.

Meer informatie…
Blockchain: hype of versneller van de energietransitie 4 / 1 MB
CGI scoort goed in Outsourcing Performance studie

CGI scoort goed in Giarte studie. 36% van de klanten geeft aan dat de kwaliteit van de relatie is toegenomen. 95% geeft positieve aanbeveling.

Meer informatie…
Contract to support ESA with the definition of the Galileo 2nd Generation

CGI together with VSL have won a contract as part of the EGEP and funded by the European Space Agency, to support ESA with the definition of the G2G.

Meer informatie…
Regisseur van digitale transformatie. Hallo CDO!

Veel bedrijven investeren in de functie en positie van een CDO, de Chief Digital Officer (of Chief Data Officer) als regisseur van digitale transformatie.

Meer informatie…
Regisseur van digitale transformatie. Hallo CDO! 2 / 459 KB
Legacysystemen belemmeren volledige migratie naar de cloud

‘Alles naar de cloud’. De laatste jaren leek dat wel het adagium te zijn in de IT. Maar is het nu wel zo verstandig om alles in de cloud onder te brengen? 

Meer informatie…
Legacysystemen belemmeren volledige migratie naar de cloud 2 / 1 MB
Coalities tegen culturele barrières

In 2016 zetten CIO's digitale transformatie op de agenda als een geïntegreerd proces dat ieder onderdeel van de organisatie aangaat.

Meer informatie…
Coalities tegen culturele barrières 1 / 122 KB
Regie op strategic sourcing: Enter CDO?

De positie van de CIO evolueert naar die van CDO, een rol die meer digital, data- en insight gedreven is, met aandacht voor nieuwe businessmodellen.

Meer informatie…
Regie op strategic sourcing: Enter CDO? 95 KB
Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain

Een artikel over blockchain binnen de supply chain. CGI-er Simon Dalmolen gaf aan wat de toegevoegde waarde kan zijn voor de sector transport en logistiek

Meer informatie…
Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain 3 / 252 KB
Onderzoek naar blockchain, power management en elektrische voertuigen

Door blockchain in te zetten bij smart (dis)charging van elektrische voertuigen, kan de energietransitie versneld worden, aldus Sjors Hijgenaar van CGI.

Meer informatie…
Nieuwe wegen in overzichtelijk 3D

Ruimtelijke 3D-modellen kunnen helpen de juiste beslissingen te nemen bij grote veranderingen in de gebouwde omgeving of bijvoorbeeld bij incidenten.

Meer informatie…
Nieuwe wegen in overzichtelijk 3D 2 / 4 MB
Feit of fictie: wachtwoord met vreemde tekens nutteloos

Tessa van der Plas, cybersecurity expert bij CGI Nederland, vertelt op in Radio EenVandaag dat speciale tekens en hoofdletters wachtwoorden juist wel veiliger maken.

Meer informatie…
De sleutel tot een goede regie op digitale transformatie

Artikel van CGI'ers Leon Dohmen en Wouter Geurts in AG Connect over digitale transformatie.

Meer informatie…
De sleutel tot een goede regie op digitale transformatie 2 / 156 KB
Collectief pensioen – pensioenmutaties automatisch verwerkt met GPA

Een artikel van Erik Hoogeveen (CGI) en Edwin Huygens (CGI) over Geautomatiseerde Pensioenaangifte (GPA) in InFinance.

Meer informatie…
Collectief pensioen – pensioenmutaties automatisch verwerkt met GPA 2 / 369 KB
De beste chauffeur rijdt veilig, zuinig en duurzaam

Zijn programma’s om groener, zuiniger en slimmer te rijden effectief? Ja, mits je begint bij de gebruiker en design thinking toepast voor de oplossing.

Meer informatie…
De beste chauffeur rijdt veilig, zuinig en duurzaam 4 / 470 KB
Jury Computable Awards nomineert CGI voor 3de jaar op rij als ICT-dienstverlener van het jaar

CGI is voor het derde jaar op rij als ICT-dienstverlener van het jaar. Breng nu uw stem uit en stem op CGI!

Meer informatie…
UWV gunt Europese aanbesteding voor inhuur IV-functies aan CGI

UWV selecteert CGI als één van haar dienstverleners voor het voorselecteren en detacheren van professionals op het gebied van informatievoorziening (IV).

Meer informatie…
Koning Klant op zijn wenken bediend

IT-modernisatie is noodzakelijk om phygital retailer te worden. Lees het volledige artikel van CGI-er Geerten Peek in Boardroom IT.

Meer informatie…
Koning Klant op zijn wenken bediend 1 / 2 MB
Omnichannel: digitaal is ook niet alles

Omnichannel dienstverlening, alle informatie op één plek.

Meer informatie…
Omnichannel: digitaal is ook niet alles 1 / 306 KB
Sourcing in tijden van digitale disruptie

Vuistregel Strategic Sourcing: wie de slimste verbindingen legt in een – vaak internationaal – netwerk van leveranciers en samenwerkingsverbanden, wint.

Meer informatie…
Sourcing in tijden van digitale disruptie 1 / 137 KB
Topmanagement sleutelfactor in digital-first beleid

Transformational outsourcing versnelt digitale transformatie en kan budget vrijmaken door het rationaliseren en optimaliseren van oude IT. Lees het artikel!

Meer informatie…
Topmanagement sleutelfactor in digital-first beleid 3 / 2 MB
Electric vehicles: the driving power for energy transition

Sjors Hijgenaar (CGI) schreef een thesis over hoe elektrisch vervoer de energietransitie kan versnellen. Download zijn thesis.

Meer informatie…
Electric vehicles: the driving power for energy transition 99 / 5 MB
CGI integreert cybersecurity in productketen

Cybersecurity is belangrijk in de procesindustrie. Hoewel de IT doorgaans goed is beschermd tegen cyberaanvallen, geldt dat voor de OT nog niet altijd.

Meer informatie…
CGI integreert cybersecurity in productketen 2 / 406 KB
Het nieuwe inloggen: Bring Your Own ID

Hoe zorg je voor een veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame manier van inloggen? Dit kan met de Bring Your Own ID oplossing van CGI.

Meer informatie…
Het nieuwe inloggen: Bring Your Own ID 2 / 602 KB
Nefusta: ‘groen’ laad- en tankstation voor de toekomst

Een consortium van HAN, Sweco, DEKRA, DNV GL en CGI gaat het Nefusta ontwikkelen, een groen laad- en tankstation voor de toekomst. Lees het artikel!

Meer informatie…
Cybersecurity nauw verweven met digitale DNA

Artikel van Eelco Stofbergen over de gevolgen van digitale transformatie voor cybersecurity. Hij schetst 5 voorwaarden voor informatiebeveiliging. 

Meer informatie…
Cybersecurity nauw verweven met digitale DNA 1 / 2 MB
Digitale incassostrategie en klantbehoud

Artikel van Peter Kienhuis over digitale incassostrategie en klantbehoud. In dit artikel beschrijft hij zijn visie op incasseren en incassoprocessen.

Meer informatie…
Cybersecurity is topsport

Cybersecurity is essentieel voor onze economie en maatschappij; we moeten hard werken om bedrijven en de samenleving te beschermen tegen cyberincidenten.

Meer informatie…
Cybersecurity is topsport 2 / 1 MB
Informatieveiligheid moet in het DNA

Met digitale transformatie neemt de afhankelijkheid van technologie & data toe. Het gaat erom dat je informatiebeveiliging als cruciale randvoorwaarde inzet

Meer informatie…
Informatieveiligheid moet in het DNA 1 / 269 KB
De slimme kaart van Rotterdam

Het digitale 4D model is een handig hulpmiddel bij het nemen van beslissingen omtrent veranderingen in de omgeving en bij incidenten. Lees het artikel!

Meer informatie…
De slimme kaart van Rotterdam 1 / 124 KB
Industrie 4.0: Tijd van experimenteren is voorbij

Iedereen heeft het over digitale transformatie en buzzwords als Industrie 4.0. Digitaal transformeren is voor organisaties een must. Maar hoe doe je dat?

Meer informatie…
Industrie 4.0: Tijd van experimenteren is voorbij 1 / 689 KB
De hele waarheid over robots

Is robotisering een bedreiging voor de werkgelegenheid? Lees het artikel dat CGI-ers Rolf Meester & Hans van Veen schreven in BoardroomIT. Download nu!

Meer informatie…
De hele waarheid over robots 1 / 2 MB
Infographic - Revalidatie met serious gaming

Een infographic die laat zien hoe de techniek wertkt voor het toepassen van serious gaming in de huiskamer om revalidatie te stimuleren.

Meer informatie…
Infographic - Revalidatie met serious gaming 1 / 417 KB
Innovatie als middel

Aan innovatiemanagement valt niet te ontkomen! Lees waarom innovatie, volgens Sander van den Born van CGI Nederland, een middel is en geen doel op zich.

Meer informatie…
Innovatie als middel 1 / 1 MB
Gouden race voor Hyperloop team TU Delft

Delft Hyperloop wint SpaceX Hyperloop Pod Competition met hun van koolstofvezel gemaakte, superlichte ontwerp won het team het overall klassement.

Meer informatie…
Hyperloop team TU gaat voor ‘Delfts goud’

Hyperloop Team van TU Delft strijdt van 27-29 januari in Los Angeles met hun ‘pod’ om het goud in de SpaceX Hyperloop Pod Competition. Gaan ze winnen? 

Meer informatie…
Eén weg in het woud van inlogmiddelen

Het aantal manieren om in te loggen voor online dienstverlening groeit. Met Bring Your Own ID (BYOID) introduceert CGI de nieuwe manier van toegang verlenen.

Meer informatie…
Eén weg in het woud van inlogmiddelen 1 / 259 KB
Data als stimulans voor zuiniger en veiliger rijgedrag

Datastromen exploderen. De kunst is om datastromen op een goede manier te vertalen naar slim beleid, en duurzame & kosteneffectieve mobiliteitsoplossingen

Meer informatie…
Data als stimulans voor zuiniger en veiliger rijgedrag 1 / 672 KB
Protect the bank infographic

Deze infographic toont alle aspecten van Protect the Bank in één overzicht. Bekijk of download nu de infographic!

Meer informatie…
Protect the bank infographic 1 / 3 MB
17e wereldwijde MES Product Survey

CGI brengt de MES Product Survey 2016 uit, waarin 74 Manufacturing Execution Systems (MES) kritisch tegen het licht worden gehouden. Ontdek de uitkomsten.

Meer informatie…
17e wereldwijde MES Product Survey 2 / 183 KB
40 ideeën om het fileleed op de A58 op te lossen

CGI en haar partners kregen de opdracht om hun idee, gedragsverandering van automobilisten, uit te werken en daarmee het fileleed op de A58 op te lossen.

Meer informatie…
Nationale-Nederlanden test Salarispakket Aansluiting

Eigenlijk het ei van Columbus: mutaties in de salarisadministratie bij de werkgever automatisch koppelen aan de pensioenadministratie bij de verzekeraar.

Meer informatie…
CGI’ers winnen ‘regionale’ prijs bij European Satellite Navigation Competition

CGI’ers winnen 1ste prijs: met de GNSS-sensor in je smartphone hoogtemetingen uitvoeren en zo de risico’s en impact van overstromingen in kaart brengen. 

Meer informatie…
Digitale transformatie: bedrijf en burger willen gemak

Hoe de overheid de slag kan maken van een uitvoerende naar een adviserende overheid, die optimaal aansluit bij de leefwereld van burgers en bedrijven.

Meer informatie…
Digitale transformatie: bedrijf en burger willen gemak 2 / 349 KB
CGI Global 1000 Infographic

Infographic toont dat senior leiders in business en technologie op basis van 5 wereldwijde trends de noodzaak zien om digitale transformatie te versnellen.

Meer informatie…
CGI Global 1000 Infographic 1 / 387 KB
CGI Global 1000 Presentatie

Een presentatie over de CGI Global 1000 met inzichten uit de interviews met senior leiders in business en technologie, wereldwijd.

Meer informatie…
CGI Global 1000 Presentatie 12 / 1 MB
CGI dit jaar genomineerd voor twee Computable Awards

CGI dit jaar genomineerd voor twee Computable Awards. U kunt tot 10 oktober aanstaande uw stem uitbrengen.

Meer informatie…
DHL Express, gemeente Rotterdam en CGI behalen top 3 tijdens NL ICT Milieu Award 2016 met BestDriver-app

Gemeente Rotterdam, DHL Express en CGI behalen top 3 tijdens ICT Milieu Award met BestDriver-app. Deze app stimuleert duurzaam rijgedrag bij chauffeurs.

Meer informatie…
Frank van Nistelrooij winnaar Sales Management Association TOP50 2016

CGI is trots dat Frank van Nistelrooij van CGI tijdens het SMA TOP50 2016 event is verkozen tot nummer 1 van de Top50 lijst van commerciële leiders.

Meer informatie…
IT Modernization is géén IT-feestje

IT Modernization is géén IT-feestje. In elke branche moeten bedrijven concurrerend blijven en klanten, aandeelhouders en regelgevers tevreden houden.

Meer informatie…
IT Modernization is géén IT-feestje 4 / 7 MB
Partner of Choice voor klanten

Bestuur moet werken aan IT-geletterdheid volgens Ron de Mos, SVP en General Manager CGI Nederland. Partner of Choice voor klanten.

Meer informatie…
Partner of Choice voor klanten 2 / 152 KB
Minister Kamp onthult prototype Hyperloop capsule TU Delft

Op 30 juni heeft het Hyperloop team van de TU Delft het prototype gepresenteerd, waarmee zij de finale van de Hyperloop Pod Competition hopen te bereiken.

Meer informatie…
Intrusion Detection Systems blijven onmisbaar

Intrusion Detection Systems blijven onmisbaar. Stevige afweer houdt meeste problemen buiten de deur.

Meer informatie…
Intrusion Detection Systems blijven onmisbaar 2 / 614 KB
Het kantoor als intelligente omgeving

Een smart building is voorzien van technologie die onder meer medewerkers ontzorgt, gebouwen efficiënter laat benutten en bezoekers helpt hun weg te vinden.

Meer informatie…
Het kantoor als intelligente omgeving 1 / 244 KB
Risicomanagement vergt respect voor dynamiek

Volgens Michiel Struijk (CGI) en Pieter Frijns (Bureau Gateway) zijn voor écht dynamisch risicomanagement alertheid en dialoog essentieel.

Meer informatie…
Risicomanagement vergt respect voor dynamiek 2 / 159 KB
De veiligheidsparadox in de zorg

Zeven tips van CGI director healthcare Albert Vlug voor een juiste balans tussen patiënt- en informatieveiligheid binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.

Meer informatie…
De veiligheidsparadox in de zorg 2 / 2 MB
EDSN en CGI werken samen bij volgende stap marktfacilitering energiemarkt

EDSN en CGI werken samen bij volgende stap marktfacilitering energiemarkt; de harmonisatie & centralisatie van systemen voor allocatie, reconciliatie & meetdata.

Meer informatie…
EDSN en CGI werken samen bij volgende stap marktfacilitering energiemarkt 1 / 288 KB
Smart Industry ofwel Industry 4.0

Het verbinden van ‘oude technologie’ als Manufacturing IT systemen met ‘nieuwe technologie’, als big data, IoT & cloud in de maakindustrie is een uitdaging.

Meer informatie…
Smart Industry ofwel Industry 4.0 1 / 5 MB
Bestuurders moeten cybersecurity-kloof dichten

De kloof tussen de bescherming van een traditionele cybersecurity-benadering en de cyberdreiging uit de praktijk wordt steeds groter, ook in Nederland.

Meer informatie…
Bestuurders moeten cybersecurity-kloof dichten 1 / 400 KB
Projectmanagement vanuit de loopgraven

Een artikel over projectmanagement en praktijktips om vastgelopen projecten weer in beweging te krijgen en de rol van de projectmanager en veranderende leiders.

Meer informatie…
Projectmanagement vanuit de loopgraven 3 / 265 KB
Zo werkt IT Modernization - Infographic

De infographic Zo werkt IT Modernization geeft een weergave van het gehele moderniseringsproces van de IT Modernization-aanpak van CGI.

Meer informatie…
Zo werkt IT Modernization - Infographic 1 / 6 MB
Cybercrime vraagt om nog slimmere, zichzelf beschermende netten

Slimme oftewel digitale energienetten brengen het risico van cybercriminaliteit met zich mee. Het antwoord daarop? De netten moeten in de toekomst nog slimmer worden om cybercriminelen zo voor te blijven. 

Meer informatie…
Clean Mobility Center: de plek voor kennis en inhoud op het gebied van duurzame mobiliteit

Het Clean Mobility Center is het nieuwe ‘European center for business innovation’ op het gebied van duurzame mobiliteit. CGI is één van de oprichters van dit topcentrum voor kennis en inhoud rondom dit onderwerp.

Meer informatie…
Eltjo Poort winnaar Linda Northrop Software Architecture Award 2016

Eltjo Poort krijgt de prijs voor het ontwikkelen van Risk- and Cost-Driven Architecture (RCDA).

Meer informatie…
De veiligheid van het Internet of Things (IoT)

Met het Internet of Things (IoT) lopen we het risico alle fouten uit het verleden opnieuw te maken, ook in securitymanagement, aldus Eelco Stofbergen van CGI.

Meer informatie…
De veiligheid van het Internet of Things (IoT) 2 / 293 KB
Rail Innovation Challenge

Innovatie is één van de fundamenten van het CGI gedachtegoed en wordt onder andere gestimuleerd met het ICE programma. Om innovatie een extra boost te geven is er binnen de OU Rail de ‘Rail Innovation Challenge’ geïnitieerd en uitgevoerd

Meer informatie…
Een winkelcentrum voor ambtenaren

In de visie van CGI winkelen ambtenaren straks in het Rijks Applicatie Center, waar ze allerlei toepassingen vinden die ze nodig hebben voor de digitale overheid.

Meer informatie…
Een winkelcentrum voor ambtenaren 1 / 240 KB
Thuisrevalidatie door ‘serious gaming’

Een oplossing waarin ‘serious gaming’, slimme camera’s en bewegingssensoren, ‘Big Data’ en ‘The Internet of Things’ samenkomen.

Meer informatie…
Thuisrevalidatie door ‘serious gaming’ 1 / 991 KB
CGI Nederland ontvangt Lean & Green Personal Mobility Award

Op 24 maart ontving CGI Nederland de Lean & Green Personal Mobility Award voor hun plannen om binnen 5  jaar een minimale CO₂-reductie van 20% te behalen.

Meer informatie…
Van ruwe data diamanten maken

Big data analytics als instrument om sneller meerwaarde te creëren wordt in de logistiek mondjesmaat toegepast. Hans Moonen van CGI pleit voor een ommekeer.

Meer informatie…
Van ruwe data diamanten maken 2 / 240 KB
BestDriver-app stimuleert beter rijgedrag

DHL Express en CGI ontwikkelden samen de BestDriver-app, een gaming app die koeriers stimuleert rustiger en zuiniger te rijden.

Meer informatie…
BestDriver-app stimuleert beter rijgedrag 3 / 393 KB
De historie van CGI in de ruimtevaart
Meer informatie…
De historie van CGI in de ruimtevaart 1 / 3 MB
Innovactory, CGI en MAPtm sluiten raamovereenkomst voor mobiliteitsprojecten met het Ministerie van I&M en diverse regionale overheden

Hoofdaannemer Innovactory heeft samen met CGI en MAPtm de IMMA raamovereenkomst gesloten met het ministerie van IenM en diverse regionale overheden.

Meer informatie…
TU Delft Hyperloopteam succesvol tijdens internationale wedstrijd

CGI heeft samen met haar klanten (DHL, NS & Rijkswaterstaat) een expertteam geformeerd dat voor TU Delft’s Hyperloop team inzetbaar is als sparringpartner. 

Meer informatie…
Er zit muziek in data

Henk van Haaster vertelt hoe je bij de sluiting van de Maastunnel met big data analytics scenario’s in kaart kan brengen en de omgeving kan voorbereiden.

Meer informatie…
Er zit muziek in data 4 / 441 KB
CGI feliciteert Medisch Spectrum Twente met nieuwe locatie

CGI is er trots op als ICT-partner van het MST een bijdrage te hebben geleverd aan de succesvolle verhuizing en feliciteert het ziekenhuis met haar nieuwe pand.

Meer informatie…
GSMA nomineert Enexis, BroadForward en CGI in de categorie Best Mobile Technology voor de Global Mobile Awards 2016

GSMA nomineert Enexis, BroadForward en CGI samen voor de Global Mobile Awards in de categorie ‘Best Solution for Growing Smaller or Independent Networks’.

Meer informatie…
Big data versterkt communities voor zorg en welzijn

Albert Vlug, Director Consulting Healthcare, vertelt in iBestuur magazine wat big data en communities kunnen betekenen voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

Meer informatie…
Big data versterkt communities voor zorg en welzijn 1 / 291 KB
Scope PERDARR is breder dan alleen banken

Scope PERDARR: een visie die verder reikt dan alleen de bankensector, maar dus ook van belang voor verzekeraars en pensioenfondsen, aldus Bart Winkeler (CGI)

Meer informatie…
Scope PERDARR is breder dan alleen banken 3 / 343 KB
Big data: grip krijgen op de mobiliteit van de stad

Het verzamelen en analyseren van zo veel mogelijk mobiliteitsdata zorgt er voor dat er op efficiënte wijze in steden kan worden geleefd, gewerkt en gereisd.

Meer informatie…
Big data: grip krijgen op de mobiliteit van de stad 2 / 558 KB
Ingrid van Namen van CGI wint multimediawedstrijd Secure Your Future met Slippery Slope oplossing

CGI heeft de hoofdprijs gewonnen met de Slippery Slope oplossing, een risico-indicatie applicatie die schade als gevolg van modderstromen kan verminderen.

Meer informatie…
Eenvoudig handelen in groene elektriciteit

CGI ontwikkelde een ICT platform in opdracht van EXE en zo komt de energietransitie naar een meer duurzame opwek weer een stap dichterbij.

Meer informatie…
Eenvoudig handelen in groene elektriciteit 2 / 50 KB
Ohra en CGI: al tien jaar blij met outsourcen

CGI verzorgt het applicatiebeheer, de wijziging van de bestaande backoffice-verzekeringssystemen en de uitfasering naar de nieuwe ict-omgeving van Ohra.

Meer informatie…
Haal als overheid meer waarde uit eigen data

“De overheid doet zichzelf nu tekort omdat ze haar eigen data onvoldoende gebruikt. Dat kan echt beter,” zegt Henk van Haaster, thought leader big data bij CGI.

Meer informatie…
Haal als overheid meer waarde uit eigen data 1 / 925 KB
De verzekeraar aan het stuur

Bijna elke verzekeraar is bezig met ‘Pay-as-you-drive’ verzekeringen. Sommigen hebben het al operationeel, anderen zijn druk bezig om er een op de markt te krijgen.

Meer informatie…
Internet of Things biedt kansen voor de energiesector

Internet of Things functionaliteiten worden meer en meer toegepast in de energiesector. Deze trend heeft vele voordelen voor consumenten en energiebedrijven.

Meer informatie…
Internet of Things biedt kansen voor de energiesector 1 / 2 MB
De ‘hyperconnected world’ maakt organisaties kwetsbaar

Een artikel van Jaap Schekkerman over de toekomst van privacy en security verschenen in Tijdschrift IT Management.

Meer informatie…
De ‘hyperconnected world’ maakt organisaties kwetsbaar 3 / 2 MB
Energy eXchange Enablers en CGI behalen top 3 tijdens ICT Milieu Award met ‘digitale marktplaats’ voor energie

Beide bedrijven zijn erg trots dat ze samen deze finaleplaats hebben behaald. CGI ontwikkelde het benodigde ICT-platform in opdracht van Energy eXchange Enablers.

Meer informatie…
Data analytics: een plaatje zegt meer...

Jan-Willem Lankaar van CGI deelt zijn visie hoe met datavisualisatie een krachtig verhaal verteld kan worden, waar je bij big data analytics naar op zoek bent. 

Meer informatie…
Data analytics: een plaatje zegt meer... 1 / 193 KB
Een continue stroom van cyberaanvallen

Jaap Schekkerman van CGI gaat in dit artikel in op de continue stroom van cyberaanvallen en hoe organisaties zich kunnen wapenen tegen deze digitale dreiging.

Meer informatie…
Een continue stroom van cyberaanvallen 2 / 2 MB
CGI genomineerd voor Computable Award

CGI is genomineerd voor de Computable Award in de categorie ‘ICT-dienstverlener van het jaar’, onder andere met de ‘The Hague Peace’ app. Breng nu uw stem uit.

Meer informatie…
Datalekken voorkomen met een goede cyberstrategie

In dit artikel in Marketing Rendement gaat Robert Heines van CGI in op hoe datalekken voorkomen kunnen worden met een goede cyberstrategie.

Meer informatie…
Datalekken voorkomen met een goede cyberstrategie 2 / 444 KB
Privacy en security

In dit artikel gaat Jaap Schekkerman van CGI in op de enorme impact die de technologische revolutie de laatste 20 jaar heeft gehad op hoe we leven en werken.

Meer informatie…
Privacy en security 1 / 1 MB
Mobiliteit in de stad

Mobiliteit op een slimme manier organiseren in de stad is één van de belangrijkste thema’s voor steden en stadregio’s. Lees hierover meer in het dit artikel.

Meer informatie…
Mobiliteit in de stad 1 / 137 KB
Intelligent Transport Systems - Infographic

CGI heeft alle zogenaamde Intelligent Transport Systems (ITS) oplossingen in een handig overzicht gezet. Van ondersteunende IT-systemen voor waterwegen (haventerminals), wegen, het spoor en luchtvaart. 

Meer informatie…
Intelligent Transport Systems - Infographic 1 / 5 MB
Big data analytics - Infographic

De infographic big data analytics geeft een weergave van de Data2Diamonds-aanpak van CGI.

Meer informatie…
Big data analytics - Infographic 1 / 1 MB
Slimmer fleet management met big geo-data

TomTom, Esri en CGI hebben een big geo-data applicatie ontwikkeld, waarmee bedrijven en organisaties hun fleet management slimmer kunnen inrichten.

Meer informatie…
iCargo: open logistiek ecosysteem

In het EU-project iCargo zijn bedrijven aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een open en betaalbaar ecosysteem voor de uitwisseling van informatie in de transportketen.

Meer informatie…
Wereldberoemde mobiele app voor topsporters

Sander van den Born (CGI) en Koen Terlouw (Anti-Doping Autoriteit Nederland) over de whereabouts app die door topsporters over de gehele wereld wordt gebruikt.

Meer informatie…
Wereldberoemde mobiele app voor topsporters 2 / 178 KB
Kosten besparen én moderniseren tegelijk

Tijdens CIODAY 2014 verzorgde CGI een ronde tafel voor IT-verantwoordelijken die de sprong naar voren willen maken en het maximale uit hun legacy willen halen.

Meer informatie…
Kosten besparen én moderniseren tegelijk 3 / 264 KB
New Governance en netwerkarchitectuur

Een artikel van Marcel van Kooten en Joan Baaijens van CGI over governance en netwerkarchitectuur in Outsource Magazine.

Meer informatie…
New Governance en netwerkarchitectuur 5 / 384 KB
Markt en overheid samen ten strijde in cyberspace

Cybersecurity leent zich uitstekend voor strategische samenwerking. CGI werkt nauw samen met internationale veiligheids- en standardisatieorganisaties.

Meer informatie…
Markt en overheid samen ten strijde in cyberspace 1 / 86 KB
Goede publiek-private samenwerking in P-Direkt

P-Direkt en haar huidige ICT-partners (onder regie van CGI) is een goed voorbeeld van succesvolle publiek-private samenwerking.

Meer informatie…
Goede publiek-private samenwerking in P-Direkt 2 / 302 KB
Nieuw Spark Innovation Center: geen PowerPoints, maar zelf ervaren

CGI bouwt in haar Rotterdamse hoofdkantoor aan het nieuwe Spark Innovation Center, waar klanten demonstraties van innovatieve oplossingen van CGI kunnen ervaren.

Meer informatie…
Michelin, Carrefour en Sanofi maken gebruik van Center of Excellence Supply Chain Management

CGI heeft in het Franse Lyon een Center of Excellence voor Supply Chain Management, met 350+ experts die klaar staan om wereldwijd klanten te ondersteunen.

Meer informatie…
Laagdrempelig opstap naar Smart Industry

Friction free – zo efficiënt mogelijk – je werk kunnen doen? Met een nieuw data-platform brengt CGI Smart Industry op laagdrempelige wijze binnen handbereik.

Meer informatie…
Asbestwerkzaamheden app

CGI heeft voor Inspectie SZW de Asbestwerkzaamheden app ontwikkeld, die alle geregistreerde meldingen toont over asbestsanering op de locatie van de gebruiker.

Meer informatie…
Stichting FAN behaalt finale TIMMIES 2015 met de PowerMatcher™

Stichting FAN heeft de finale behaald van de TIMMIES 2015 in de categorie ’The Most Innovative Ecosystem’ met de door CGI ontwikkelde PowerMatcher™.

Meer informatie…
Pa geeft les ‘software maken’

Een artikel in de Gelderlander over hoe Edwin Hendriks, Thoughtleader IT Modernziation, een les in softwareontwikkeling heeft gegeven op een basisschool.

Meer informatie…
Pa geeft les ‘software maken’ 1 / 639 KB
Realtime Energy eXchange (REX): een soort marktplaats voor in- en verkoop van energie

CGI ontwikkelde voor Alliander het Realtime Energy eXchange (REX) software platform; een marktplaats voor de in- en verkoop van energie.

Meer informatie…
Realtime Energy eXchange (REX): een soort marktplaats voor in- en verkoop van energie 2 / 1 MB
CGI wint aanbesteding ICT Bedrijf RDW

CGI heeft de Europese aanbesteding gewonnen die het ICT Bedrijf van de RDW (Dienst Wegverkeer) heeft uitgeschreven voor de inhuur van externe medewerkers.

Meer informatie…
Digitale transformatie

De overheid heeft grote ambities met digitale dienstverlening, maar is geen voorloper als het gaat om de digitale overheid. Daarvoor moet je in Estland zijn.

Meer informatie…
Digitale transformatie 1 / 133 KB
Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed wint architectuurprijs met door CGI gebouwd subsidieportaal

CGI deelt mee in de eer voor het winnen van de prijs, want zij heeft dit nieuwe subsidieportaal bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gebouwd.

Meer informatie…
Durf als verzekeraar nieuwe wegen in te slaan

Edwin Huygens & Bram de Winde van CGI in vakblad VVP over verzekeringen & optimised rating: klantenbinding door premies af te stemmen op individuele risico’s.

Meer informatie…
Durf als verzekeraar nieuwe wegen in te slaan 1 / 64 KB
Weginspecteurs Rijkswaterstaat gebruiken ‘waarneming’-app

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat kunnen sinds juni 2014 met de ‘waarneming’-app sneller in actie komen en hinder op de snelwegen zoveel mogelijk beperken.

Meer informatie…
Coöperatieve technologie

Hoe kun je coöperatieve technologie gebruiken om wegen beter te benutten? Daarover gaat het boekje Beter benutten van intelligente mobiliteit.

Meer informatie…
CGI interviewt klanten over trends van de toekomst

Welke trends zien onze klanten voor de toekomst? Wat is de impact van die trends? Dit zijn enkele vragen die CGI ieder jaar aan een flink aantal klanten stelt.

Meer informatie…
Ander rijgedrag, minder kosten

Met big data zorgen dat bussen zuiniger rijden en langer meegaan? CGI ontwikkelde een analyse die inzicht geeft in de nadelige gevolgen van ongelijkmatig rijden.

Meer informatie…
Track & trace systeem voor goederenvervoer op het spoor

Goederenvervoerders en spoorbeheerders willen graag weten waar goederentreinen zich bevinden en wat er in welke wagon zit. Een track & trace systeem biedt uitkomst.

Meer informatie…
Wisselwerking gezocht en gevonden!

CGI organiseerde samen met ICT Media een rondetafelbijeenkomst rondom cybersecurity, waar IT- en topbestuurder nu volop meepraten over aanpak en oplossingen.

Meer informatie…
Wisselwerking gezocht en gevonden! 4 / 382 KB
FAN, Alliander en CGI stemmen samen met PowerMatcher™ energievraag en –aanbod optimaal af

FAN, Alliander en CGI starten een projectovereenkomst om tot een inzichtelijk en werkbaar energie-managementsysteem voor de markt te komen: de PowerMatcher™.

Meer informatie…
Sake Algra te gast in ‘Zakendoen Met...’ van BNR Nieuwsradio

Sake Algra was te gast in ‘Zakendoen Met...’ van BNR Nieuwsradio en ging met presentator Ruud Hendriks in gesprek over o.a. IT Modernization van CGI.

Meer informatie…
Een digitale overheid in een digitale samenleving

De digitalisering van de documentenstroom bij het ministerie van VWS is verzorgd door diverse partijen, waarbij CGI de centrale rol op zich heeft genomen.

Meer informatie…
Een digitale overheid in een digitale samenleving 1 / 196 KB
CGI Nederland past organisatiestructuur aan

CGI Nederland werkt per 1 oktober volgens een nieuwe organisatiestructuur, waarmee wij onze klanten bedienen vanuit de sectoren Public, Finance of Commercial.

Meer informatie…
Alliander en CGI winnen ICT Milieu Award met Open Smart Grid Platform

Alliander en CGI zijn trots dat ze de ICT Milieu Award 2014 hebben gewonnen met hun Open Smart Grid Platform, dat CGI ontwikkelde in opdracht van Alliander.

Meer informatie…
‘Ons Water’ maakt water persoonlijk

Om Nederlanders waterbewuster te maken is op 10 september is de nieuwe website www.onswater.nl gelanceerd, vol waterinfo en verhalen op postcodeniveau. 

Meer informatie…
30 dagen Low Car Diet voor CGI en 100 andere bedrijven

Sander van den Born doet samen met 10 collega’s mee aan Low Car Diet voor een dagelijkse reis van A naar B die goedkoper, ontspannener, schoner & gezonder is.

Meer informatie…
Op weg naar een real-time energiemarkt

Volgens Leo Dijkstra speelt ICT een grote rol in het mogelijk maken van de energietransitie door alle onderdelen in de energieketen met elkaar te laten samenwerken. 

Meer informatie…
Op weg naar een real-time energiemarkt 5 / 177 KB
Optimaal vastgoedbeheer

De juiste data is de sleutel voor optimaal vastgoedbeheer. Zo richtte CGI voor het Rijksvastgoedbedrijf een nieuw kernbedrijfssysteem in. Lees het artikel.

Meer informatie…
Optimaal vastgoedbeheer 1 / 2 MB
CGI genomineerd voor Computable Award met whereabouts app

CGI is met de whereabouts app genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in de publieke sector. Breng nu uw stem uit!

Meer informatie…
Kennissessie Duurzaamheid, sleutel tot succes – georganisserd door CGI en Stichting IIP Duurzame ICT

In samenwerking met partner Stichting IIP Duurzame ICT organiseerde CGI op 10 juni 2014 een kennis- en netwerkcongres omtrent Duurzaamheid, Energie en ICT.

Meer informatie…
Meer halen uit de openbare ruimte

Met IBOR voeren beheerders van openbare ruimten een betere regie. Zo zijn er bij Rijkswaterstaat op het gebied van openbare verlichting mooie resultaten geboekt.

Meer informatie…
CBR: rijgeschiktheid aan het stuur

Het CBR bevindt zich midden in het verandertraject ‘Rijgeschiktheid aan het stuur’, waarmee alle medewerkers van de divisie Rijgeschiktheid te maken krijgen.

Meer informatie…
DiTTLab: betere verkeersdoorstroom, grotere veiligheid

TU Delft start na de zomer samen met CGI met DiTTLab, een ‘speeltuin’ waar wetenschappers en studenten samen onderzoek kunnen doen. 

Meer informatie…
ERTMS-pilot: feiten op tafel voor soepele overgang

NS en ProRail voeren op dit moment op het baanvak Amsterdam - Utrecht een pilot uit in het kader van ERTMS. CGI heeft 2 onderzoeksvragen onder haar hoede.

Meer informatie…
Move smarter!

Move Smarter staat voor de manier waarop wij onze klanten helpen met een efficiënter, duurzamer, veiliger en comfortabeler transport van mensen en goederen.

Meer informatie…
CGI trots op bijdrage project Maximo-SAP

NedTrain wint de 2e prijs tijdens de IPMA Excellence Award met het project Maximo-SAP. Hans van Capelleveen van CGI wist het project tot een succes te maken.

Meer informatie…
Productieomgevingen en kritieke infrastructuur zijn doelwit cyberaanvallen

Jaap Schekkerman van CGI geeft in ICT Update zijn visie op de trend dat cyberaanvallen en de bijbehorende rampscenario’s helaas tot de huidige realiteit behoren.

Meer informatie…
Productieomgevingen en kritieke infrastructuur zijn doelwit cyberaanvallen 2 / 126 KB
CGI: een sterke partner in cybersecurity

Veilig opereren in cyberspace is een ‘ratrace’ met kwaadwillenden volgens Jaap Schekkerman, thought leader op het gebied van cybersecurity bij CGI.

Meer informatie…
CGI: een sterke partner in cybersecurity 1 / 5 MB
Vijf vragen aan Jaap Schekkerman

Jaap Schekkerman, director global cybersecurity bij CGI, legt in Mainport Magazine uit hoe CGI kan helpen de havens en haar vitale infrastructuur te beveiligen.

Meer informatie…
Vijf vragen aan Jaap Schekkerman 2 / 690 KB
Mobiliteit kan effectiever, veiliger en duurzamer

Dirk de Groot en Laurens Lapré aan het woord in iBestuur magazine over hoe technologie en informatie ervoor zorgen dat reizen effectiever, veiliger en duurzamer wordt. 

Meer informatie…
Mobiliteit kan effectiever, veiliger en duurzamer 1 / 642 KB
De mens achter slimme energienetwerken

Jos Siemons, Managing Consultant Smart Energy bij CGI, vertelt in Elsevier over de toekomst van slimme energiemeters en smart grids.

Meer informatie…
De mens achter slimme energienetwerken 1 / 167 KB
Het gevaar uit cyberspace

Jaap Schekkerman, director global cyber security bij CGI, legt uit waar de veiligheidsgevaren zitten in de havens en hoe ze hun zwakke plekken kunnen versterken.

Meer informatie…
Het gevaar uit cyberspace 2 / 2 MB
Gamification

Hans Moonen en Simon Dalmolen van CGI vertellen in EVO Logistiek over 'gamification', het broertje van het al langer bekende serious gaming.

Meer informatie…
Gamification 2 / 262 KB
CGI leidend in smart grids

CGI is in 2014 door analistenbureau IDC benoemd als een van de drie ‘global leaders’ op het gebied van smart grids.

Meer informatie…
CGI leidend in smart grids 1 / 3 MB
CGI door SAP bekroond als Beste Mobile Partner

SAP Nederland heeft haar jaarlijkse awards uitgereikt aan de meest succesvolle partners in 2013. CGI kreeg de award voor Beste Mobile Partner!

Meer informatie…
ICT zit inmiddels in alle kernprocessen

Een interview in ICT Update met Ron de Mos van CGI waarin hij uitlegt hoe ICT inmiddels in alle kernprocessen zit.

Meer informatie…
ICT zit inmiddels in alle kernprocessen 4 / 1 MB
Tot 25 procent minder CO2-uitstoot dankzij Ecomove

Dit Bits&Chips artikel,geschreven door Franc Buve van CGI, zoomt in op de rol van boordapparatuur die automobilisten helpt om zuinig te rijden.

Meer informatie…
Tot 25 procent minder CO2-uitstoot dankzij Ecomove 3 / 1 MB
Bij procesinstallaties staat de achterdeur meestal open

John Proctor en Jaap Schekkerman vertellen in Process Control over de gevaren van cyberaanvallen en de mogelijke bescherming daartegen.

Meer informatie…
Bij procesinstallaties staat de achterdeur meestal open 2 / 2 MB
Mobility is meer dan alleen een appje bouwen

Chris Bannink van CGI legt uit waarom de wijze waarop organisaties mobility inrichten, te gefocust is op apps en te weinig aansluit op bedrijfsprocessen.

Meer informatie…
Mobility is meer dan alleen een appje bouwen 3 / 832 KB
CGI certified with CO2 performance ladder level 4

CGI gecertificeerd voor CO2 prestatieladder

CGI Nederland heeft twee nieuwe milieucertificeringen veiliggesteld: een hercertificering voor ISO14001 en een level 4 CO2 prestatieladder. Daarmee voldoen we niet alleen aan de vigerende wet- en regelgeving, maar laten we ook zien dat we actief milieurisico’s beheersen en streven naar permanente verbetering van onze milieuprestaties.

Meer informatie…
Shell selects CGI as global Key Application Services supplier

Shell kiest CGI als wereldwijde Key Application Services leverancier

CGI is door Shell gekozen als ‘lead Key Application Services (KAS) supplier’. Onder de nieuwe overeenkomst ondersteunt CGI Shell’s Technical and Competitive IT (TaCIT) unit voor de komende vijf jaar.

Meer informatie…
Lower your energy use with ISO 50001

Verlaag uw energiegebruik met ISO 50001

Sinds juni 2011 is er een nieuwe standaard voor energie management: ISO 50001. Voornaamste doel: inzicht krijgen in uw energieverbruik, dit substantieel verlagen en continu de vinger aan de pols houden.

Meer informatie…
Predictive Maintenance: proven value in three steps

Predictive Maintenance: bewezen waarde
Predictive Maintenance is een snel opkomende discipline waarin business intelligence, big data en manufacturing information processing samenkomen. CGI organiseerde een bijeenkomst om mogelijke toepassingen van en ervaringen met Predictive Maintenance te delen.

Meer informatie…
The future of manufacturing

De toekomst van manufacturing

Sommige mensen noemen het ‘the internet of things’, anderen noemen het manufacturing 4.0. Welk label u ook kiest, vast staat dat wereld van supply chain en manufacturing op de drempel staat van een belangrijke nieuwe ontwikkeling: slimme materialen.

Meer informatie…
Bedrijfskritische IT-systemen uitbesteden

Organisaties doen er goed aan hun mission critical IT-systemen niet horizontaal, maar verticaal te outsourcen, stelt Hendrik Wester, Vice President Global Infrastructure Services (GIS) bij CGI. 

Meer informatie…
Bedrijfskritische IT-systemen uitbesteden 2 / 197 KB
Alles draait om risicomanagement

Organisaties móeten zich afvragen hoe secure ze zouden moeten zijn, niet hoe secure ze technisch kúnnen zijn,” aldus John Proctor, Vice-President Cyber Security bij CGI in dit artikel van ICT Update. 

Meer informatie…
Alles draait om risicomanagement 4 / 3 MB
RCDA: Risk- and Cost-Driven Architecture

In dit artikel worden de principes en practices achter Risk- and Cost-Driven Architecture (RCDA) besproken. RCDA is een agile solution-architectuur aanpak die een brug slaat van solide architectuurprincipes naar de moderne, wendbare onderneming.

Meer informatie…
RCDA: Risk- and Cost-Driven Architecture 8 / 4 MB
Cybersecurity: de achterdeur staat open

In Nederland ligt de nadruk binnen cybersecurity veelal op de beveiliging tegen onder andere DDoS-aanvallen en identiteitsdiefstal. Dat is natuurlijk goed, maar er bestaat een veel groter risico: de beveiliging van de vitale infrastructuur. 

Meer informatie…
Cybersecurity: de achterdeur staat open 1 / 1 MB
Toegevoegde waarde overheidscloud zit vooral in shared services

De Hervormingsagenda Rijksdienst kan de rijksoverheid met de overheidscloud efficiënter en effectiever maken, maar volgens CGI gaat dat verder dan het consolideren van de rekencentra.

Meer informatie…
Toegevoegde waarde overheidscloud zit vooral in shared services 1 / 2 MB
Topplek voor CGI op Incompany-lijst

Met een gemiddeld cijfer van 7,44 voor klanttevredenheid heeft CGI dit jaar een zevende plek weten te behalen in de zogeheten Incompany-lijst.

Meer informatie…
Slimmer incasseren levert de maatschappij miljoenen op

Met het project Rijksincasso wil de rijksoverheid alle vorderingen door één organisatie laten innen. Dat zou een efficiencywinst van zo’n 40 miljoen euro opleveren. Je kunt echter ook de opbrengsten van incasso aanzienlijk verhogen door slimmer te incasseren.

Meer informatie…
Slimmer incasseren levert de maatschappij miljoenen op 1 / 79 KB
IBOR levert gemeente Utrecht energiebesparingen op

 CGI en de gemeente Utrecht deden een proef met IBOR voor beheer en onderhoud van objecten in de openbare ruimte. Dit leverde een energiebesparing op van 27%.

Meer informatie…
Tijd dringt voor migratie naar SEPA

De migratie naar SEPA, de nieuwe standaard, is complex en kost veel tijd. Maar de deadline is hard: 1 februari 2014!

Meer informatie…
CGI genomineerd voor twee Computable Awards met ComProNet en BNU project van APG

CGI is genomineerd in de categorieën ICT-project van het jaar in de publieke sector én in het bedrijfsleven. Helpt u ons deze awards te winnen door uw stem uit te brengen? 

Meer informatie…
Veiligheid is van ons allemaal

Door veranderingen in de samenleving ontwikkelt de veiligheidsketen zich tot een veiligheidsnetwerk.

Meer informatie…
CGI ondersteunt EPO met efficiënt case management systeem

CGI werkt samen met de European Patent Office (EPO) aan de ontwikkeling van een compleet, veilig en innovatief case management systeem.

Meer informatie…
P-Direkt: betere HR diensten tegen lagere kosten voor de rijksoverheid

CGI verzorgt het technisch applicatiebeheer voor P-Direkt, een shared service center voor de HR- en payrolltaken van de ministeries.

Meer informatie…
CGI ondersteunt Rijkswaterstaat bij beheer en onderhoud Europoortkering

CGI ondersteunt Rijkswaterstaat bij beheer en onderhoud van de Europoort waterkering aan de hand van het Beslis en Ondersteunend Systeem (BOS).

Meer informatie…
CGI werkt met Galileo aan beveiliging voor ruimtevaartsystemen

CGI is in het Galileo-project verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van beveiligingssystemen en het end-to-end testen van satellietnavigatiesystemen.

Meer informatie…
CGI is partner in Europees onderzoeksproject iCargo

Binnen het Europese onderzoeksproject iCargo werken 29 partners uit de logistiek en IT samen aan innovatieve logistieke software. CGI is partner in dit project.

Meer informatie…
Burger gaat aanpak eigen gezondheid regisseren

Trendwatchers en politici lijken het eens te zijn over de toekomst van de gezondheidszorg: door te weinig handen aan het bed gaan de patiënten zelf hun gezondheid actief bevorderen. “De vraag is niet langer of dat gaat gebeuren maar hoe”, aldus Michiel den Boer, Account Manager Health bij CGI.

Meer informatie…
Het is voortaan meedogenloos transparant

Een artikel verschenen in ICT Update (februari 2013) over hoe KPN en CGI samen de automatisering van de processen rond de flexibele schil inrichten.

Meer informatie…
Het is voortaan meedogenloos transparant 5 / 2 MB
Architectuur kan ook agile zijn

Een artikel van Eltjo Poort van CGI verschenen in Computable waarin hij zijn visie geeft over wat architecten kunnen doen om de kloof met agile te dichten.

Meer informatie…
Markterkenning voor CGI op het gebied van elektrisch rijden

CGI vervult een pioniersrol op het gebied van elektrisch rijden en ontving daarvoor een aantal awards en nominaties.

Meer informatie…
CGI en Enexis genomineerd voor Nationale ICT Milieu Awards 2013

Het proefproject ‘Jouw Energie Moment‘ is kanshebber voor de Nationale ICT Milieu Award, een initiatief van de Stichting ICT Milieu.

Meer informatie…
Meebouwen aan de slimste woonwijk van Nederland

CGI bouwde een Central Energy Management System (CEMS), die zorgt voor een optimale afstemming van energievraag, lokale energieopwekking en de capaciteit van het elektriciteitsnet.

Meer informatie…
Vernieuwd Centraal Aansluitingenregister (C-AR) biedt voordelen voor netbeheerders

Vernieuwd Centraal Aansluitingenregister (C-AR) biedt veel voordelen voor netbeheerders, terwijl consumenten geen hinder ondervinden van de verandering.

Meer informatie…
Serious gaming en gamification: wat kan de logistiek ermee?

In dit artikel bespreken Hans Moonen en Simon Dalmolen wat serious gaming en gamification betekenen, waar de verschillen tussen de twee zitten en hoe dit de logistiek kan helpen. 

Meer informatie…
Instappen op mobiele megatrends

Een artikel over de interviews met Hessel Dikker (NS) en Ron de Mos (CGI) over de NS én het winnen van de TIM Award.

Meer informatie…
Instappen op mobiele megatrends 8 / 432 KB
Verlaag ook uw energieverbruik met tien procent door ISO 50001

CGI helpt productiebedrijven met het behalen van het ISO 50001 certificaat, waardoor het energieverbruik inzichtelijk wordt gemaakt én verlaagd.

Meer informatie…
Voedselproducent Intertaste aan de slag met productiesysteem van CGI

CGI helpt het Nederlandse voedingsbedrijf Intertaste haar productie efficiënter vorm te geven.

Meer informatie…
CGI helpt Shell bij dienstverlening aan tankkaarthouders

Shell wil de dienstverlening naar tankkaarthouders verbeteren en versnellen. Daarom ondersteunen CGI en FleetCor Technologies Inc het bedrijf bij haar tankkaartenprogramma.

Meer informatie…