CGI Global 1000

Luisteren. Innoveren. Leiden. Leveren.

Ieder jaar voert CGI een reeks persoonlijke gesprekken met senior leiders in business en technologie. In deze gesprekken vragen wij nadrukkelijk naar hun visie en prioriteiten op trends in de business en de IT die van invloed zijn op hun organisaties.

In 2016 kwamen meer dan 1.000 leiders aan het woord, verspreid over 10 industrieën en 20 landen. De ‘CGI Global 1000’-inzichten die daaruit voortkwamen, bevestigen dat organisaties zich blijven richten op digitalisering, en bij voorkeur zo snel mogelijk. Duidelijk is dat er sprake is van een in hoog tempo voortgaande ‘evolutie’ op dit gebied. Nu wordt de overgang gemaakt van onderzoek en experimenteren met op zichzelf staande digitaliseringsprojecten naar activiteiten die legacy-systemen en digitale systemen en processen moeten verbinden, om zo bedrijfsbrede digitale transformaties te realiseren.

Ontdek onze inzichten

Wij vertellen u graag meer over de inzichten die de CGI Global 1000 in 2016 heeft opgeleverd, en hoe we klanten ondersteunen op hun digitale reis. Geïnteresseerd? Neemt u dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek waarin we bijvoorbeeld de volgende thema’s onder de loep nemen:

In een digitale wereld verwachten consumenten en burgers een integrale persoonlijke interactie met bedrijven en overheden. Inzichten uit de CGI Global 1000 wijzen op vijf wereldwijde trends, die de behoefte van klanten aan snelle digitale transformaties onderstrepen:

 1. Toenemende invloed van ‘consumerization’;
 2. Ontwikkeling van (cyber)security: van verdedigingsmechanisme naar onderscheidende factor;
 3. Voortgaande regulering;
 4. Herstructurering van businessmodellen;
 5. Opkomst van IT als de drijvende kracht achter veranderingen in de business.

De vijf wereldwijde sectortrends geven de urgentie voor klanten aan om een transformatie in te zetten naar een digitale organisatie. Hieruit volgen vijf wereldwijd terugkerende businessprioriteiten:

 1. Optimaliseren van de klantervaring of de ‘customer journey’;
 2. Verbeteren van de samenwerking (intern), het doen van acquisities en het aangaan van partnerships (extern);
 3. Genereren van klant- en businessinzichten voor betere en snellere besluitvorming;
 4. Beschermen van de organisatie tegen cybercriminaliteit en andere opkomende gevaren;
 5. Optimaliseren en moderniseren om de proceskosten van de organisatie omlaag te brengen (‘run’), onder andere door automatisering.

De CGI Global 1000-inzichten wijzen op het ontstaan van twee IT-organisaties – de één gericht op modernisering van legacy-processen en -systemen en de ander met een focus op transformatie naar een digitale organisatie. Zowel business- als IT-managers proberen in deze behoeften te voorzien door middel van de volgende vijf wereldwijde IT-prioriteiten:

 1. Genereren van klant- en businessinzichten voor betere en snellere besluitvorming;
 2. Ontwikkelen van realtime, end-to-end digitale processen;
 3. Beschermen van de organisatie tegen cybercriminaliteit en andere opkomende gevaren;
 4. Rationaliseren en moderniseren van IT om de proceskosten omlaag te brengen;
 5. Invoeren van nieuwe leveringsmodellen, zoals SaaS, PaaS, cloud of outsourcing.

Geïnteresseerd? Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie over de inzichten uit de CGI Global 1000 en de gevolgen voor uw sector. We vertellen u graag hoe we klanten hebben geholpen de beheerskosten van hun organisaties omlaag te brengen (‘run’), onder andere door outsourcing, het ontwerpen van roadmaps voor een ontwikkeling richting digitale organisatie, en een optimale inzet van onze eigen IP en die van onze partners om de transformatie te versnellen.