Energiebedrijven

Werken aan energie

Succesvolle energiebedrijven focussen zich meer en meer op een klantgericht servicemodel en operational excellence. Geavanceerde technologieën als slimme meters, smart grids, cloud computing, big data en social media scheppen kansen om nieuwe producten en diensten te lanceren en een onderscheidende service te leveren. Tegelijkertijd is technologie ook de belangrijkste factor om operationele verbeteringen te bereiken. Hiermee kunnen energiebedrijven hun kosten verlagen, concurrentievoordelen bereiken, de compliance verbeteren en de veiligheid vergroten. Technologie kan bovendien een bijdrage leveren aan een antwoord op de klimaatverandering en de energietransitie.

CGI helpt netwerkbedrijven om deze sterk veranderende markt toekomstvast te bedienen met nieuwe technologie, zoals slimme meters en slimme netwerkinfrastructuren. Energiebedrijven kunnen bouwen op CGI’s services en oplossingen. We hebben veel ervaring met gereguleerde en ongereguleerde markten en langetermijnsamenwerkingen met de grootste energiebedrijven ter wereld.

Energiebedrijven– praktijkvoorbeelden

  • CGI heeft 6.000 energieprofessionals die samenwerken met meer dan 200 klanten op vijf continenten. 
  • We zijn partner van acht van de tien grootste energiebedrijven in Europa.
  • We bouwden en bedienen 11 van de 17 centrale marktsystemen (energie- clearinghouses) in de wereld.
  • We leverden systemen voor asset-, resource- en workforcemanagement voor 60 van de 100 grootste energiebedrijven in Noord-Amerika.
  • Met klanten als EDSN (NL), EDF (France), EDP (Portugal, Spanje, Brazilië en USA) en Elexon (UK) onderhouden we langetermijnrelaties.
  • We ondersteunen grote en bekende smart grid projecten als InovGrid (Portugal) en Low Carbon London (UK).
  • We hebben een uitgebreide eigen portfolio voor de energiemarkt met prijswinnende oplossingen waaronder systemen voor elektrisch rijden, slimme meterdata en smart grids.