De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland, waarbij ruim 1.500 GIS-gebruikers elkaar te ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Er zijn zes thema’s. In de ochtend zijn er plenaire sessies. Het middagprogramma van de Esri GIS Conferentie bestaat uit parallelle sessies met interessante praktijkverhalen, presentaties over het ArcGIS-platform en expert round tables. Daarnaast is er volop gelegenheid om op de verschillende pleinen, paviljoens en stands diverse organisaties uit de GIS-sector te bezoeken. Ook CGI heeft een stand, waar u onder andere terecht kunt om onze 3D Maptable en enkele indoor track & tracing-oplossingen te bewonderen.

Presentatie Henk Cornelissen over Smart City-project Hilversum (donderdag, 14.00 uur)

Principal business consultant Henk Cornelissen (CGI) is een van de sprekers bij de parallelle sessies. Cornelissen heeft op het Hilversumse A. Roland Holst College een project uitgevoerd dat twee van zijn grote passies combineert: schaken (Henk is voorzitter van de Stichting Hilversum Schaakt) en GIS. Het A. Roland Holst College was een van de Hilversumse scholen die in aanloop tot het befaamde Tata Steel Chess Tournament een clinic kregen. Hierop volgde een workshop waarin de leerlingen leerden een zogeheten Schaakkaart te maken. Vervolgens gingen de scholieren in opdracht van de gemeente Hilversum de straat op om inwoners te enquêteren over de 'Smart City', de slimme stad. Met een op school ontwikkelde Survey123 for ArcGIS-app kregen de Hilversummers de vraag hoe zij denken over de inzet van nieuwe technologie in de stad. De resultaten, die Henk Cornelisse samen met Angela Koot (rector van het A. Roland Holst College) presenteert, zijn eveneens in kaartvorm gegoten.

Presentatie Robert Voûte over indoor navigeren (donderdag, 16.30)

De tweede CGI-spreker op het Esri Gis Conferentie is Robert Voûte. Naast vice president consulting is Voûte practice leader, waarbij hij inhoudelijke sturing geeft aan alle afstudeeropdrachten bij CGI. Verder is hij als docent/onderzoeker verbonden aan de TU Delft (MSc Geomatics) op het gebied van 3D en indoor modelling. In zijn parallelsessie gaat deze topexpert in op indoor navigatie. De ontwikkeling hiervan is nog volop in ontwikkeling. Voûte vertelt in zijn presentatie hoe we snel en efficiënt data kunnen maken van de indoorruimten en deze kunnen inladen in ArcGIS Indoors. Hoe kan hier op een handigere manier een navigatie-node-network in gemaakt worden? U hoort de resultaten uit de onderzoeken hiernaar en krijgt zo een up-to-date beeld op van de mogelijkheden.