Nieuws en downloads
Evenementen

Intertraffic: in het teken van Move Smarter!

20-23 maart

RAI, Amsterdam

Intertraffic is de grootste beurs voor de verkeers- en mobiliteitsindustrie met 30.000 bezoekers uit ruim 130 landen. Op deze beurs, dit jaar van 20 tot en met 23 maart in de Amsterdamse RAI, zijn fabrikanten, importeurs en vertegenwoordigers uit de verkeers-, mobiliteits en automotive industrie te vinden. In totaal presenteren zo’n 800 standhouders oplossingen voor aanleg en onderhoud van infrastructuur, parkeren, transport en verkeersmanagement. De laatste jaren ligt de focus van Intertraffic steeds meer op ‘smart mobility’: slimme tools en diensten om de verkeersstroom beter te regelen en transport en mobiliteit duurzamer en aantrekkelijker te maken. Het motto Move Smarter! van CGI Nederland sluit daar naadloos op aan. CGI is dan ook volop aanwezig op Intertraffic. Door Connekt , het onafhankelijke netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit, zijn we uitgenodigd om in hun Dutch Pavilion op het Smart Mobility plein (hal 8) te staan. Ook andere partners van Connekt, waaronder de TU/e, TNO en RDW, zijn hier aanwezig. Verder kunt u een aantal van onze ‘smart mobility’ oplossingen zelf beleven in de ‘Demo area’ (hal 8).

Presentatie Mobility as a Service

CGI levert ook een van de keynote speakers: Laurens Lapré, Vice President Consulting bij CGI. Lapré sprak twee jaar geleden ook al op Intertraffic. Hij introduceerde toen de BestDriver-app, waarbij informatie uit voertuigen in een serious game gebruikt wordt om mensen aan te zetten zuiniger en veiliger te rijden. De technologieën achter deze app, kunnen ook gebruikt worden om mensen zover te krijgen dat zij hun auto wat vaker laten staan. Of, als ze toch de auto boven het OV, de fiets of thuiswerken verkiezen, de spits gaan mijden. CGI heeft een jaar lang drie ‘Spitsmijden’-projecten op dit vlak uitgevoerd, waarbij eveneens gamification werd ingezet om mensen richting een ander mobiliteitsgedrag te krijgen. Op Intertraffic deelt Lapré de resultaten van deze projecten met u en vertelt hij wat deze projecten betekenen voor de volgende stap: Mobility as a Service (MaaS).

Demo’s, toepassingen en proposities

Naast onze aanwezigheid in het Dutch Pavilion van Connekt en de keynote van Laurens Lapré, nodigen wij u ook uit voor het volgende:

 • Demo’s rondom serious gaming in de ‘Demo area’ (hal 8)
  Op Intertraffic geeft CGI elke dag demonstraties in de ‘Demo area’ in hal 8. Hier kunt u zelf de wegverkeersleidersgame beleven die Rijkswaterstaat gebruikt om verkeerscentrales voor te bereiden en te begeleiden tijdens een groot verandertraject binnen dit domein. Verder is er een demo van de game die we voor de Provincie Zuid-Holland hebben ontwikkeld om schippers en brugbedienaars beter met elkaar te laten communiceren. Een derde demo is het zogeheten ‘STIPT’ spel, gemaakt in opdracht van NS, dat ingezet kan worden om de wachttijd van treinen en passagiers op perrons te verkorten. Wilt u deze demonstraties bezoeken? Meld u zich dan vooraf bij de stand van Connekt (hal 8) of ontmoet ons in de ‘Demo area’ (hal 8).
 • Advanced data analytics
  Onze medewerkers geven u in de stand van Connekt (hal 8) tekst en uitleg over de inzet van Advanced data analytics bij het optimaliseren van het gebruik en de onderhoud van assets als wegen, sluizen en bruggen (Asset Management). Advanced data analytics kan ook ingezet worden om ‘groen’ rijgedrag bij verkeersgebruikers te stimuleren. Dit is ondermeer te zien bij de BestDriver-app, zoals gebruikt door de gemeente Rotterdam en DHL, maar ook de Smart Travel oplossing die is ingezet bij diverse ‘Spitsmijden’-projecten. Meer weten? Wij ontmoeten u graag in de Connekt stand (hal 8).
 • Cybersecurity-oplossingen voor verkeer- en vervoerssystemen en assets (Connekt stand, hal 8)
  Cyberaanvallen beperken zich niet langer tot administratieve processen. Ook industriële en operationele processen kunnen tegenwoordig worden getroffen. De geautomatiseerde kranen in de havens, vliegtuigen, treinen: ze blijken allemaal kwetsbaar. Met verstand van context en processen brengen wij deze risico’s snel voor u in kaart. Monitoring richten we in op basis van zeer specifieke use cases. Ook ontwikkelt en beheert CGI missiekritische systemen op het gebied van weg- en spoorverkeer en scheep- en luchtvaart. Wij kijken daarbij naar het gehele ecosysteem waarin u opereert, omdat aanvallen zelfs kunnen lopen via vertrouwde leveranciers. Zo nodig kunnen we de operationele beveiligingsactiviteiten overnemen en monitoren, zodat onze experts kunnen optreden zodra zich een incident openbaart. Op die manier voorkomen we dataverlies of diefstal en borgen we de bedrijfskritische processen. Daarnaast voorkomen we dat de veiligheid van burgers of medewerkers in het geding komt. Geïnteresseerd? Wij ontvangen u graag in de Connekt stand (hal 8).
 • 3D Digital Twin voor het in kaart brengen van steden
  3D Digital Twin stelt ons in staat een digitale kopie te maken van bestaande of nog te ontwikkelen fysieke omgevingen. Moesten we voorheen genoegen nemen met statische en snel verouderde 2D-tekeningen, dankzij de digitalisering hebben we de beschikking over dynamische 3D-modellen oftewel Digital Twins. Modellen die de realiteit tot in detail benaderen en probleemloos actueel te houden zijn. Steden, gebouwen, objecten, infrastructuur: ze kunnen bovengronds, ondergronds, van buiten én van binnen, en vooral ook in relatie tot elkaar, inzichtelijk gemaakt worden. Dit biedt unieke gebruiksmogelijkheden. Ook op het gebied van mobiliteit. Zo maakten we voor trainingsdoeleinden een visualisatie van het Nederlandse spoor en ontwikkelden een toepassing waardoor eventuele incidenten met goederentreinen snel opgelost kunnen worden. Wat deze nieuwe technologie voor u kan betekenen? Wij vertellen het u graag in de Connekt stand (hal 8).

Inschrijven?

Via deze link kunt u zich aanmelden voor Intertraffic.