Nieuws en downloads
Evenementen

Logistiek Manager van het Jaar 2016

30 maart 2017

Media Plaza, Utrecht

Logistiek als Game Changer 2.0

De bekendmaking van de Logistiek Manager van het Jaar 2016 is al op voorhand het hoogtepunt van het evenement ‘Logistiek als Game Changer 2.0’. Drie finalisten presenteren zich onder andere in een paneldiscussie. Daarna gaat de jury zich beraden en wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit evenement is echter zoveel meer dan een verkiezing. Er is een uitgebreid programma met tal van interessante sprekers en break-out sessies. CGI is sponsor van dit logistieke topevenement en laat zich ook in het programma volop zien.

Break-out sessie over Augmented Reality

Zo verzorgen we samen met ondermeer DHL, Kennis DC logistiek en Delivery Match een break-out sessie. Laurens Lapré (Vice President Consulting CGI in het domein Verkeer en Vervoer) praat u in tien minuten bij over innovatie in de logistiek wereld. Hij focust daarbij met name op Augmented Reality (AR) in het warehouse en bij loading & drop-off en durft de stelling aan dat deze innovatie over drie jaar volop gebruikt wordt in de logistieke sector. De technologie is nu betrouwbaarder, goedkoper en geavanceerder, waardoor echte inzet in het verschiet ligt. Met name het projecteren van extra informatie terwijl je naar het pakketje kijkt, kan veel fouten uit het proces halen en laden en lossen optimaliseren, zo stelt Lapré. De sessie start om 11.15 uur.

Stap in de toekomst met de HoloLens

Wie alvast een blik in deze nabije toekomst wil werpen, kan terecht in de door CGI nagebouwde hub op het evenemententerrein. Hier kunt u een demonstratie krijgen van de ‘HoloLens’, een bril waar u gewoon door heen kan kijken en die virtuele beelden in de feitelijke omgeving projecteert. Op de grond van de loods liggen 30 pakjes. Elk pakje heeft een barcode. De HoloLens leest de barcode en geeft u alle beschikbare informatie over het pakje. U krijgt vervolgens een instructie. Lukt het u om het pakje bij de juiste uitgang te leggen? Zeker met deze ervaring op zak is het zeer de moeite waard om, samen met Laurens Lapré, te reflecteren en discussiëren over het nut van AR en de HoloLens. Is zo’n bril vooral cool en spannend?  Bestaat het werk van een distributiemedewerker straks hoofdzakelijk uit gamen? Of voelt hij zich hierdoor te zeer een robot? Prikkelende vragen bij een eveneens prikkelende technologische ontwikkeling...

Live demo’s

Niet alleen in de door ons nagebouwde loods zijn demonstraties te volgen. Op het centrale plein in de Jaarbeurs kunt u terecht voor onze demo’s rondom big data analytics, cross-chain collaboration en serious gaming:

  • CGI en TU Delft werken samen in het DiTTLab en gebruiken big data analytics voor de volgende generatie applicaties voor dynamisch verkeersmanagement. Een toepassing hiervan is onze BestDriver-app die onder andere door DHL Express en de gemeente Rotterdam wordt gebruikt om chauffeurs van vrachtwagens en bestelbussen te stimuleren zuiniger te rijden en zo de impact op het milieu te verlagen.
  • Onze dienstverlening voor IMMA (Beter Benutten programma van de overheid) bestaat uit diverse ICT-oplossingen gericht op gedragsverandering in het verkeer, waaronder SmartTravel. Dat is een service die de slimme reisassistent TimesUpp koppelt aan een beloningssysteem voor ‘goed gedrag’. Op basis van je agenda krijg je actuele reisinformatie in de vorm van alternatieve routes en/of alternatieve vervoersmiddelen waarmee je bewust de spits kunt ontlasten. Je goede gedrag – je pakt de fiets in plaats van de auto – wordt beloond met punten. Die kun je vervolgens weer inruilen voor mooie geschenken in de speciaal hiervoor opgezette webshop. Zowel SmartTravel als de hierboven al vermeldde BestDriver-app kunnen ook ingezet worden in de logistieke sector.
  • In het TKI-project ‘Ecosystemen voor cross-chain collaboration’ werken we samen met onder andere Unilever en SCA om te komen tot zowel een hogere servicegraad als een efficiënter gebruik van vrachtwagens. Steeds meer bedrijven overwegen het bundelen van goederenstromen met die van andere bedrijven met het oog op een efficiëntere supply chain. Door supply chains te laten samensmelten kunnen kilometers en dus CO2 worden bespaard.
  • Voor de Provincie Zuid-Holland ontwikkelde CGI een serious game waarbij duo’s – elk tweetal bestaat uit een binnenvaartschipper en een brugwachter – al communicerend trachten de vaarweg zo goed mogelijk te benutten (zo min mogelijk verliesuren, zo hoog mogelijke CO2-reductie). De game geeft de situatie bij de brug en op het schip fraai en levensecht weer: je ziet, terwijl het water golft, de huizen aan de kade aan je voorbij trekken. Door deze reële simulatie leren de deelnemers elkaars wereld beter kennen en zijn beter in staat in te spelen op de actualiteit op het af te leggen traject.

Komt u ook?

Bent u zelf logistiek manager of bekleedt u een van de hieraan gelieerde functies? Dan mag u dit logistieke topevenement niet missen. Inschrijven is kosteloos, want de sponsoren – waaronder CGI – bekostigen het evenement!