CGI expert
Sjors Hijgenaar

Sjors Hijgenaar

Blockchain Expert

Stuur een bericht

Volg mij op social media

Sjors Hijgenaar is een expert op het gebied van blockchain. Zijn kennis stamt uit zijn tijd als afstudeerder aan de TU Delft, waar hij onderzoek deed naar decentrale elektriciteitsnetwerken en de mogelijkheid om elektrische voertuigen als opslagbuffers in te zetten. In dergelijke systemen kan flexibiliteit optimaal worden ingezet als vraag en aanbod lokaal op elkaar aangesloten kunnen worden, bijvoorbeeld met behulp van blockchaintechnologie.

Sinds juni 2017 is Sjors in dienst bij CGI als blockchain expert met een sterke focus op de energietransitie. Blockchain is met name interessant voor de ‘energiehuishouding’ van ons land. Blockchain maakt de (regionale) handel, verrekening en distributie in energie mogelijk. Zo vindt bijvoorbeeld het surplus opgewekte energie door zonnepanelen en warmtepompen snel een weg naar oplaadstations voor elektrische voertuigen in dezelfde regio. De bestaande netten blijven in takt en hoeven hierdoor niet ingrijpend aangepast te worden.

Sjors werkt samen met de partners van CGI om tot een zo efficiënt mogelijk ontwerp te komen; hij gelooft namelijk niet in de disruptie van de technologie, maar juist in de (digitale) transformatie die het teweeg kan brengen.

Sjors treedt regelmatig op als gastspreker bij evenementen. Ook heeft diverse publicaties op zijn naam staan en schrijft hij blogs.