Financiële dienstverlening

Sturen op kostenreductie en bedrijfsresultaten

Zeker in de financiële wereld is de dynamiek in de IT groot. Fusies, ontvlechtingen, nieuwe technologieën zoals blockchain of de steeds scherper wordende wet- en regelgeving doen de complexiteit alleen maar toenemen. Veel organisaties dreigen daardoor het zicht kwijt te raken op de consequenties voor hun (bedrijfskritische)processen en applicatieportfolio. Tegelijk worden de IT-budgetten nog altijd krapper en is kostenreductie dus noodzakelijk. Dat laatste kan aanleiding zijn om uit te wijken naar kostenefficiënte diensten als business process outsourcing, applicatiemanagement en Software-as-a-Service (SaaS). Andere financiële dienstverleners kiezen nú voor de verandering die op termijn onvermijdelijk is: digitale transformatie. Daarmee worden niet alleen de organisatie, de processen en de IT geschikt gemaakt voor de toekomst, er zijn – mits goed doorgevoerd – ook aanzienlijke besparingen mee te realiseren.

Optimaliseren en digitaliseren

CGI levert sinds de oprichting in 1976 innovatieve IT-oplossingen: van (digitale) consultancy tot systeemintegratie en outsourcing. Wij moderniseren legacy en reduceren de kosten die daarmee gemoeid zijn, waardoor ruimte ontstaat voor investeringen in verandering en groei. We onderzoeken mét onze klanten de mogelijkheden die digitalisering biedt bij het verwezenlijken van hun strategie, rekening houdend met de bestaande systemen. We optimaliseren de klantbeleving en richten processen en systemen zo in dat de klant werkelijk centraal staat, en leveren de middelen waarmee medewerkers én klanten optimaal samen kunnen werken. En dat alles met het oog gericht op twee essentiële doelen in deze hoog-concurrerende markt: kostenreductie en betere bedrijfsresultaten.

Financiële dienstverlening – praktijkvoorbeelden

  • Delta Lloyd, de op vijf na grootste verzekeraar van Nederland, wendde zich in 2005 tot CGI voor het beheer van haar ICT-omgeving voor een periode van vijf jaar. Vanwege de opvallend goede resultaten is het contract inmiddels drie keer verlengd. Onder andere dankzij dit project bekroonde Computable CGI in 2016 met de titel ICT-dienstverlener van het jaar.
  • Voor APG migreerden we de excasso-omgeving van een IBM-mainframe naar een open platform. Hiervoor ontvingen we samen met APG in 2013 een Computable Award.
  • CGI heeft meer dan 16.000 professionals op het gebied van financiële dienstverlening. Zij helpen klanten over de hele wereld groei te realiseren en winst te maken.
  • We werken voor 22 van de 30 topbanken in de wereld, 19 van de 20 topbanken in Europa en 13 van de 20 grootste wereldwijde verzekeraars.
  • We worden gezien als thoughtleader en belangrijke beïnvloeder. Zo hielpen we bij de ontwikkeling van SWIFT (financial messaging infrastructure). Ook ontwerpen en bouwen we een aantal van ‘s werelds meest geavanceerde systemen voor ‘clearing en settlement’.
  • We hebben jarenlang ervaring in de markt van de zakelijke dienstverlening, beschikken over in de markt sterk onderscheidende expertises en unieke IP en zijn bereid tot strategische investeringen die onze klanten helpen bij hun groei.