Banken en financiële instellingen

Uitdagingen omzetten in winst

Sinds onze oprichting in 1976 spelen we een vooraanstaande rol bij de veranderingen in de financiële wereld. We werken voor en met ruim 2.500 financiële instellingen wereldwijd vanuit honderden locaties. Daardoor begrijpen we de uitdagingen in deze markt. In veel gevallen bouwen we met onze klanten aan de bank van de toekomst.

Realiseren van groei en winstgevendheid

Voor banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners hebben wij een breed portfolio services en oplossingen: van consultancy en systeemintegratie tot applicatiemanagement en IT- en business process outsourcing. Hiermee helpen wij hen bij transformaties en het realiseren van groei en winstgevendheid. De digitale transformatie die zij doormaken, begeleiden we met specifieke consultancy, ondersteunende diensten als digitale outsourcing, digitale projectteams en ons eigen IP. Uniek zijn onze services die we aanbieden onder de naam Protect the Bank. Hiermee helpen we financiële instellingen en hun klanten zich te beschermen tegen de bedreigingen die de digitalisering met zich meebrengt. Niet-bancaire organisaties handelen in toenemende mate zelf hun financiële diensten af en ontwikkelen zich soms bijna tot bank. Daardoor wint onze service Supply Chain Finance steeds meer aan gewicht.

Banken en financiële instellingen – praktijkvoorbeelden

  • We leveren diensten aan 22 van de 30 topbanken in de wereld en aan 19 van de 20 topbanken in Europa.
  • CGI heeft meer dan 16.000 professionals op het gebied van financiële dienstverlening. Zij helpen klanten over de hele wereld groei te realiseren en winst te maken.
  • We bieden een groot aantal oplossingen voor het bankensegment zoals: Credit Risk Management, Payments, Trade Finance en Wealth Management.
  • We hebben wereldwijd ruim 350 Credit Risk Management systemen geïmplementeerd die gemiddeld leiden van 10 tot 25% kostenreductie per klant.
  • CGI systemen verwerken meer dan 1 miljard transacties per jaar op het gebied van Collections, Trade Finance, Payments en verzekeringen.
  • Onze anti-witwassoftware HotScan filtert 64% van de wereldwijde buitenlandse transacties. We leverden ‘s werelds grootste programma om witwassen te bestrijden.
  • De financiële software van CGI draagt bij aan de verwerking van transacties met een waarde van ruim 8 biljoen dollar per dag, waarvan 1 biljoen dollar aan waarde wordt verwerkt via de CGI oplossingen voor Wealth- en Portfolio Management.
  • Meer dan 200 financiële instellingen vertrouwen op onze systemen voor het voldoen aan wet- en regelgeving.