Verzekeraars

Verzekerd van een business partner die met u meedenkt 

Kostenbeheersing is voor verzekeraars steeds belangrijker: het business model staat onder druk, de concurrentie is hevig en door internet zou de kostprijs per verzekering nog verder moeten dalen.

Tegelijkertijd zijn er volop nieuwe kansen door een toenemende hoeveelheid data. Een steeds mobielere omgeving biedt mogelijkheden om risico’s beter in te schatten en te voorspellen. Nieuwe technologie maakt verzekeren op basis van klantgedrag mogelijk. Bijvoorbeeld via Dynamic Rating waarmee het eenvoudig is om op ieder moment de premie aan te passen op de doelgroep of risico. Anderzijds groeit de kwetsbaarheid voor cybercriminaliteit, met grote risico’s én kansen voor verzekeraars tot gevolg.

CGI heeft diepgaande kennis van de verzekeringswereld. Met onze kennis helpen wij u met de vier belangrijkste uitdagingen van dit moment. Onze oplossingen hiervoor zijn: IT Modernization, Collections360, Dynamic Rating & Big data analytics, Cybersecurity & Cyberinsurance.

Wat wij doen voor verzekeraars?

 • IT Modernization
  CGI beheert de oude omgeving met aanzienlijke besparingen van ruim 25%. Deze besparing investeert u in de nieuwe omgeving. Of CGI transformeert uw complete mainframelandschap naar een Microsoft, Unix- of Linuxplatform, met behoud van bestaande applicaties. Een kostenbesparing tot 90% is mogelijk.
 • Collections360
  CGI biedt met Collections360 de optimale, klantspecifieke aanpak voor debiteurenbeheer, waarmee automatisch de best passende incassomethode wordt gekozen. U bespaart tot 40% op de operationele kosten en oninbare vorderingen worden toch betaald.
 • Dynamic Rating & Big data analytics
  Met Dynamic Rating & Big data analytics bieden we verzekeraars de mogelijkheid om de prijzen van verzekeringsproducten (realtime) te flexibiliseren en optimaliseren. Scherper wanneer het kan en hoger wanneer de risico’s groter zijn. In Noord-Amerika is CGI marktleider op dit gebied. Gecombineerd met interne en vele externe informatiebronnen maken we klantinformatie, gedrag en risico’s beter inzichtelijk en voorspelbaar.
 • Cybersecurity & Cyberinsurance
  CGI biedt dag en nacht volledige bescherming tegen cybercriminelen. Daarnaast leveren we diensten die verzekeraars kunnen ondersteunen voor cybersecurity verzekeringen.

Bij CGI weten we hoe we IT kunnen laten werken voor onze verzekeringsklanten. Al decennialang zijn we actief in het financiële domein. Wereldwijd werken we voor schade-, levens- en zorgverzekeraars, agentschappen en tussenpersonen. Hierdoor zijn we in staat een waardevolle bijdrage te leveren.