Management team

Ontmoet het management team van CGI Nederland

DIRK DE GROOT
Business Unit Leader Nederland
Vice President Transport, Post & Logistics Sector (a.i.)

Dirk de Groot is in april 2017 benoemd tot Business Unit Leader Nederland.

Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in de IT en de services industrie. Dirk is sinds 2000 in dienst van CGI en heeft verschillende senior management en adviesrollen vervuld. Tot aan zijn benoeming gaf Dirk leiding aan de CGI's Transport, Post & Logistics sector in Nederland. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op onderwerpen als smart mobility voor reizigers en vrachtvervoerders, verkeersmanagement en de rol van big en open data in vervoersstromen. Hij is tevens medeoprichter en bestuurslid van DiTTLab en lid van verschillende non-profit ITS organisaties.

Dirk studeerde Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool Rotterdam.


Gerrit Bruggeman

GERRIT BRUGGEMAN - Vice President Banking & Insurance Sector

Gerrit Bruggeman is in mei 2014 benoemd tot Vice President Banking & Insurance Sector.

Tot aan zijn benoeming werkte hij als Algemeen directeur Nederland van ICT-dienstverlener Unisys, waar hij acht jaar geleden begon als Manager Financial Services Benelux. Tevens was hij daar de afgelopen jaren directeur Consulting & Integration Services voor Noord-Europa.

Eerder heeft hij bij ICT-dienstverlener Capgemini gewerkt, waar hij verschillende commerciële en managementfuncties vervulde binnen de sector financiële instellingen in Nederland en internationaal. Gerrit begon zijn carrière als bankier bij de Rabobank.


Menno Kooistra

MENNO KOOISTRA - Vice President Government & Health Sector

Menno is in april 2017 benoemd tot Vice President Government & Health Sector.

Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de publieke sector en zorgmarkt. Hij heeft zich gespecialiseerd in IT Risk Management, Data Analytics en Digital Transformation. Tot aan zijn benoeming was hij partner bij EY en verantwoordelijk voor de publieke sector. Eerder was hij werkzaam bij Deloitte en heeft hij meerdere senior managementposities mogen invullen.

Menno heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, Accountancy aan Nyenrode Universiteit en een executive MBA behaald bij Business School Nederland.


Richard Jacobs

RICHARD JACOBS - Vice President Manufacturing, Retail & Consumer Services Sector

Richard Jacobs is in oktober 2015 benoemd tot Vice President Manufacturing, Retail & Consumer Services Sector.

Richard heeft ruim 20 jaar ervaring in de IT sector en daarbij verschillende rollen vervuld van business consultant en programmamanager tot Director Business Development en Vice President. In 1995 startte hij zijn carrière bij CGI waar hij sinds 2010 verantwoordelijk is voor de Manufacturing sector en vanaf 2015 ook voor de Retail & Consumer Services sector.

Richard is afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht en studeerde Business Informatics & Information Management.


Mark Mooy

MARK MOOY - Vice President Oil & Gas, Utilities and Communications Sector

Mark Mooy is in oktober 2015 benoemd tot Vice President Oil & Gas, Utilities and Communications Sector.

Mark is sinds 1995 in dienst van CGI en heeft verschillende rollen vervuld van programmeur tot projectleider. Mark is primair werkzaam geweest op het gebied van software development en in de olie-, gas- en energiemarkt. In zijn ruim 20-jarige carrière heeft hij tevens verschillende managementposities bekleed, waarbij hij vanaf 2007 de verantwoordelijkheid heeft gedragen voor business units, variërend in grootte van 100 - 800 members.

Mark studeerde Informatica aan de Haagse Hogeschool.


Jeroen Simons

JEROEN SIMONS - Vice President Space, Defense & Intelligence Sector

Jeroen Simons is in januari 2016 benoemd tot Vice President Space, Defense & Intelligence Sector.

Jeroen heeft 25 jaar ervaring in de ICT en consultancy. Tot aan zijn benoeming was hij bij Hewlett-Packard van 2013 tot en met 2015 verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Business Services en Applicaties in Scandinavië en de Benelux. Eerder heeft hij als Senior Vice President bij Capgemini vele rollen vervuld, waaronder Sales & Marketing Director Nederland en Managing Director Public Sector.

Jeroen studeerde Internationale Betrekkingen en is zijn loopbaan begonnen als officier van het Korps Mariniers.


TOINE STRAATHOF - Services & Product Solutions Leader

Toine Straathof is in februari 2017 benoemd tot Services & Product Solutions Leader.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in IT en het managen van complexe IT-transformaties. Zo werkte Toine aan diverse grote IT-transformaties bij de Rabobank, waaronder het succesvol vernieuwen van de CRM omgeving en de vernieuwing van het betalingsverkeerlandschap. Eerder was hij werkzaam bij Interpolis in diverse senior managementrollen, waaronder de bouw en implementatie van de Alles in één Polis®.

Toine heeft Informatica gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en heeft in 2000 zijn MBA behaald bij de Rotterdam School of Management.


Marcel Sommeling

MARCEL SOMMELING - Vice President Business Engineering

Marcel is per 1 januari 2014 benoemd tot Vice President Business Engineering.

In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor de grote commerciële trajecten, sales professionalisering, business transformatie en strategische allianties van CGI in Nederland. In zijn vorige rol was Marcel verantwoordelijk voor de Financiële Sector en daarvoor was hij Chief Client Officer Benelux. Hij heeft een brede en lange ervaring binnen CMG, LogicaCMG en Logica en heeft in die periode verschillende internationale rollen en senior managementfuncties vervuld.

Marcel is afgestudeerd aan de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam en heeft een Post Doctorale opleiding Geografische Informatie Systemen (GIS).


Peter Paardekooper

PETER PAARDEKOOPER - Vice President Operations

Peter is in januari 2013 benoemd tot Vice President Operations.

Hij is sinds 1996 werkzaam bij CGI, waar hij startte als project manager op internationale assignments voor klanten in de Energy sector. Vanaf 1999 was hij actief als operations director, programme director en commercial director, eerst voor klanten in de Energy & Utilities sector en vanaf 2004 voornamelijk in IT-outsourcing en business process outsourcing. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij CGI is Peter werkzaam geweest bij een ingenieursbureau in de petrochemische sector.

Peter is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft in het vakgebied Informatica.


Sander van den Born

SANDER VAN DEN BORN - Vice President Marketing & Communications

Sander is in november 2013 benoemd tot Vice President Marketing & Communications.

In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor de afdelingen Marketing, Communicatie, Portfolio & Innovatie. Hij heeft een lange ervaring bij CGI en in die periode verschillende commerciële en managementfuncties vervuld in binnen- en buitenland. Eerder vervulde hij de rol van Innovation Director en vanaf oktober 2011 was hij verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie functies bij Logica Benelux.

Sander heeft een Executive MBA van Nyenrode Business Universiteit.


Frank Budwilowitz

FRANK BUDWILOWITZ - Business Unit Controller Netherlands

Frank Budwilowitz is in februari 2015 benoemd tot Business Unit Controller Netherlands

Tot aan zijn benoeming werkte hij als Finance Director Commercial Sector en Services. Eerder vervulde hij senior Finance Management rollen bij onder andere Microsoft en Peoplesoft. Frank begon zijn carrière als auditor by Coopers & Lybrand.

Frank is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij economie studeerde.


Henk Zeilstra

HENK ZEILSTRA - Director Human Resources

Henk is in september 2014 benoemd tot Director Human Resources.

Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het HR vakgebied, zowel in uitvoerende rollen als in de consultancy bij onder meer PwC Human Resource Services, waar hij verantwoordelijk was voor de HR advisering over de niet-fiscale aspecten van internationale mobiliteit. Tijdens die periode is hij betrokken geweest bij consultancy projecten die het gehele werkveld van HR bestrijken. Zijn uitvoerende HR ervaring heeft hij opgedaan bij Royal Boskalis Westminster en Ziggo. Aan het begin van zijn loopbaan is Henk als adviseur met name actief geweest bij het implementeren van organisatieverandering, met veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers om in die veranderende organisatie inzetbaar te blijven.

Henk is afgestudeerd aan Rijksuniversiteit Groningen, waar hij opleidingskunde studeerde.


MIRIAM KLIJN - Legal Director & Advocaat

Miriam is in januari 2016 benoemd als Legal Director.

Zij is ruim 30 jaar advocaat en sinds 2009 als in house lawyer werkzaam bij CGI. Eerder was zij advocaat medewerker bij onder meer Pels Rijcken Droogleever Fortuijn en DLA Piper.

Haar specialisatie IT recht dateert van haar functie Hoofd Juridische Zaken bij Kennisnet. Miriam is eindverantwoordelijke voor HR Legal, Commercial Legal en Corporate Compliance.

Miriam studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteiten Groningen en Leiden.