Management team

Ontmoet het management team van CGI Nederland

DIRK DE GROOT
Business Unit Leader Nederland

Dirk de Groot is in april 2017 benoemd tot Business Unit Leader Nederland.

Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in de IT en de services industrie. Dirk is sinds 2000 in dienst van CGI en heeft verschillende senior management en adviesrollen vervuld. Tot aan zijn benoeming gaf Dirk leiding aan de CGI's Transport, Post & Logistics sector in Nederland. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op onderwerpen als smart mobility voor reizigers en vrachtvervoerders, verkeersmanagement en de rol van big en open data in vervoersstromen. Hij is tevens medeoprichter en bestuurslid van DiTTLab en lid van verschillende non-profit ITS organisaties.

Dirk studeerde Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool Rotterdam.


Gerrit Bruggeman

GERRIT BRUGGEMAN - Vice President Banking & Insurance Sector

Gerrit Bruggeman is in mei 2014 benoemd tot Vice President Banking & Insurance Sector.

Tot aan zijn benoeming werkte hij als Algemeen directeur Nederland van ICT-dienstverlener Unisys, waar hij acht jaar geleden begon als Manager Financial Services Benelux. Tevens was hij daar de afgelopen jaren directeur Consulting & Integration Services voor Noord-Europa.

Eerder heeft hij bij ICT-dienstverlener Capgemini gewerkt, waar hij verschillende commerciële en managementfuncties vervulde binnen de sector financiële instellingen in Nederland en internationaal. Gerrit begon zijn carrière als bankier bij de Rabobank.


Menno Kooistra

MENNO KOOISTRA - Vice President Transport, Post & Logistics Sector

Menno is in oktober 2017 benoemd tot Vice President Transport, Post & Logistics. Eerder was hij verantwoordelijk voor de Government & Health sector binnen CGI Nederland.

Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de publieke sector en zorgmarkt. Hij heeft zich gespecialiseerd in IT Risk Management, Data Analytics en Digital Transformation. Tot aan zijn benoeming was hij partner bij EY en verantwoordelijk voor de publieke sector. Voordien was hij werkzaam bij Deloitte en heeft hij meerdere senior managementposities mogen invullen.

Menno heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, Accountancy aan Nyenrode Universiteit en een executive MBA behaald bij Business School Nederland.


Tessy van Stuyvenberg

TESSY VAN STUIJVENBERG - Vice President Manufacturing, Retail & Consumer Services Sector

Tessy van Stuijvenberg is in november 2017 benoemd tot Vice President Manufacturing, Retail & Consumer Services Sector

Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de IT-dienstverlening en software industrie. Tessy is sinds 2014 in dienst van CGI en heeft verschillende rollen vervuld in de sector Overheid en Transport, Post & Logistiek. Zij heeft zich gespecialiseerd in digital transformation en business development gericht op het brengen van inhoud op smart concepten voor haar klanten. Hiervoor was zij werkzaam als productmanager in de verzekeraarsbranche en verantwoordelijk in diverse management rollen bij een softwarebedrijf gespecialiseerd in robotic process automation.

Tessy heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud University Nijmegen en volgde een Executive Program Sales management aan de Nyenrode Business University.


Janine Tjassens

JANINE TJASSENS - Vice President Oil & Gas, Utilities and Communications Sector

Janine Tjassens is in oktober 2017 benoemd tot Vice President Oil & Gas, Utilities and Communications Sector.

Janine heeft een track record van 20 jaar in de IT en BPO services industrie. Zij werkt sinds 2011 voor CGI en heeft verschillende managementrollen vervuld, onder andere binnen de Telecommunicatie, Media en Utilities sector. Voordat zij bij CGI in dienst kwam, heeft zij bij BPO service organisatie Liberata (Londen) en bij ICT dienstverlener Perot Systems (nu Dell) gewerkt. Hier was zij verantwoordelijk voor de verkoop en levering van grote BPO en IT services contracten en het leiden van nationale en internationale projecten en programma’s.

Janine heeft HEAO-CE gestudeerd gevolgd door een MBA studie Economics.


Jeroen Simons

JEROEN SIMONS - Vice President Government Sector

Jeroen Simons is in oktober 2017 benoemd tot Vice President Government Sector. Eerder was hij verantwoordelijk voor de SpaceDefense & Intelligence Sector binnen CGI Nederland.

Jeroen heeft 25 jaar ervaring in de ICT en consultancy. Tot aan zijn benoeming was hij bij Hewlett-Packard van 2013 tot en met 2015 verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Business Services en Applicaties in Scandinavië en de Benelux. Eerder heeft hij als Senior Vice President bij Capgemini vele rollen vervuld, waaronder Sales & Marketing Director Nederland en Managing Director Public Sector.

Jeroen studeerde Internationale Betrekkingen en is zijn loopbaan begonnen als officier van het Korps Mariniers.


Jack Lenting

JACK LENTING - Vice President Health Sector & Metromarkt Noord-Nederland

Jack Lenting is in oktober 2017 benoemd tot Vice President Health Sector & Metromarkt Noord-Nederland.

Jack heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ICT industrie en heeft verschillende management- en directiefuncties vervuld. Gedurende zijn carrière heeft Jack diepgaande kennis en ervaring opgedaan in de marken Zorg, Retail, Logistiek en Automotive. In 2014 startte Jack zijn carrière bij CGI en heeft hij de Healthcare unit opgebouwd.

Jack is als ingenieur afgestudeerd aan de Haagse Hoogeschool, richting Informatica & Informatiekunde.


Marcel Sommeling

MARCEL SOMMELING - Vice President Business Engineering

Marcel is per 1 januari 2014 benoemd tot Vice President Business Engineering.

In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor de grote commerciële trajecten, sales professionalisering, business transformatie en strategische allianties van CGI in Nederland. In zijn vorige rol was Marcel verantwoordelijk voor de Financiële Sector en daarvoor was hij Chief Client Officer Benelux. Hij heeft een brede en lange ervaring binnen CMG, LogicaCMG en Logica en heeft in die periode verschillende internationale rollen en senior managementfuncties vervuld.

Marcel is afgestudeerd aan de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam en heeft een Post Doctorale opleiding Geografische Informatie Systemen (GIS).


Peter Paardekooper

PETER PAARDEKOOPER - Vice President Operations

Peter is in januari 2013 benoemd tot Vice President Operations.

Hij is sinds 1996 werkzaam bij CGI, waar hij startte als project manager op internationale assignments voor klanten in de Energy sector. Vanaf 1999 was hij actief als operations director, programme director en commercial director, eerst voor klanten in de Energy & Utilities sector en vanaf 2004 voornamelijk in IT-outsourcing en business process outsourcing. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij CGI is Peter werkzaam geweest bij een ingenieursbureau in de petrochemische sector.

Peter is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft in het vakgebied Informatica.


Sander van den Born

SANDER VAN DEN BORN - Vice President Marketing & Communications

Sander is in november 2013 benoemd tot Vice President Marketing & Communications.

In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor de afdelingen Marketing, Communicatie, Portfolio & Innovatie. Hij heeft een lange ervaring bij CGI en in die periode verschillende commerciële en managementfuncties vervuld in binnen- en buitenland. Eerder vervulde hij de rol van Innovation Director en vanaf oktober 2011 was hij verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie functies bij Logica Benelux.

Sander heeft een Executive MBA van Nyenrode Business Universiteit.


Frank Budwilowitz

FRANK BUDWILOWITZ - Business Unit Controller Netherlands

Frank Budwilowitz is in februari 2015 benoemd tot Business Unit Controller Netherlands

Tot aan zijn benoeming werkte hij als Finance Director Commercial Sector en Services. Eerder vervulde hij senior Finance Management rollen bij onder andere Microsoft en Peoplesoft. Frank begon zijn carrière als auditor by Coopers & Lybrand.

Frank is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij economie studeerde.


Henk Zeilstra

HENK ZEILSTRA - Director Human Resources

Henk is in september 2014 benoemd tot Director Human Resources.

Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het HR vakgebied, zowel in uitvoerende rollen als in de consultancy bij onder meer PwC Human Resource Services, waar hij verantwoordelijk was voor de HR advisering over de niet-fiscale aspecten van internationale mobiliteit. Tijdens die periode is hij betrokken geweest bij consultancy projecten die het gehele werkveld van HR bestrijken. Zijn uitvoerende HR ervaring heeft hij opgedaan bij Royal Boskalis Westminster en Ziggo. Aan het begin van zijn loopbaan is Henk als adviseur met name actief geweest bij het implementeren van organisatieverandering, met veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers om in die veranderende organisatie inzetbaar te blijven.

Henk is afgestudeerd aan Rijksuniversiteit Groningen, waar hij opleidingskunde studeerde.


MIRIAM KLIJN - Legal Director & Advocaat

Miriam is in januari 2016 benoemd als Legal Director.

Zij is ruim 30 jaar advocaat en sinds 2009 als in house lawyer werkzaam bij CGI. Eerder was zij advocaat medewerker bij onder meer Pels Rijcken Droogleever Fortuijn en DLA Piper.

Haar specialisatie IT recht dateert van haar functie Hoofd Juridische Zaken bij Kennisnet. Miriam is eindverantwoordelijke voor HR Legal, Commercial Legal en Corporate Compliance.

Miriam studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteiten Groningen en Leiden.