Rotterdam, 07 October 2015

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A) is door het Britse Market Operator Services Limited (MOSL) gekozen om een Centraal Marktfacilitering Systeem te ontwerpen, bouwen en beheren. Dit is een IT infrastructuur die marktpartijen faciliteert bij een open energiemarkt. Het systeem zal de Britse (niet-particuliere) watermarkt ondersteunen wanneer de overheid deze markt vanaf april 2017 dereguleert en de marktwerking haar intrede doet. Het vijfjarige contract heeft een waarde van ongeveer 15 miljoen Britse pond.

MOSL zal CGI’s Centrale Markfacilitering Systeem inzetten als onderliggende oplossing voor haar Central Market Operating System (CMOS). CMOS verzorgt de onderlinge interactie tussen alle deelnemende (retail en wholesale) partijen in de zakelijke watermarkt. CGI zal het CMOS systeem hosten en beheren vanuit een beveiligde commerciële cloud omgeving.

MOSL werkt, als onderdeel van het ‘Open Water programma’, samen met de Department for the Environment, Food and Rural Affairs (Defra) van de Britse regering en Ofwat, de regulerende instantie van de watersector in Engeland en Wales. Het doel van dit programma is het invoeren van marktwerking voor zakelijke afnemers in Groot-Brittannië. MOSL is ontworpen om de operationele capaciteit te verzorgen voor het programma ‘Open Water’. CGI zal met haar kennis en ervaring bijdragen aan het ontwerpen, bouwen en beheren van Centrale Markfacilitering Systemen voor energiemarkten over de hele wereld, waaronder dus nu ook ‘s werelds eerste concurrerende watermarkt in Schotland.

CGI’s Centrale Marktfacilitering Systeem is een bewezen oplossing die zowel voor de Deense als de Nederlandse centrale energiemarkten is geïmplementeerd. Zodra het CMOS-systeem is geïmplementeerd, zal het worden ondersteund door CGI's SDI vijf sterren gecertificeerde servicedesk, die 24x7 ondersteuning biedt aan alle marktdeelnemers.

Impact voor de Nederlandse organisatie

CGI beschikt in Nederland over een van de grootste expertise centra op het gebied van Centrale Marktfacilitering wereldwijd. Een vast team met experts werkt voor diverse klanten en zal een deel van de levering aan MOSL gaan verzorgen, dat wil zeggen het ontwerpen, bouwen en testen van het Centrale Marktfacilitering Systeem.

Lees het originele persbericht ‘Market Operator Services Limited (MOSL) selects CGI to develop and run core water central market system’ op onze internationale website.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.