Rotterdam, 15 June 2015

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, laat vanaf woensdag de nieuwste technologische innovaties zien in haar Spark Innovation Center in Rotterdam. Minister-president Rutte opent woensdag 17 juni a.s. het ‘belevingscentrum van vernieuwing’ en geeft een korte toespraak over het belang van innovatie en technologische vernieuwing.

In het Spark Innovation Center laat CGI aan de hand van diverse demo’s zien hoe bedrijven innovatieve IT kunnen inzetten om hun werkwijze efficiënter, goedkoper en klantgerichter te maken. In de volledig op innovatie en inspiratie ingerichte ruimte in het Nederlandse hoofdkantoor demonstreert CGI de laatste technologische ontwikkelingen en laat zien hoe deze het dagelijkse leven van iedereen (gaan) beïnvloeden.

“In ons jaarlijkse, internationale klantenonderzoek vragen wij in gesprekken met meer dan 1000 klanten onder meer naar de voor hen belangrijkste innovaties. Cybersecurity, big data analytics en enterprise mobility komen in deze gesprekken steeds naar voren als de drie meest actuele aandachtsgebieden en meest veelbelovende innovaties in de dienstverlening. Deze voor ons belangrijke thema’s staan dan ook centraal in ons nieuwe Spark Innovation Center”, aldus Sake Algra, Senior Vice President en General Manager CGI Nederland. “De digitalisering en de vraag hoe mee te gaan in de snelle technologische ontwikkelingen houdt veel bedrijven bezig; er moet als het ware een transformatie naar de ‘intelligent enterprise’ komen. In ons Spark Innovation Center maken wij deze technologische ontwikkelingen inzichtelijk en kunnen we schetsen hoe bedrijven met de toegevoegde waarde van deze innovaties hun onderneming toekomstbestendig kunnen maken. Wij zijn uitermate trots op ons nieuwe centrum voor innovatie en inspiratie en kijken ernaar uit onze bezoekers de technologische toekomst te laten zien.”

Het Spark Innovation Center is ingedeeld in drie op elkaar aansluitende ‘experience zones’. In de Play Zone staat ambitie centraal, hierin worden samen met de bezoekers de kansen en mogelijkheden van de gedemonstreerde innovaties en ontwikkelingen verkend. De Business Zone laat sprekende voorbeelden uit de innovatiepraktijk zien en geeft inzicht in hoe techniek tot leven komt en toegevoegde waarde levert aan de business én de maatschappij. De derde zone, het Theater, is ten slotte de plek waar veel gehanteerde toekomstscenario’s en een brede visie op techniek, business en maatschappij worden gepresenteerd.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.