Rotterdam, 06 July 2017

CGI ondersteunt TSN Thuiszorg in de digitale transformatie van haar organisatie. In drie maanden tijd heeft CGI in samenwerking met softwareleveranciers Nedap en AFAS het verouderde systeem- en applicatielandschap compleet vernieuwd. De eerste resultaten van deze snelle en succesvolle transitie zijn ondertussen merkbaar. Door middel van de digitale transformatie en de inzet van innovatieve technologieën is de wijkverpleging en intramurale zorg nu effectiever ingericht. Hierdoor kunnen de zorgverleners van TSN meer aandacht besteden aan cliënten en eenvoudiger communiceren met collega’s. De transitie is in september 2016 gestart, waarna de ICT-dienstverlening op 1 januari 2017 is begonnen. Het contract heeft een looptijd van minimaal drie jaar.

De eerste resultaten

De eerste resultaten van de digitale transformatie zijn zichtbaar en succesvol. Zo zijn de IT-kosten nu voorspelbaar en schaalbaar. Door de geleverde toepassingen en hardware werken de zorgverleners daarnaast digitaal, wat efficiënter en veilig is. Ruim 1.600 verpleegkundigen en verzorgenden maken sinds het begin van dit jaar gebruik van een tablet. Deze tablets zijn voorzien van verschillende zorgapps waardoor de medewerkers altijd de juiste informatie bij de hand hebben en nog gerichter cliënten kunnen helpen. Zo zijn de dossiers bij de cliënt te raadplegen en bij te werken. Daarnaast is het delen van deze informatie en het communiceren met collega’s en andere zorginstellingen een stuk eenvoudiger en sneller geworden. De kantoormedewerkers die werkzaam zijn in de ondersteunende diensten, beschikken over een moderne desktopomgeving met Microsoft Office365 gebaseerd op de virtuele werkplekdienstverlening van CGI. Hiermee kunnen zij veilig telewerken vanaf iedere gewenste plek met elk wenselijk device.

Oplossingen door digitale transformatie

TSN Thuiszorg heeft CGI gevraagd systemen te implementeren die hen beter in het werk ondersteunen en waarmee op IT-kosten is te besparen. CGI heeft een advies opgesteld voor de inrichting van een volledig nieuw systeem- en applicatielandschap, de implementatie en het beheer van het landschap. Hiermee heeft CGI een one-stop-shop gecreëerd waarmee een totaal ICT-oplossing is geboden, inclusief een cloud platform voor de zorg. Daarnaast is CGI verantwoordelijk voor de koppeling en beheer van alle software, systemen en toepassingen van de verschillende leveranciers. Door deze digitale transformatie kan TSN zich laten ontzorgen op het gebied van ICT en zich meer focussen op haar kerntaak, namelijk het verlenen van zorg.

Marktuitdagingen in de thuiszorg

Naast de uitdagingen op het gebied van ICT, heeft TSN ook te maken met uitdagingen vanuit de markt. Ouderen wonen langer thuis en steeds meer zorg is bij mensen thuis te leveren. De complexiteit van de thuiszorg voor zorgvragers is hierdoor toegenomen. Door de digitale transformatie kan TSN beter op deze uitdagingen inspelen.

“Wij zien CGI als een uitermate professionele organisatie, die het zorgproces goed snapt en  innovatief meedenkt. Zij nemen ons mee in de digitale transformatie en ontzorgen ons volledig op het vlak van ICT,” aldus Paul Lafranca, ‎Algemeen Directeur bij TSN Verzorging & Verpleging.

Door TSN te ontzorgen in de digitale transitie, kon zij zich blijven richten op haar core business,” vult Dirk de Groot, general manager CGI Nederland aan. “Wij zijn trots dat we hierin kunnen bijdragen en het mogelijk maken voor TSN om nog meer het vertrouwde gezicht in de zorg te zijn. Dit doen we onder andere door het beheer van de netwerkinfrastructuur op de kantoorlocaties.”

Over TSN Thuiszorg
​TSN is al jaren een vertrouwd gezicht in de thuiszorg. Vanuit tientallen vestigingen biedt deze organisatie verzorging, verpleging en diverse gemaks- en comfortdiensten aan. TSN organiseert de zorg in kleine, zelfstandige teams en bij de cliënt in de buurt. Het zijn ervaren zorgverleners, die samenwerken met mantelzorg en vrijwilligers om de cliënt zo goed mogelijk van passende zorg te voorzien. Website: www.tsn-thuiszorg.nl.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 70.000 professionals in kantoren en wereldwijde servicecentra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreid dienstenportfolio, waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en -onderhoud, beheer van infrastructuur evenals 150 IP-gebaseerde diensten en oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van meer dan C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.