Nieuws en downloads
Nieuws

CGI lanceert Emerging Technologies unit

Rotterdam, 20 maart 2018 -  

CGI heeft een nieuwe business unit gelanceerd die zich richt op opkomende technologieën (Emerging Technologies). CGI wil binnen twee jaar meer dan 250 toptalenten werven en zoekt hiervoor ‘high potential’ professionals: hoog opgeleide starters van universiteiten en hogescholen én toptalenten die zich al bewezen hebben in de markt. Zij worden bij CGI verder opgeleid op het gebied van Advanced Analytics, Cloud Native Development, Cybersecurity en Blockchain. Samen met collega’s die werken in marktsectoren, met start-ups, universiteiten en klanten realiseren zij state-of-the-art oplossingen voor een veilige digitale transformatie bij onze klanten. Na een paar jaar ervaring stromen deze specialisten door naar bestaande teams binnen de organisatie om zich verder te specialiseren in een markt of een technologie.

Marieke de Bie, Director Emerging Technologies, is verantwoordelijk voor het aansturen van deze unit. “Het is geweldig dat wij de kans krijgen vanuit CGI Nederland met gespecialiseerde kleine, zelfsturende teams in te spelen op de trends in technologie”, aldus De Bie. “Het werven van hoogwaardige IT-specialisten en talenten is de sleutel tot het succes. Dat biedt enorme meerwaarde voor onze klanten. Door de juiste mensen aan te trekken, kunnen we hypes onderscheiden van de echt werkbare nieuwe technologie en daar meteen op inzetten.”

Via samenwerking met hogescholen en universiteiten, deelname aan hoogwaardige inhoudelijke events zoals hackatons en de inzet van netwerken, vinden de toptalenten hun weg naar CGI. Het huidige team bestaat uit enthousiaste en ambitieuze mensen die door samen werken en samen leren, prestaties neerzetten waarbij de lat hoog ligt.

Bij binnenkomst krijgen nieuwe professionals een coach en een project toegewezen. Gezien het innovatieve karakter van de projecten, is er binnen Emerging Technologies een speciale Digital Lab aanpak ontwikkeld om deze projecten uit te voeren, zodat de klant in korte tijd resultaten ziet. In- en externe teams werken nauw samen in het Digital Lab van CGI en op locatie van de klant. Gezamenlijk wordt een proof-of-concept of totaaloplossing gerealiseerd.

Klanten worden geholpen om eigen datalabs of dataplatformen in te richten, serious games te ontwikkelen en innovatieve en klantgerichte diensten te creëren. Een voorbeeld hiervan is onze eigen Smart Meeting dienst die samen met onze klant is ontwikkeld. Dit is een oplossing voor het plannen van afspraken met meerdere mensen tegelijk, waarbij je slim je locatie en je reis ernaar toe kunt kiezen, boeken en afrekenen. Emerging Technologies heeft een eigen cybercrime unit met onder andere een Security Operating Center, darkweb- en redteam services, die de beveiliging van onze klanten en innovatieprojecten op een hoger niveau brengen.

Dirk de Groot, Business Unit Leader CGI Nederland: ‘We zijn trots dat wij onze klanten kunnen helpen met innovatieve oplossingen die we niet alleen vóór hen, maar met hen maken. Zo kunnen zij beter inspelen op kansen in de markt.”

Uit CGI’s jaarlijkse klantinterviews onder 1300 business- en technologieleiders uit 10 sectoren en 17 landen, CGI’s Client Global Insight, blijkt dat veel organisaties moeite hebben hun behoefte aan kennis van nieuwe technologieën in te vullen. Met de business unit Emerging Technologies gaat CGI deze behoefte invullen, door in co-creatie met de klant én de marktgerichte business units van CGI vanuit innovatieve concepten end-to-end oplossingen te ontwikkelen en naar de markt te brengen.

Over CGI

CGI Group Inc opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 72.500 professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio met high-end bedrijfs- en IT-consultingdiensten, systeemintegratie en IT en business process outsourcing services. CGI’s nauwe betrokkenheid bij de klant, best passende wereldwijde distributienetwerk en intellectual property diensten, helpen klanten resultaten te versnellen en te digitaliseren. Met een jaaromzet van C$ 10,8 miljard is CGI beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB). Website: www.cginederland.nl.

Voor meer informatie

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met:

CGI Nederland

Sander van den Born
Vice President Marketing Communications
T: 020 571 3777
E: sander.van.den.born@cgi.com