Rotterdam, 20 June 2016

Medisch Spectrum Twente (MST) neemt IT-dienstverlener CGI in de arm voor het technisch beheer van zijn computerapparatuur. Beide organisaties tekenden daarvoor onlangs een overeenkomst. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en omvat alle intern gerichte technische beheeractiviteiten.

CGI is onder meer verantwoordelijk voor het beheer van de werkplekken, servers, het netwerk en de opslag- en backup-faciliteiten van MST. Ook de beveiliging van de infrastructuur verzorgt CGI. Dat alles gebeurt lokaal vanuit het ziekenhuis in Enschede en op afstand vanuit het kantoor van CGI in Hoofddorp, maar ook offshore vanuit India. Deze opzet combineert continue ondersteuning met lokale aanwezigheid.

IT van invloed op kwaliteit zorg

MST is het eerste ziekenhuis in Nederland waar alle patiĆ«nten een iPad ter beschikking krijgen. Daarmee kunnen zij de keuze van hun maaltijd doorgeven, televisie kijken, radio luisteren en internetten zoals zij dat gewend zijn. ā€œDit laat zien dat digitale dienstverlening een steeds grotere rol speelt in de zorg voor patiĆ«nten en in toenemende mate van invloed is op de kwaliteit die zorginstellingen leveren,ā€ zegt Monique Mulder, vicepresident Healthcare bij CGI Nederland. ā€œDankzij onze ondersteuning is MST verzekerd van een toekomstvaste IT-infrastructuur tegen voorspelbare kosten,ā€ aldus Mulder.

Doorslaggevend bij de keuze van MST voor CGI zijn de wereldwijde expertise van de dienstverlener en de ervaring met beheer van technische infrastructuur op afstand. Ook CGIā€™s management framework maakte indruk. ā€œDoor het beheer van onze technische apparatuur uit handen te geven, kunnen wij ons volledig richten op ons primaire proces: het leveren van de beste zorg aan onze patiĆ«nten,ā€ zegt Evelyn Lindeman, lid van de Raad van Bestuur bij MST.

Over MST
Met 670 bedden is Medisch Spectrum Twente een van de grootste aanbieders van medisch-specialistische zorg in de tweede en derde lijn. De belangrijkste taak is het aanbieden van zorg aan de inwoners van Twente. Daarnaast is MST het enige traumacentrum voor een grote regio in het oosten van Nederland en een deel van Duitsland. Verder is het als een van de grootste niet-academische ziekenhuizen in Nederland een centrum voor opleiding en onderzoek. Het ziekenhuis streeft ernaar dat patiƫnten voor al hun medisch-specialistische zorg in de regio terecht kunnen. Meer informatie staat op: www.mst.nl.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 65.000 professionals in kantoren en wereldwijde servicecentra in Amerika, Europa, Aziƫ en Oceaniƫ biedt CGI een uitgebreid dienstenportfolio, waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en -onderhoud, beheer van infrastructuur evenals 150 IP-gebaseerde diensten en oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van meer dan C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.