Rotterdam, 04 February 2014

InstantSEPA, merknaam voor een eenvoudige en snelle migratie naar SEPA, lanceert een SEPA conversiedienst gericht op kleine bedrijven en verenigingen. InstantSEPA is een veilige, zeer efficiënte en laagdrempelige oplossing voor een probleemloze overstap naar SEPA voor deze groep. Uit eerder onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) is gebleken dat de overgang naar SEPA bij vooral kleinere organisaties achterblijft. Ondanks de recent aangekondigde overgangsperiode voor de migratie streeft DNB onverminderd naar een overgang per 1 februari 2014.

“Met instantSEPA willen wij een laagdrempelig platform bieden aan organisaties die op dit moment nog niet zijn gestart met hun migratie naar SEPA. De officiële deadline is inmiddels verstreken, maar met deze oplossing kunnen organisaties met weinig transacties binnen een dag zorgeloos de overstap maken”, aldus Marcel Sommeling, Vice President Financial Sector bij CGI.

“MKB bedrijven en verenigingen kunnen via het webportaal, www.instantSEPA.nl, een jaarabonnement afsluiten en nog dezelfde dag gebruik maken van deze conversiedienst.”

Klanten die laat zijn met de overgang naar SEPA worden door alle grootbanken verwezen naar instantSEPA of naar zijn ’grote broer’ SEPA Fallback Service van CGI en PowertoPay. Gebruikers kunnen overboekingen en incasso’s vanuit het ClieOp03 formaat converteren naar het verplichte SEPA formaat. Incasso-opdrachten kunnen worden omgezet naar SEPA XML zodra de machtigingsgegevens zijn opgeladen in instantSEPA. Na de conversie kan de gebruiker de SEPA bestanden downloaden naar zijn eigen omgeving en aanleveren bij zijn bank via het reguliere internet bankieren.

Voor meer informatie en aanmelding zie www.instantSEPA.nl, LinkedIn of Facebook.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met:
Sander van den Born
Vice President Marketing & Communications
Telefoon: +31 (0)20 571 3777
Stuur ons een e-mail
Twitter: @CGI_NL

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68,000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer $ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer $ 19 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com.

Over PowertoPay
PowertoPay neemt een belangrijke plaats in op de Nederlandse markt op het gebied van betalingsverkeer en heeft diepgaande kennis en ervaring als het gaat om oplossingen rondom betalingsverkeer. Naast een hoofdkantoor in Nederland, heeft PowertoPay een development center in La Hulpe, België. Al bijna tien jaar zetten hoog gekwalificeerde ICT’ers hun kennis en ervaring in voor een integrale aanpak. PowertoPay staat vooraan wanneer het gaat om nieuwe ontwikkelingen en biedt daarom altijd een passende oplossing voor problematiek van het nu en de toekomst.
Website: www.powertopay.com