Rotterdam, 19 June 2015

Minister-president Mark Rutte opende afgelopen woensdag officieel het Spark Innovation Center van CGI in Rotterdam. De premier vindt het ‘belevingscentrum van vernieuwing’ een ‘venster op de toekomst’ en gaf aan dat de IT-sector een belangrijk aspect kan spelen voor de groei van de Nederlandse economie. CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, laat in het Spark Innovation Center aan de hand van diverse demo’s zien hoe bedrijven innovatieve IT kunnen inzetten om hun werkwijze efficiënter, goedkoper en klantgerichter te maken.

De minister-president vertelde in zijn toespraak: “Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: innovatie is de motor van onze economie. Het zorgt voor groei en banen en het maakt dat Nederland voorop blijft lopen. In Nederland hebben we een uniek model; bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken intensief samen. Dat heb ik onlangs ook gezien tijdens mijn werkbezoeken in Limburg en Groningen.”

Het Spark Innovation Center is ingedeeld in drie op elkaar aansluitende ‘experience zones’. In de Play Zone staat ambitie centraal, hierin worden samen met de bezoekers de kansen en mogelijkheden van de gedemonstreerde innovaties en ontwikkelingen verkend. De Business Zone laat sprekende voorbeelden uit de innovatiepraktijk zien en geeft inzicht in hoe techniek tot leven komt en toegevoegde waarde levert aan de business én de maatschappij. De derde zone, het Theater, is ten slotte de plek waar veel gehanteerde toekomstscenario’s en een brede visie op techniek, business en maatschappij worden gepresenteerd.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.