Rotterdam, 14 January 2015

Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe (MHPSE) heeft met zakelijk en technologisch dienstverlener CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A) een overeenkomst gesloten voor het beheer van haar IT-infrastructuur. Het vijfjarige contract heeft een waarde van 17 miljoen euro.

CGI zal de IT-infrastructuur op afstand beheren vanuit haar data center in Bremen. Hiervoor wordt het zogenaamde Remote Infrastructure Management (RIM) ingezet. RIM biedt tal van voordelen voor wat betreft het beheer van kernprocessen en zorgt voor zeer efficiƫnte operationele diensten.

Het hoofdkantoor van Mitsubishi Hitachi Power Systems is gevestigd in Duisburg (Duitsland). Het bedrijf heeft 1.800 medewerkers in dienst en ontwerpt en bouwt wereldwijd turbines voor bijvoorbeeld het opwekken van energie, waaronder in Nederland.

Lees het volledige persbericht op de internationale website van CGI.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, AziĆ« en OceaniĆ« biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en ā€“onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer C$ 10,5 miljard met een geschatte orderportefeuille van C$ 18,2 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.