Rotterdam, 10 May 2017

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A) heeft dit jaar voor de zesde keer op rij het Central Markets Debate Event georganiseerd dat op 10 en 11 mei plaatsvond in Lissabon. Het evenement biedt directieleden en besluitvormers van onafhankelijke marktoperators, netwerkbedrijven en transmissie systeembeheerders een platform om over de veranderingen in de energiemarkt te praten. De focus ligt hierbij op de informatie-uitwisseling tussen marktpartijen, dat nodig is voor een efficiënte en competitieve energiemarkt. Vanuit verschillende Europese landen komen zij bijeen om de laatste trends, technologieën en implementatie-oplossingen voor de centrale marktfacilitering met elkaar te delen.

Veranderingen in de energiemarkt

Netbeheerders, transmissiesysteembeheerders en markt faciliteerders kampen met verschillende veranderingen in de energiemarkt. De belangrijkste verandering is de energietransitie; de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie. De centrale vraag is hoe consumenten een actieve rol kunnen gaan spelen in de energiemarkt en welke informatie er tussen de partijen onderling en consumenten moet worden uitgewisseld om dat mogelijk te maken. Hierbij is belangrijk om te weten welke gegevens de marktpartijen met elkaar uit zouden moeten wisselen, het best kunnen samenwerken en wat deze veranderingen betekenen voor het type systeem dat geleverd moet worden. Vooral voor de centrale markt faciliteerders is dit een lastig vraagstuk omdat zij weinig vakgenoten hebben om hierover te praten en te zien waar deze verandering hun business raakt. CGI’s Debate Event maakt het mogelijk voor deze Europese partijen om met gelijkgestemden te praten.

Cybersecurity

De energietransitie maakt dat cybersecurity nog relevanter wordt, dit is dan ook het tweede thema van dit event. Wanneer er meer informatie uitgewisseld wordt, betekend dat ook dat de privacy belangrijker wordt dan dat het al was. Zo wordt behandeld wat de uitdagingen zijn op het gebied van security in de energiewereld en wat de security- en privacyaspecten zijn met betrekking tot een data hub van Europese nutsvoorzieningen.

”Wij zijn trots dit jaar weer het CGI Debate Event te organiseren,” aldus Douglas McCuaig, President Eastern, Central & Southern Europe operations bij CGI. “De vorige edities hebben laten zien hoe belangrijk het is om directieleden en besluitvormers uit de energiewereld bij elkaar te brengen. De waarde van het netwerken, uitwisselen van best practices en samenwerken om tot nieuwe en innovatieve ideeën te komen worden hierbij benadrukt.”

CGI organiseert het Europese debat sinds 2011 en deze zesde editie van het tweedaagse evenement vond plaats in Lissabon, Portugal.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 70.000 professionals in kantoren en wereldwijde servicecentra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreid dienstenportfolio, waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en -onderhoud, beheer van infrastructuur evenals 150 IP-gebaseerde diensten en oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van meer dan C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.