Rotterdam, 03 March 2014

De World Anti-Doping Agency (WADA) lanceert de ‘ADAMS whereabouts app’ voor meer dan 25.000 internationale topsporters. Met de app, die nu ook beschikbaar is voor het Android platform, kunnen atleten op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de mobiele telefoon invoeren, controleren en wijzigen om tegemoet te komen aan WADA´s verplichtingen. CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, ontwikkelde de internationale app. De app van de WADA voldoet aan strenge eisen op het gebied van privacy en veiligheid en is per direct beschikbaar in het Engels en Frans voor Android telefoons via de Android Play Store en voor Apple telefoons via de iTunes App Store.

In Nederland werd al een whereabouts app in 2012 gelanceerd door de Nederlandse Dopingautoriteit. Nederlandse sporters die aan hen moeten rapporteren kunnen hun verblijfsgegevens sinds die tijd via de app eenvoudig doorgeven aan de organisatie. De whereabouts app is ontwikkeld door De Nederlandse Dopingautoriteit, CGI, InnoSportNL en NOC*NSF.

De WADA beschermt de rechten van atleten die geen doping gebruiken, onder andere door het beheer van een database waarin zij de verblijfsgegevens van sporters wereldwijd bijhouden om dopingtesten buiten de wedstrijden om mogelijk te maken. Atleten die zijn opgenomen in een testing pool en specifieke anti-doping verantwoordelijkheden hebben kunnen hun verblijfsgegevens invoeren met slechts enkele klikken op hun mobiele telefoon. Daarnaast herinnert de app hen via reminders aan hun verplichtingen, inclusief deadlines voor het doorgeven van hun verblijfsgegevens.

David Howman, Algemeen Directeur van de WADA: “We zijn heel blij deze app nu aan de beste topsporters ter wereld te kunnen aanbieden. De app is voor atleten een eenvoudige, toegankelijke manier om te rapporteren over hun verblijfsgegevens en te voldoen aan de relevante regelgeving. Bovendien laten ze zien dat ze zich inzetten voor schone sport. Iedereen profiteert van deze efficiënte oplossing.”

“Deze app van de WADA is een uitkomst voor internationale sporters, vooral omdat wij vaak op reis en onderweg zijn. We hebben veel trainingskampen en wedstrijden op wisselende locaties, zeker de afgelopen tijd in de aanloop naar de Olympische Spelen. Doordat we onze verblijfsgegevens nu via een app kunnen doorgeven, besparen we tijd en brengt dit ons meer flexibiliteit”, aldus Sotsji-ganger Nicolien Sauerbreij. Sauerbreij is de meest succesvolle Nederlandse snowboarder ooit.

“De whereabouts app is een goed voorbeeld van een Nederlandse sportinnovatie met wereldwijde potenties,” aldus Ron de Mos, General Manager bij CGI Nederland. “Wij willen onze klanten helpen om het leven van hún klanten te verbeteren. We zijn er dan ook trots op dat deze app door CGI in Nederland is ontwikkeld en nu dagelijks vele sporters helpt; vanaf nu zelfs ver buiten onze landsgrenzen.“

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68,000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer C$ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer C$ 19 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.