Ieder jaar spreken CGI-leiders van over de hele wereld met leidinggevenden. Om hun perspectieven te verzamelen over de trends die hun organisatie en bedrijfsvoering beĆÆnvloeden. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan zakelijke alsook IT-prioriteiten, uitgaven en investeringsplannen. Onze experts analyseren de bevindingen uit deze gesprekken. Om waardevolle wereldwijde inzichten te bieden die zowel onze klanten als CGI helpt bij het identificeren en benchmarken van best practices. Deze inzichten ondersteunen strategische en zakelijke planning. Ze vergemakkelijken de dialoog over hoe we kunnen samenwerken. Om deze inzichten om te zetten in actie ten behoeve van klanten en burgers van klanten en om relevante en voortdurende innovatie te stimuleren.

Industrie trends
Becoming digital for customers is the highest-impact trend

Missing media item.

Digitalisering om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, blijft de trend met de grootste impact

Het voldoen aan de verwachtingen van klanten en burgers voor digitale diensten blijft dit jaar de toptrend wat betreft impact op organisaties in alle bedrijfstakken - net als in 2018. Andere ranglijsten zijn echter verschoven qua impact. Het meest opvallende is dat IT-modernisering en -integratie als tweede meest impactvolle trend wordt genoemd, aanzienlijk vaker dan in 2018.

Becoming digital for customers was the highest-impact trend for 2018

Missing media item.

Digitalisering en cybersecurity waren de trends met de grootste impact.

In 2018 waren de eerste en tweede toptrends de digitale trend om te voldoen aan de verwachtingen van de klant en cybersecurity danwel andere beveiligingsrisicoā€™s. Op de derde plaats volgde de druk op de kosten of het budget, vooral in reactie op wettelijke vereisten en daarna de toepassing van analytics die de top vijf trends voor het jaar completeren.

Business prioriteiten
2019 Business priorities

Missing media item.

De digitale behoeften van de klant blijven de hoogste prioriteit, terwijl IT-modernisering naar voren komt

We zien enige consistentie in de belangrijkste bedrijfsprioriteiten voor klantenbestuurders wereldwijd, jaar op jaar, waarbij digitalisering om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, flexibele modellen en operationele verbeteringen als de belangrijkste prioriteiten blijven.

2018 Business priorities

Missing media item.

Digitalisering en wendbaarheid van bedrijfsvoering en IT zijn top of mind

In 2018 werd digitalisering de belangrijkste business prioriteit om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, gevolgd door flexibilisering van bedrijfs- en IT-modellen alsook optimalisatie van de operationele processen. Cybersecurity en andere beveiligingsrisicoā€™s en het toepassen van analytics ronden de top vijf zakelijke prioriteiten voor het jaar af.

IT prioriteiten
2019 IT priorities

Missing media item.

IT-modernisering blijft top of mind, terwijl agile nu cybersecurity als prioriteit overtreft

Vergelijkbaar met de ontwikkeling van business prioriteiten dit jaar, zijn de drie belangrijkste prioriteiten van leidinggevenden consistent met 2018: IT-modernisering, digitalisering om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en toenemend gebruik of meer experimenteren met digitale technologieƫn.

2018 IT priorities

Missing media item.

IT-modernisering en digitaal worden waren top-IT-prioriteiten.

In 2018 was de belangrijkste IT-prioriteit op basis van belangrijkheid: IT-modernisering, gevolgd door digitalisering om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en een groeiend gebruik of meer experimenteren met digitale technologieĆ«n. Cybersecurity en andere beveiligingsrisicoā€™s en daarna IT-governance ronden de vijf belangrijkste IT-prioriteiten voor het jaar af.

Ā 

Ā 

Digitale transformatie is een reis die tijd kost. Terwijl 96% van de leidinggevenden een digitale strategie op enig niveau noemt, produceert slechts 10% resultaten op ondernemingsniveau.

Ā 

39% have a defined strategy for the entire enterprise
18% have an enterprise strategy extending to external ecosystem
10% have an enterprise strategy producing results

*Inclusief bedrijfsstrategie en bedrijfsstrategie die zich uitstrekt tot en met extern ecosysteem

Benchmarking

Voor het tweede jaar op rij rangschikten de geĆÆnterviewde business- en IT-managers hun tevredenheid over hun eigen IT-organisaties op basis van de 10 belangrijkste kenmerken van een IT-organisatie van wereldklasse, waardoor een vergelijkend beeld van de bedrijfs- en IT-tevredenheid binnen en tussen bedrijfstakken werd verkregen.

Investeren in innovatie

Net als in de afgelopen jaren noemen leidinggevenden de toenemende digitalisering, om aan de eisen van de klant te voldoen, als motor voor innovatie-investeringen. In de driejaarlijkse weergave komt analytics echter naar voren als de meest voorkomende optie voor innovatie-investeringen.

Cloudgebruik

Zesendertig procent van de leidinggevenden geeft cloudgebruik aan voor hun eigen organisatie, 3% voor klanten en 38% voor beide. Bijna een derde heeft echter geen volledige duidelijkheid over de vraag of hun organisaties mechanismen hebben om te bepalen waar belangrijke gegevens in de cloud worden opgeslagen.