Rotterdam, 14 November 2018 - CGI lanceert HotScan360 anti-witwasoplossing die realtime transacties monitort
Groningen, 21 September 2018 - De gemeente Groningen en Fujitsu hebben afgelopen donderdag het zesjarige contract getekend voor de uitbesteding van het grootste gedeelte van de generieke ICT-voorzieningen.

In 2017 hebben we met meer dan 1300 leiders gesproken in 10 sectoren en 17 landen. De resulterende CGI Client Global Insights tonen aan dat clients nog sneller kunnen transformeren om te voldoen aan de digitale verwachtingen van hun klanten en burgers. Deze urgentie vestigt zich aan de top van de wereldwijde trends, bedrijfsprioriteiten en IT-prioriteiten die we hebben geïdentificeerd. Zie ook de inzichten uit de klantinterviews per industrie

Ontdek het inzicht

We nodigen u uit om meer te weten te komen over het CGI Client Global Insights-rapport 2017 en hoe we klanten helpen bij hun digitale reis. Neem contact met ons op om een persoonlijke discussie over de volgende inzichten te regelen:

Industrietrends

Consumenten en burgers verwachten naadloze en persoonlijke interactie met bedrijven en overheden in de digitale wereld. De top drie trends van dit jaar komen overeen met die van 2016, elk steeds meer uitgesproken en duidelijk richtinggevend als het gaat om de behoefte van klanten om de digitale transformatie te versnellen:

 1. Digitale organisatie worden om te voldoen aan de verwachtingen van klanten / burgers
 2. Ontwikkeling van cyberrisico’s
 3. Toenemende wettelijke eisen

Als het gaat om de top vier en vijf trends, is er een opmerkelijk verschil tussen commerciële en overheidsorganisaties.

Volgende toptrends voor de overheid

Kostendruk vertraagd verandertempo Toenemend gebruik van publieke en private cloud. Als het gaat om de top vier en vijf trends, is er een opmerkelijk verschil tussen commerciële en overheidsorganisaties.

Volgende top commerciële trends

Toenemend gebruik van digitale technologieën Toenemende samenwerking en interoperabiliteit

Business en IT-prioriteiten

De inzichten tonen aan dat leidinggevenden, of dat nu bedrijfsvoering of IT betreft, op één lijn zitten als het gaat om het prioriteren van hun digitale transformatie om te voldoen aan de verwachtingen van klanten en burgers.

Top business prioriteiten

 1. Digitale organisatie worden om te voldoen aan de verwachtingen van klanten / burgers
 2. Toepassen van analytics om de bedrijfsvoering te optimaliseren
 3. Adresseren van zich ontwikkelende cyberrisico’s
 4. Moderniseren van de bedrijfsvoering
 5. Toenemende samenwerking en (behoefte aan) interoperabiliteit

Topprioriteiten van IT

 1. Digitale organisatie worden om te voldoen aan de verwachtingen van klanten / burgers
 2. Moderniseren van de bedrijfsvoering
 3. Toepassen van analytics om de bedrijfsvoering te optimaliseren
 4. Nieuwe leveringsmodellen / Agile werkvormen implementeren
 5. Adresseren van zich ontwikkelende cyberrisico’s
Digitale volwassenheid

Leidinggevenden volgen of zijn op zoek naar een verscheidenheid van organisatiemodellen om digitale transformatie vorm en inhoud te geven. Terwijl sommige organisaties nieuwe digitale functies op CXO-niveau ontwikkelen, richten anderen digitale teams op binnen bedrijfsonderdelen of binnen de CIO-organisatie. Terwijl 62% van de leiders wereldwijd een afzonderlijke innovatiegroep noemt als cruciaal voor het ontwikkelen van gedifferentieerde producten en diensten, geeft 38% de voorkeur aan innovatie in de basis.

Belangrijke barrières

Om digitale transformatie mogelijk te maken, willen leidinggevenden die we interviewden meer flexibiliteit, niet alleen in IT-projecten, maar ook in hun bedrijfsaanpak. Ze beschouwen het volgende als de belangrijkste uitdagingen voor het implementeren van een strategie voor digitale transformatie:

 1. Cultuur, talent of digitale mindset uitdagingen
 2. Veranderingen wordt vertraagd door beperkingen op het gebied van technologie en wendbaarheid
 3. Budget- of financieringsuitdagingen
 4. Verhoogde cyberrisico's en / of cyberinitiatieven
 5. Analyses toepassen om de bedrijfsvoering te optimaliseren

De visie van de industrie

Organisaties in verschillende industrieën transformeren in eigen tempo en geven prioriteit aan hun digitale transformatie met unieke routekaarten. Veel industrieën melden een enorme toename van hun digitale volwassenheid en tempo van verandering. We verkennen het tempo en de schaal van verandering door de industrie in onze industrie-gerichte rapporten. 

Geïnteresseerd?

Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie over de inzichten uit de 2017 CGI Client Global Insights en de gevolgen voor uw sector. We vertellen u graag hoe we klanten hebben geholpen de beheerskosten van hun organisaties omlaag te brengen, onder andere door outsourcing, het ontwerpen van roadmaps voor een ontwikkeling richting digitale organisatie, en een optimale inzet van onze eigen IP en die van onze partners om de transformatie te versnellen.