Primary tabs

 

TRENDS EN PRIORITEITEN VOOR ZAKEN EN IT-VERANTWOORDELIJKEN IN DE HELE WERELD

De CGI Client Global Insights 2020 tonen de bevindingen van onze één-op-één-interviews met 1.447 leidinggevenden in de sectoren en regio's die we bedienen. De interviews zijn gelijkelijk verdeeld tussen de periode voor en direct na het begin van de wereldwijde pandemie. De unieke timing van deze strategische gesprekken geeft inzicht in hoe de zakelijke en IT-prioriteiten zich snel ontwikkelen.

Dit jaar geven leidinggevenden aan dat ze blijven focussen op het voldoen aan de verwachtingen van klanten en burgers met aandacht voor een toenemende behoefte aan wendbaarheid, automatisering en geavanceerde analyse.

TRENDS IN DE INDUSTRIE
Toptrends op impact
1. Digitalisering, met focus op behoefte van klanten / burgers
2. IT-modernisering
3. Optimalisatie van bedrijfsvoering
4. Kosten / budgetdruk
5. Cybersecurity

 
VOORZIEN IN DE DIGITALE BEHOEFTEN VAN DE KLANT BLIJFT TOP TREND


Digitalisering om aan de verwachtingen van klanten en burgers te voldoen, is de belangrijkste trend in alle bedrijfstakken in 2020 zoals in 2019. Maar kostenbeheersing / budgetdruk en optimalisatie van de bedrijfsvoering hebben een grotere impact in vergelijking met vorig jaar. Cybersecurity neemt daarmee in vergelijk af.

Effecten van de pandemie: In interviews die werden gehouden na het begin van de wereldwijde uitbraak, zien leidinggevenden juist een grotere impact voor cyberveiligheid als een trend dan kostenbeheersing.

 

 

ZAKELIJKE PRIORITEITEN
Belangrijkste zakelijke prioriteiten
1. Klant- / burgerbeleving
2. Digitalisering, met focus op behoefte van klanten / burgers
3. Optimalisatie van de bedrijfsvoering
4. IT-modernisering
5. Wendbaarheid in de leveringsketen

 
KLANTERVARING IS NIEUWE TOPPRIORITEIT


Leidinggevenden wijzen op een toenemende focus op de klantervaring en een opkomende prioriteit voor wendbaarheid in de leveringsketen. Voor commerciële managers is zakelijke flexibiliteit de op twee na hoogste prioriteit; managers vanuit de overheid noemen het echter niet. De belangrijkste beperking voor het bereiken van deze prioriteiten is vooral cultuurverandering en verandermanagement, in plaats van kosten- en budgetdruk.

Effecten van de pandemie: In interviews die werden gehouden na het begin van de wereldwijde uitbraak, is het aantal leidinggevenden dat de wendbaarheid in de toeleveringsketen noemt veel groter.

 

 

IT PRIORITEITEN
Belangrijkste IT-prioriteiten
1. Digitaal worden voor klanten / burgers
2. IT-modernisering
3. Cyberbeveiliging
4. Modellen voor cloudlevering
5. Verordening

 
DIGITALISERING IS NIEUWE TOP IT-PRIORITEIT


In 2020 stijgt digitalisering van de organisatie als topprioriteit voor IT, meer nog dan IT-modernisering. Cybersecurity en Cloud dienstverlening stijgen ook als prioriteiten.

Effecten van de pandemie: In interviews die werden gehouden na het begin van de wereldwijde uitbraak worden cybersecurity en cloud dienstverlening steeds belangrijker.

 
 
 
 
 

 

DIGITALISERING EN WENDBAARHEID

Dit jaar geeft 12% van de leidinggevenden aan resultaten te zien van digitale bedrijfsstrategieën, tegen 10% in 2019. Die organisaties die resultaten behalen met digitale strategieën hebben verschillende gemeenschappelijke kenmerken.

% DAT RESULTAAT BEHAALD UIT ORGANISATIE BREDE DIGITALISERING

  16%

Nadrukkelijk gebruik van managed services

  27%

Toepassing van geavanceerde automatisering

  29%

Zeer wendbare bedrijfsmodellen

 

Wereldwijd zegt 81% van de leidinggevenden dat ze hun bedrijfsmodel voor digitalisering moeten aanpassen, en 4% zegt dat deze aanpassing is voltooid. Bovendien geeft 18% van de leidinggevenden aan dat hun bedrijfsmodel zeer flexibel is als het gaat om het aanpakken van digitalisering (met een score van 8-10, met 10 als hoogst) vergeleken met 14% in 2019.

Analytics staat bovenaan bij digitale initiatieven en investeringen in innovatie

Als het gaat om de belangrijkste digitale initiatieven, wordt analytics het vaakst genoemd (74%), gevolgd door productiviteit van medewerkers (46%) en automatisering / robotica (42%). In het perspectief voor de komende drie jaar gaat analytics ook door als de meest geplande innovatie-investering (70%), gevolgd door cybersecurity (66%) en agile IT (45%).

 

Person consulting a tablet - Analytics tops digital initiatives and innovation investments

 

IT MANAGED SERVICS

De belangstelling voor substantiële managed services neemt toe na de uitbraak van de pandemie

Dit jaar hebben we leidinggevenden gevraagd om de redenen voor het gebruik van managed services te delen. De meest voorkomende feedback is om kosten te besparen en controle te behouden. Bij de leidinggevenden die na het begin van de uitbraak van de pandemie zijn geïnterviewd, vertoont hun geplande gebruik van substantiële beheerde applicatiediensten een duidelijke stijging.

% wat planned nadrukkelijk gebruik te maken van managed applications in de komende drie jaar

2020 – na begin van de uitbraak van de pandemia (42%)


2020 – voorafgaand aan de uitbraak van de pandemie (35%)(35%)


2019 (34%)


 

BENCHMARK

Benchmark your organization

Voor het derde jaar op rij rangschikten geïnterviewde bedrijfs- en IT-managers hun tevredenheid met hun eigen IT-organisaties. Op basis van de 10 belangrijkste kenmerken van een IT-organisatie van wereldklasse, geeft dit een vergelijkend beeld van de zakelijke en IT-tevredenheid binnen en tussen bedrijfstakken.

Leer hoe u (nog) verder kunt komen op uw reis naar IT van wereldklasse. .

 

Respond. Rebound. Reinvent.

CGI Respond. Rebound. Reinvent.

CGI helpt klanten met gerichte diensten en inzichten te reageren op de op dit moment ongekende uitdagingen, effectief te herstellen en manieren van werken (deels) opnieuw uit te vinden tijdens de fasen van de pandemische crisis.

Leer meer.

 

SPREEK AF MET EEN CGI-EXPERT

Consult an expert

Neem contact op om met een van onze experts te overleggen, om meer te weten te komen over de inzichten uit onze gesprekken met klanten over zakelijke en technologische trends en ontwikkelingen..