sjors hijgenaarCGI is een van ’s werelds grootste IT-bedrijven. Onze mensen houden Nederland draaiende. Overheidsinstellingen, banken, infrastructurele organisaties en productbedrijven zijn klanten van CGI. We werken aan projecten die het alledaagse leven van miljoenen mensen raken.

Sjors Hijgenaar – Senior Business Consultant vertelt:

Business en academie met elkaar verbinden bij CGI

“Nadat ik in mijn werk voor het zakelijke koos, bleek ik de academische kant toch te missen. CGI geeft mij de mogelijkheid om 1 dag per week op de TU Delft door te brengen en van alle faciliteiten gebruik te maken. Nu is de koffieautomaat daar fijn, maar door de literatuurbibliotheek in te duiken en studenten te begeleiden, ontstaat er een soort vierhoeksverhouding. Eén waar zowel CGI, de TU Delft, de studenten als ik van profiteer.”

Werken bij CGI: nét even anders

“Dat binnen CGI klimaatverandering een belangrijke rol speelt, vind ik een grote plus. Ik houd me vooral bezig met de transitie op de energiemarkt en de visualisatie van het energiesysteem van de toekomst. De vraag ‘hoe moeten energie-infrastructuren er in stedelijk gebied uit komen te zien?’ staat centraal. Het antwoord is dankzij de klimaatverandering enorm relevant. Leuk dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.”

Dit maakt het interessant

“Bij CGI word je alleen maar beperkt door je eigen bereidwilligheid. Niks is onmogelijk. Besluit ik morgen om developer te willen worden, dan worden daar binnen CGI de handvatten voor geboden. Ook de mogelijkheden om je kennis uit te breiden zijn grenzeloos. Zo volg ik momenteel een cursus ‘workshops begeleiden’ en mag ik dus naar de TU Delft om papers en journals te lezen. Als je wilt, word je binnen CGI geholpen.”

CGI: een unieke werkgever

“In kleine teams aan gave innovatieprojecten werken is leuk, maar ook buiten het werk om is CGI enorm fijn. De IT-markt is aan het vergrijzen en jongere generaties zijn daarin heel belangrijk. Zelf zit ik in het jongerenbestuur CGI NEXT en er wordt echt naar ons geluisterd. Vrijmibo’s, skitrips en hippe feestjes zijn al geïntroduceerd om de saamhorigheid te bevorderen én om meer jongeren aan te trekken. Zij vormen de toekomst voor CGI en de rest van de wereld.”

Lijkt het je leuk om ook bij CGI te werken? Bekijk dan onze vacatures.