Primary tabs

MONTREAL, 23 maart 2020 - Het Montreal Heart Institute kondigt aan dat haar onderzoekscentrum een COVID-19 klinische studie in Canada lanceert, om te bepalen of kortdurende behandeling het risico op longcomplicaties en gerelateerde sterfgevallen kan verminderen.

De klinische studie, genaamd COLCORONA, gecoördineerd door het Montreal Health Innovations Coordinating Centre (MHICC), wordt gefinancierd door de regering van Quebec en ondersteund door Pharmascience en CGI. Alle ontwikkelingskosten van het technologieplatform worden gedragen door CGI en door de Godin Family Foundation

COLCORONA gaat de ernstige ontstekingsverschijnselen evalueren die aanwezig zijn bij volwassenen, die lijden aan ernstige complicaties die verband houden met COVID-19. De onderzoekers vermoeden dat deze behandeling de complicaties gerelateerd aan COVID-19 zou kunnen verminderen. De klinische studie omvat de rekrutering van ongeveer 6000 deelnemers die gedurende 30 dagen worden gevolgd. De eerste resultaten zullen enkele dagen na voltooiing van het onderzoek beschikbaar zijn.

Lees het volledige bericht op www.cgi.com.

Ga voor meer informatie over de klinische studie van COLCORONA naar www.colcorona.org

 

Voor meer informatie:

Sébastien Barangé
Vice-President Media and Public Relations CGI
sebastien.barange@cgi.com
+1 514-841-3354