ramon-schliszka

Ramon Schliszka

Innovation Director Financial Services

Een van de dingen die we bij mij thuis doen om het moraal hoog te houden tijdens de intelligente lockdown van COVID-19, is het spelen van spelletjes. Iedere avond na het eten spelen we een paar rondes Yahtzee of Monopoly. Dit vaste ritme helpt ons de dag door te komen en, belangrijker nog, samen de tijd te doden en iets gezelligs te doen.

Daarnaast speel ik ƩƩn keer per week een Pub Quiz met mijn CGI-collega's. We maken vragen die te maken hebben met de hygiƫne en interne processen en wetenswaardigheden van CGI. Daarnaast worden deze vragen gecombineerd met een aantal meer algemene vragen, om de geest te verlichten en om te ontspannen. We organiseren een virtuele vrijdagmiddag borrel, drinken virtueel een biertje, lachen en delen tegelijkertijd kennis. Het is een belangrijk moment geworden in onze werkweek.

Ik denk dat we kunnen stellen dat het spelen van games, en met name games die gericht zijn op persoonlijke interactie en teamwerk, de teamspirit verhogen en tegelijkertijd helpen om iets nuttigs te leren.

Bij CGI helpen we klanten al enkele jaren met serious gaming. We ondersteunen bijvoorbeeld DevOps-teams bij banken om op een veilige manier programmaā€™s en systemen te ontwikkelen en te programmeren. We noemen dit Security by Design. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt in de broncode en worden de totale kosten en tijd om te bouwen en te implementeren drastisch verminderd. Daarnaast helpen we transportbedrijven om het brandstofverbruik en de onderhoudskosten van voertuigen te verminderen. We zien brandstofkosten met maar liefst 5% dalen en onderhoudskosten met vergelijkbare percentages. Twee verschillende voorbeelden uit twee totaal verschillende sectoren. Wat onze serious gaming projecten gemeen hebben, is een bewezen toename van teambewustzijn en de manier waarop mensen met elkaar samenwerken. Samen bereiken we meer.

Misschien zijn serious games nu meer dan ooit een zinvolle toepassing. Teams werken vanuit huis en het wordt elke dag moeilijker om onze teams met elkaar in contact en verbonden te houden. Serious gaming kan u helpen de manier van werken van uw team aan te passen, terwijl de meeste van uw medewerkers op afstand werken.

Als u meer wilt weten over hoe CGI uw organisatie kan helpen met serious gaming, download dan hier onze factsheet, of neem rechtstreeks contact op met mij.

Over de auteur

ramon-schliszka

Ramon Schliszka

Innovation Director Financial Services

Als Innovation Director Financial Services is Ramon dagelijks ingezet bij klanten in de financiƫle dienstverlening, om hen te helpen bij de digitale transformatie. Bankieren en verzekeren verandert onder druk van ...