Primary tabs

17e wereldwijde onderzoek rondom MES

Hulpmiddel voor maakindustrie om het juiste MES product te selecteren en implementeren

In het najaar van 2016 publiceerden we onze wereldwijde jaarlijkse MES Product Survey voor de 17e keer op rij. In dit onderzoek worden 74 Manufacturing Execution System (MES) aanbieders besproken. De MES Survey helpt (productie)bedrijven om het juiste MES product voor hun organisatie te selecteren en implementeren.

Al 17 jaar lang publiceert CGI het onderzoek waarbij gedetailleerde informatie over MES producten en trends op het gebied van Manufacturing IT worden verzameld. De belangstelling van leveranciers om deel te nemen aan het onderzoek groeit nog steeds. Inmiddels is 80% van de aanbieders van MES producten (voor de Europese en Noord-Amerikaanse markt) erin te terug te vinden. ‘Door het invullen van de vragenlijst worden leveranciers gedwongen om na te denken over hun producten, hun USP's en hoe ze nog beter kunnen voldoen aan de wensen van hun klanten. Daarnaast geven leveranciers aan te leren van de inbreng van andere MES dienstverleners. Kortom, de kwaliteit van MES wordt continu verbeterd.’, aldus Gerard Ipskamp, een van de onderzoekers. ‘Kopers van Manufacturing Execution Systems voelen aan de ene kant een toenemende druk vanwege strengere regel- en wetgeving en aan de andere kant de toenemende kwaliteitseisen van hun klanten. Managers van productiebedrijven kunnen MES gebruiken om hieraan te tegemoet te komen. Bovendien helpt MES om operational excellence te bereiken en zo de concurrentiepositie te verbeteren.’

Het aantal MES producten breidt zich al jarenlang gestaag uit. De jaarlijkse MES Product Survey helpt bedrijven in de maakindustrie om uit de meest voorkomende producten het voor hen passende MES te kiezen.