Senior Solution Architect

Category: Business Consulting, Strategy and Digital Transformation
Plaats: Landelijk, Noord-Holland, Nederland
Position ID: J0119-0091
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Denk jij vanuit de architectuuruitgangspunten mee over innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken bij onze klanten? Heb jij een brede kijk op ontwikkelingen binnen de IT?

Wat ga je doen
Als ervaren Solution Architect ga jij voor onze opdrachtgevers complexe vraagstukken op conceptueel en/of technisch niveau uitwerken in één of meerdere architecturen. Vanuit de klantvraag en klantbehoefte bedenk jij een IT-strategie. Jij zorgt daarbij voor een creatieve, werkende oplossing. Jij stelt een strategische roadmap op en gaat de dialoog aan met stakeholders om een concreet plan te realiseren. Jij zet jouw specifieke kennis over relevante architectuurstijlen en frameworks in, maar ook jouw kennis van pakketten, integratie en ontwikkelmethoden. Je motiveert anderen, daagt anderen uit, weet van aanpakken én wat er in de markt speelt. Jij bent het inhoudelijk geweten binnen een team of organisatie.

Wat breng je mee
Jij bent ondernemend en doortastend. ‘The extra mile’ doe jij ‘by default’. Jij bent altijd op zoek naar verbetering en denkt vanuit mogelijkheden waarbij customer experience centraal staat. Jij vindt het leuk om je kennis te delen. Daarnaast heb jij:
• Een afgeronde HBO of Academische opleiding, richting ICT of Informatica;
• Minimaal 5 – 10 jaar relevante werkervaring;
• Kennis van en ervaring met architectuurmethoden & technieken bijvoorbeeld: TOGAF, Archimate ;
• Kennis van en ervaring in de Transport, Post & Logistieke markt,
• Ervaring met omnichannel. Dit is een pre’.

Waar kom je terecht
Als Solution Architect kom jij te werken voor opdrachtgevers binnen de markt Transport, Post en Logistiek. CGI helpt Nederland voorop te gaan in de concurrentiestrijd en in te spelen op de gedigitaliseerde samenleving waarbij iedereen en alles ‘connected’ is. Waar mensen snel en veilig kunnen reizen en transport en logistiek (kosten-)efficiënt en betrouwbaar zijn geregeld. Duurzaam, rekening houdend met onze begrensde infrastructuur en over alle modaliteiten heen: de weg, het water, het spoor en in de lucht. Dit is mogelijk door vergaande samenwerking met klanten, partners en kennisinstituten. CGI helpt logistieke bedrijven in hun transformatie naar een digitale onderneming en het uitwerken van een digitale strategie. We ondersteunen klanten ook bij het praktisch realiseren van hun digitale ambities, evenals bij het (veilig) toepassen, aanpassen en beheren daarvan. CGI is voorloper op gebied van legacy migration, advanced data analytics, cybersecurity en – misschien wel nergens zo belangrijk als in de logistiek – Internet-of-Things, Physical Internet en diverse andere emerging technologies.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Diana van der kraan via diana.van.der.kraan@cgi.com
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Solliciteren op de functie van (ervaren) Solution Architect
Are you ready to be part of something dynamic? Solliciteer direct via onze sollicitatiepagina!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.