EO Application Engineer - Space unit

Category: Development/Engineering
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J0520-0275
Type dienstverband: Full Time

Position Description

CGI heeft de slagkracht en de grootte om zelfs de meest ambitieuze IT-carrières vorm te geven. Doordat wij een stabiele en groeiende organisatie zijn, kunnen wij je uitstekende kansen bieden om in een ondersteunende omgeving te werken aan projecten die daadwerkelijk impact hebben op onze wereld.

Wat ga je doen?
Als ervaren Earth Observation Applications Engineer heb jij kennis van het gebruik van aardobservatiedata in diverse toepassingen voor diverse klanten. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van systemen waarbij jouw focus ligt op de technische aspecten van de applicaties. Jij ontwerpt nieuwe systemen of verbetert bestaande. Hierbij koppel jij jouw inhoudelijke kennis en ervaring aan creativiteit en probleem-oplossend vermogen. Jij bent betrokken bij meerdere projecten waarin jij medeverantwoordelijk bent voor de inzet en ontwikkeling van een team van specialisten. Jij zorgt ervoor dat jij jouw kennis op pijl houdt en bent een trekker binnen jouw vakgebied. Jij hebt er geen moeite mee om voor een groep te staan om jouw aanpak te verdedigen.

Wat breng je mee?
Jij hebt een buitengewone interesse in de Remote Sensing Industry.Toepassingen en klant-gebieden buiten je directe kennis en ervaring zie jij als een uitdaging. Je hebt affiniteit met software en IT applicaties en hebt interesse in de implementatie- en de commerciële voordelen van het gebruik van applicaties. Jij bent proactief, gaat op je doel af en behaalt graag resultaat samen met je team. Jij hebt:

• Een masteropleiding met een focus op Remote Sensing, Geo Information Systems,
Information Technology of gelijkwaardig;
• Minimaal 5 – 8 jaar relevante werkervaring, waarvan 3 jaar als senior Earth Observation
Applications Engineer of soortgelijk;
• Aantoonbare werkervaring in de Remote Sensing Industry/markt.

Waar kom je terecht?
Als Application Engineer kom je te werken binnen ons Space-team. Exploratie van het heelal. Ondersteuning bij rampenbestrijding. Betere navigatie. Dit zijn slechts enkele belangrijke toepassingen die softwaresystemen voor de ruimtevaart ons hebben gebracht. Door de groei van het aantal satellietapplicaties neemt hun betekenis toe. Ruimtevaartorganisaties zoeken continu naar mogelijkheden om hun investeringen waardevol te maken voor onze samenleving. Tegelijkertijd moeten ze zich wapenen tegen het toenemend aantal digitale dreigingen. Hierin spelen wij als CGI een verbindende rol. CGI heeft decennia lange ervaring met de bouw van software gebaseerde systemen voor onze klanten in de ruimtevaartsector. Met de komst van GALILEO en het COPERNICUS programma heeft het gebruik van die systemen een hoge prioriteit gekregen. CGI heeft als doelstelling, de kennis van en ervaring met ruimtevaart data, toe te passen voor hun brede spectrum aan klanten binnen de ruimtevaart, overheid en de commerciële sector

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Interesse?
Solliciteer direct! Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Ron Valk (Director Consulting Services) via 06 537 18 474 of ron.valk@cgi.com.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl