MES Consultant

Category: Development/Engineering
Plaats: Maastricht, Limburg, Nederland
Position ID: J0619-2022
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Voel jij je thuis in de wereld van informatiesystemen voor het monitoren en aansturen van productieprocessen? Weet jij hoe snel en flexibel informatie tussen tussen business en productie uitgewisseld kan worden? Ben je bekend met begrippen zoals Industry4.0, Smart Manufacturing en IIOT én wil je je hierin verder te ontwikkelen?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als MES consultant werk je veel samen met onze klanten. Je stelt requirements op, maakt functionele ontwerpen en werkt technische oplossingen uit in teamverband, voor het optimaliseren en automatiseren van hun productie informatie. In teamverband zorg je ervoor dat het ontwerp wordt gerealiseerd, in bedrijf wordt gesteld en overgedragen wordt aan de service afdeling. Je gebruikt softwarepakketten die geconfigureerd worden maar je bouwt ook maatwerk in .Net.

Daarnaast heb je een adviserende rol om pro-actief nieuwe ontwikkelingen onder de aandacht te brengen.
Een dag kan heel anders verlopen dan je denkt omdat tijdens je projectwerkzaamheden er een beroep op je kennis kan worden gedaan vanuit andere teams.
Onze mission critical omgevingen dienen continue operationeel te zijn, dus in geval van verstoringen dien je adequaat te kunnen reageren en word verwacht dat je bijdraagt aan een spoedige oplossing.

Wat breng je mee?
Je hebt uitstekende analytische vaardigheden, bent oplossingsgericht en stressbestendig. Communicatie met onze wereldwijde klanten is essentieel, waarbij de Engelse taal leidend is, zowel in woord als geschrift.
Minimaal HBO-opleiding procestechniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek óf chemische technologie.
Het is een pre als je bekend bent met het automatiseringsdomein van een fabriek en kennis van MES/MOMS systemen hebt zoals Wonderware and Aspentech. Kennis van SQL en .Net zijn ook een pre.
We verwachten dat je weet hoe een proces werkt en hoe een product tot stand komt. Productie processen en de automatisering daarvan hebben geen geheimen voor je.

Waar kom je terecht?
Als MES consultant kom je te werken voor de unit Chemicals & Life Sciences binnen onze sector MRCS (Manufacturing,Retail and Consumer Services). CGI heeft een jarenlange relatie met een aantal grote klanten in de Chemical & LifeScience markt. Voor deze klanten bouwen en beheren wij hun MES/MOMS (Manufacuring Execution Systems/Manufacturing Operations Management System) systemen in binnen- en buitenland. Het is een hecht team dat grotendeels vanuit ons kantoor in Maastricht werkzaam is. Af en toe een korte trip naar het buitenland hoort tot de mogelijkheden, maar het meeste kunnen we remote vanuit kantoor afhandelen.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something rewarding?
Meer informatie
Bel of mail Tom Geraeds (Director Consulting Services) via +31612443458 of tom.geraeds@cgi.com.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met afdeling Recruitment via (088) 564 00 00 of recruitment.nl@cgi.com.

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.