Integratie Consultant - Aviation

Category: Development/Engineering
Plaats: Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Position ID: J0920-0898
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Ontwikkelingen op het gebied van IT gaan alsmaar sneller. Digitale transformatie en daarbij de integratie tussen verschillende systemen vergt steeds meer afstemming tussen verschillende partijen. Ben jij de bruggenbouwer zijn tussen deze partijen? Wil jij de business en IT beter met elkaar laten praten?

Wat ga je doen?
Wij bieden je een geweldige kans om te leren, door te doen. In de rol van Integratie Consultant ga je bij ons aan de slag om bij klanten de brug te vormen tussen business en IT. Hierbij wordt van je verwacht dat je een kennis hebt op het gebied van IT, maar dit ook op begrijpelijk wijze weet te vertalen voor en naar de business. Dit betekent dat je op concept niveau snapt hoe systemen informatie kunnen uitwisselen, voor welke keuzes developers staan en hoe je deze informatie door middel van o.a. diagrammen op papier kunt zetten.

Vervolgens zal je in gesprekken met de business en externe partijen de benodigde informatie ophalen om deze in detail op papier te zetten. Op basis van dit ontwerp kunnen developers gaan ontwikkelen. Hierbij gaat het om de inhoud van berichten, hoe connecties moeten worden ingericht, welke business regels moet worden toegepast en wanneer een interface succesvol is. Daarbij maak je samen met de business en de developers de afweging of het ontwerp technisch haalbaar is en aan welke functionele eisen voldaan gedaan moeten worden.

Wat breng je mee?
Als Integratie Consultant ben je een teamspeler en klantgericht. Je hebt een sterke focus op het gebruik van IT om business processen te verbeteren. Daarbij ben je continu bezig met nieuwe technologische ontwikkelingen en bouw je aan relaties en onderhoudt deze met klanten en partners. Je bent in staat jouw omgeving te adviseren richting de optimale oplossing op basis van het gevraagde en daar draagvlak voor te creëren. Je kan jezelf snel bekend maken met de inhoud en bent daardoor in staat om ook een inhoudelijke bijdrage te leveren aan projecten. Daarbij ben je bekend met de Agile manier van werken. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
Daarnaast heb je;

- Een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding;
- Proactieve houding;
- Je bent bekend met agile werkwijzen als Scrum, SAFe en/of BusDevSecOps;
- Basis kennis van architectuurmodellering (zoals UML);
- Ambities om door te groeien tot een volwaardig consultant op gebied van integratie;
- Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Waar kom je terecht?
Als Integratie Consultant kom je te werken voor de unit Aviation binnen de sector Transport & Logistics. De wereld wordt steeds intelligenter, waarbij mensen, apparaten en diensten van bedrijven allemaal met elkaar verbonden zijn. De digitalisering van onze klanten in het luchtvaart domein is ons werk. CGI helpt luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en luchtverkeersleiding succesvol te zijn, in teamverband en zelfstandig. CGI bedenkt en realiseert slimme oplossingen voor bijvoorbeeld de digitale luchthaven, de reis van de passagier en het optimaliseren van het onderhoud van de vloot.

CGI ondersteunt veel andere bedrijven en instellingen om voorop te gaan in de concurrentiestrijd en in te spelen op de gedigitaliseerde samenleving waarbij iedereen en alles ‘connected’ is. Binnen CGI heb je de mogelijkheid om lid te worden van verschillende practices waarin kennis en ervaring wordt gedeeld over de verschillende sectoren heen, binnen een specifiek domein (bijvoorbeeld Geo-ICT, business consultancy of architectuur), daarbij ga je profiteren van ons uitgebreide opleidingsprogramma. Kortom, een uitdagende en variërende omgeving waar je als jonge consultant kunt kiezen uit een diversiteit aan opdrachtgevers, omringd wordt door veel expert kennis binnen een diversiteit aan technologieën.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Rik Glansbeek (Director Consulting Services) via rik.glansbeek@cgi.com.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Saira Khan via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com.

Benieuwd naar onze Transport en Logistiek expertise? Kijk dan snel op www.cginederland.nl/nl/verkeer-en-vervoer.