Middleware specialist - Utilities

Category: Development/Engineering
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1019-0152
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Wil jij als Middleware Specialist werken in de markt van energieleveranciers en netbeheerders? Breng jij jouw carrière naar een hoger niveau door onderdeel te worden van een dynamische organisatie en weerbaarheid van de digitale wereld?

Wat ga je doen?
Als Middleware Specialist kom je te werken in de markt van Energieleveranciers en Netbeheerders. Er waait een nieuwe wind in de energiemarkt. De energietransitie naar een duurzamere energiehuishouding heeft een grote impact op energieleveranciers, netbeheerders en nieuwe partijen. We bieden oplossingen voor slimme netwerkinfrastructuren, optimalisatie van assets en business modellen en decentrale energie-opwek- en distributie. Met maar liefst 6.000 energieprofessionals werk je samen met meer dan 200 klanten op vijf continenten. Wij zijn partner van de grootste energiebedrijven in Europa en bouwen aan centrale marktsystemen. Ook beschikken we over een uitgebreid portfolio met prijswinnende oplossingen waaronder systemen voor elektrisch rijden, slimme meterdata en smart grids.

Wat breng je mee?
Je bent een gedreven en ondernemende professional die zich staande weet te houden in een behoorlijk dynamische en complexe omgeving. Je bent initiatiefrijk, besluitvaardig en resultaatgericht. Zowel schriftelijk als mondeling druk jij je goed uit in het Nederlands en Engels. Je bent flexibel in de uitvoering van je werkzaamheden, bezit een “can-do" houding en bent bereid om eventueel werkzaamheden buiten reguliere kantooruren uit te voeren. Daarnaast beschik je over:

• Een relevante HBO of WO opleiding (Informatica, Informatiekunde of Bedrijfskundige richting);
• Minimaal over 3 jaar ervaring met realisatie en beheer van integratie / middleware oplossingen;
• Aantoonbare kennis en ervaring op de volgende gebieden (in volgorde van afnemend belang): Transport (SSL) en bericht encryptie; Gebruik van certificaten; AS1, AS2, AS4 protocol; Soap/XML/Rest; Axway API Gateway en B2Bi; Apache; Connectiviteit: Firewal (IP whitelisting, …); Linux (bash scripting); Oracle SQL; Zabbix monitoring;
• Kennis en ervaring binnen de energiemarkt is een pré;
• Ervaring met werken in Agile teams en met e SCRUM methodiek is een pré.


Waar kom je terecht?
Als Middleware specialist ga je werken voor de sector Oil &Gas, Utilities and Communications (OUC). Binnen deze sector hebben we te maken met een diversiteit aan klanten verdeeld over verschillende units. Iedere markt heeft te maken met zijn eigen uitdagingen. De telecomindustrie veranderd door technologische voortuitgang en veranderend consumentengedrag. Energieleveranciers hebben te maken met de transitie naar duurzame energie. En door de stijgende vraag naar energie staat de olie- en gasindustrie voor grote uitdagingen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze, om succesvol te kunnen zijn, hun bedrijfsvoering moeten transformeren. CGI helpt om deze transitie te versnellen. Samen met toonaangevende ondernemingen werken we aan strategische oplossingen voor de uitdagingen waarmee deze sector wordt geconfronteerd. Dit doen we met innovatieve strategieën, een breed perspectief en het nodige doorzettingsvermogen. Met duizenden collega’s wereldwijd werken wij in toegewijde teams. Hierdoor kennen we onze business en de bijbehorende uitdagingen en koppelen we dit aan onze IT-expertise. Ook beschikken wij over een uitgebreid portfolio met prijswinnende oplossingen waaronder systemen voor elektrisch rijden, slimme meterdata en smart grids.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something interesting?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Bel of mail Johan Snijder (Director Consulting Services) via 06 4149 65 03 of johan.snijder@cgi.com. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met de recruiter van deze vacature Saira Khan via 06 23 94 96 86 of saira.Khan@cgi.com

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Solliciteer direct via onze sollicitatiepagina!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.