Senior Software Engineer - Public Transport

Category: Development/Engineering
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1019-0913
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Wil jij als Java Software Engineer jouw ervaring inzetten voor missie kritische software in het OV? Wil jij jezelf verder ontwikkelen als software engineer en in een dynamisch team de kans krijgen om nieuwe technieken te introduceren?

Wat ga je doen?
Zelfstandig en in teamverband bedenk je oplossingen, ontwikkel je software en test je deze ook. Hiermee boek jij succes. Mede dankzij jouw drang om altijd te blijven verbeteren en doorzettingsvermogen ben jij van onschatbare waarde bij het:
• Vertalen van gebruikerswensen en non-functional requirements naar werkende software. Denk hierbij aan het bedenken, opstellen en toetsen van een technisch design volgens de referentie-architectuur.
• Schrijven van geautomatiseerde tests als unit-, integratie- en GUI-testen en technische documentatie als ondersteuning bij de software.
• Analyseren van bevindingen en het bedenken van oplossingsrichtingen. Je begrijpt een ingewikkeld functioneel domein en stelt daarbij kritische vragen.

Alles wat je doet straalt kwaliteit uit omdat dankzij jouw software de treinen kunnen blijven rijden. Je bent bereid om samen met de andere developers mee te werken binnen een 24/7 wachtdienst.

Wat breng je mee?
• Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding, richting Informatica;
• Je hebt aantoonbare werkervaring met het werken in een agile (scrum)team;
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, omdat je dé sparringpartner bent op technisch niveau voor alle scrumteams;
• Je hebt het liefst aantoonbare ervaring met integratievraagstukken (binnen een grote organisatie);
• Je kunt object georiënteerde systemen analyseren en ontwerpen;
• Je hebt kennis van en ervaring met Java SE en EE (zoals EJB, JMS, XA-transacties, Web Services), relationele databases (Oracle DB) en versiebeheersystemen (Git);
• Je hebt kennis van en ervaring met testautomatisering op verschillende lagen in de test piramide en de gegevens uitwisseling met XML/XSD en/of JSON/Schema.

Waar kom je terecht?
Je komt als Software Engineer te werken binnen de sector T&L (Transpor & Logistics) voor de unit Public Transport. Deze unit bedenkt en realiseert slimme IT oplossingen voor het Openbaar Vervoer in Nederland. We werken nauw samen met onze collega’s van andere afdelingen zodat we de mobiliteit van Nederland, zowel op het spoor, op de weg, in de lucht en op het water verbeteren. Samen maken we Nederland mooier.

Naast ons werk bij de klant, delen we ook kennis en discussiëren we met collega’s binnen de Software Engineering / Java Practice over nieuwe ontwikkelingen binnen jouw specialisatie; Met als doel, inzichten die leiden tot tastbare oplossingen die passen in de digitale transformatie-reis van onze klanten.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Meaningful?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Sander Kapsenberg (Director Consulting Services) via 06-20492375 of peter.mondeel@cgi.com. Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Saira Khan via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com.