Director Consulting Expert - Utilities

Category: Leadership and Management Roles
Plaats: Groningen, Groningen, Nederland
Position ID: J1019-2253
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Ben jij een thought leader op het gebied van Digital Transformation binnen Utilities en het Central Market Systems domein? En ben jij de vooruitstrevende innovator die onze klanten helpt verder te digitaliseren?

Wat ga je doen?
Als Director Consulting Expert (DCE) heb je een visie op de belangrijkste thema’s op het gebied van Centrale Markt Systemen, de relatie naar IT oplossingen en je weet de dienstverlening van CGI te koppelen aan de bijbehorende IT vraagstukken. Je hebt een internationaal netwerk binnen de Utilities Markt, zodat je kansen voor CMS in de markt opspoort en ontwikkelt. Ook ben je voor onze klanten een ‘trusted advisor’ en in staat om sterke (klant)relaties op te bouwen zodat je de CGI expertise zichtbaar maakt. Je bent een echte teamspeler die in staat is de business consultants van de unit mee te nemen in het concept en te betrekken bij business development en sales trajecten. Daarnaast deel jij jouw kennis van de Utilities branche actief met collega’s, waarmee je de kennis en kunde van CGI op een hoger niveau brengt. Binnen de unit ben je verantwoordelijk voor de initiatie, planning en realisatie van thought leadership, voornamelijk in de vorm van concept en propositie ontwikkeling.
Van jou wordt verwacht dat jij je ontwikkelt richting een ‘trusted advisor’ en sterke klantrelaties ontwikkelt en uitbouwt om de CGI expertise verder zichtbaar te maken. De DCE geeft dit vorm vanuit betaalde opdrachten bij onze klanten. Je verzorgt content marketing (publicaties, white papers, blogs, etc.),vertegenwoordigt CGI op fora en stuurt actief innovatie initiatieven aan.
De DCE is het aanspreekpunt voor CGI professionals voor de ontwikkeling van hun materiedeskundigheid. Je bent als DCE onderdeel van het Management Team van de unit. Het MT wordt gevormd door de Vice President Consulting Services, de Vice President Consulting – Expert en 3 Director Consulting Services. Op termijn kun je doorgroeien naar Vice President Consulting – Expert (VPC-E).

Wat breng je mee?
Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en met een sterke overtuigingskracht weet je anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen. Een zelf startende en ondernemende professional die graag met anderen samenwerkt.
Daarnaast heb je:
• Een afgeronde HBO/WO opleiding;
• Meer dan 10 jaar kennis en ervaring binnen het domein utilities met business en IT oplossingen;
• Ervaring als (intern) consultant rondom digital transformation;
• Interesse en kennis van ontwikkeling van het utilities domein, nieuwe business modellen en technologieën;
• Ruime ervaring met het ontwikkelen van concepten en/of proposities op het gebied van digitalisering in het utilities domein;
• Ruime ervaring met het initiëren van innovatie in het utilities domein;
• Internationale ervaring in en kennis van de Centrale Markt Facilitatie is een pré.

Waar kom je terecht?
Je komt werken voor de business unit Central Market Systems. De CGI Central Market Systems (CMS) Unit richt zich op digitale transformatie in het utilities domein. Vanuit deze unit helpen Director Consulting Experts (DCE's) onze klanten bij het inventariseren van de business requirements en vertalen deze naar een optimale systeemarchitectuur en roadmap. Binnen de CMS unit ontwikkelen en beheren we een productsuite die de wensen van onze klanten afdekt. Het CMS team heeft een bewezen track record op het gebied van de implementatie van ons eigen product. Kortom als DCE volg je de klanten, ken je de marktontwikkeling, vertalen we dat gezamenlijk naar ons product en begeleiden we de levering.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Global?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Wouter Knoester via (06) 1327 4692 of wouter.knoester@cgi.com.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Jolanda Beelen via (088) 564 0000 of via recruitment.nl@cgi.com.

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.