Software Engineer - Oil & Gas

Category: Development/Engineering
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1019-3031
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Ben je een Software Engineer met lef en verbeeldingskracht en toe aan een nieuwe uitdaging? Heb jij altijd al willen werken voor een groot internationaal olie- en gasbedrijf?

Wat ga je doen?
Als Software Engineer draag je bij aan een platform dat gebruikers helpt met het plannen en beheren van Seismische jobs. Deze complexe en langdurende jobs moeten inzichtelijk gemaakt worden met behulp van zelf ontwikkelde software. Binnen dit project help je de klant nieuwe “fit-for-purpose" functies te ontwikkelen en het bedenken van nieuwe en innovatieve manieren om hun werk efficiënter te maken. Deze functie vereist uitgebreide communicatie met de klant.

Wat breng je mee?
Je bent klantgericht, resultaatgericht en beschikt over een sterk analytisch vermogen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en met een sterke overtuigingskracht weet je de verschillende stakeholders voor jouw ideeën te winnen. Ook ben jij een teamplayer die goed kan samenwerken met externe en interne stakeholders. Je hebt affiniteit met het Oil & Gas domein. Daarnaast heb je:
• Bachelor of Masters met een focus op technology/communicatie, en/of gelijkwaardig enterprise ervaring;
• 2-5 jaar ervaring met C/C++ en OO-programmeren;
• Vermogen om snel code te vertalen en doorzoeken die uit verschillende ontwikkelstijlen bestaat;
• Ervaring met GUI ontwikkel framework QT.

Waar kom je terecht?
Je gaat als Software Engineer werken in de olie- en gasindrustrie. De uitdagingen voor bedrijven in de olie- en gasindustrie zijn groter dan ooit. De vraag naar energie blijft stijgen, er is (geo)politieke onzekerheid, reserves zijn moeilijker te ontginnen en de handelsprijzen fluctueren. Voor olie- en gasbedrijven is het daarom essentieel om meer te produceren uit de aanwezige reserves, hun installaties optimaal te benutten en de retail business winstgevend te houden. CGI helpt ze om dit te managen. Samen met meer dan 2.000 Oil & Gas collega’s werk je in toegewijde teams. Of het nu gaat om het verbeteren van de productiviteit van olie- of gasvelden, installaties en raffinaderijen, of om het efficiënt en duurzaam exploiteren van distributienetwerken en het bedienen van klanten. CGI is actief in 40 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Global?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Bel of mail Faisel Kioe A Sen (Director Consulting Services) via +31 (0)6 2393 1438 of faisel.kioe.a.sen@cgi.com.
Meer informatie over de vacature en/of sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Jolanda Beelen via (088) 564 0000 of via recruitment.nl@cgi.com.