Primary tabs

  Technical Software Engineer Innovatie in het Spoordomein

  Category: Development/Engineering
  Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
  Position ID: J1020-1746
  Type dienstverband: Full Time

  Position Description

  Stuur jij als Technical Software Engineer mee aan innovaties voor het hoogfrequente spoorvervoer in Nederland? Word jij onderdeel van ons team van IT-experts met kennis van het "spoorse"?

  Wat ga je doen?
  Als Technical Software Engineer in het Spoorwegdomein werk je in een scrum team aan de realisatie van Railsystemen. Multidisciplinair, je pakt dus alle taken mee. Door de scrum aanpak werk je nauw samen met de klant. Om dit goed te kunnen doen zal je de fysieke werking van het spoor in detail moeten begrijpen. Deze domeinkennis bouw je over de tijd op en leer je van je collega’s en de klant. Met je opgebouwde expertise stuur je mee aan de benodigde innovatie voor het hoogfrequente spoorvervoer in Nederland.

  Wat breng je mee?
  Je bent een gedreven professional die vooroploopt in jouw vakgebied. Je gaat voor verbeteren en doorontwikkelen. Daadkrachtig, doortastend en met een technisch hart. Je bent sociaal en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Resultaatgericht, klantgericht en vetrouwd met Scrum. Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;
  • Ervaring met Java, C# of C++.

  Als Technical Software Engineer kom je te werken voor de business unit Rail Infra binnen onze sector Vital Civil Infrastructures. De spoorwegwereld staat voor de uitdaging om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. De spoorbranch kenmerkt zich echter door verouderde technische IT systemen die vernieuwd dienen te worden om de benodigde verandering in te kunnen zetten. Eenvoudig is dit niet want de systemen moeten 24/7 beschikbaar zijn en voldoen aan hoge veiligheidseisen. Sinds 2013 werkt CGI vanuit kantoor Rotterdam aan deze transformatie voor railsystemen benodigd voor de besturing van de treinenloop van het gehele Nederlands spoorwegnetwerk. Deze systemen zorgen voor de aansturing van seinen en wissels, en leiden treinposities af vanuit de data uit de infrabeveiliging. Daarnaast werkt CGI ook aan simulatiesystemen, inclusief 3D visualisaties, om de praktijk veranderingen vooraf te kunnen toetsen bij machinisten en treindienstleiders.

  Wij willen het beste uit jou halen
  Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

  Are you ready to Be part of our story?

  Meer informatie
  Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Jeroen de Bekker (Director Consulting Services) via 06 1930 1145 of via jeroen.de.bekker@cgi.com.
  Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Saira Khan via (088) 564 0000 of via saira.khan@cgi.com.

  Benieuwd naar onze Vital Civil Infrastructures expertise? Kijk dan snel op https://www.cginederland.nl/nl/verkeer-en-vervoer.

  Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: www.cginederland.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.