Primary tabs

  Technical Software Architect Innovatie in het Spoordomein

  Category: Architecture
  Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
  Position ID: J1020-1773
  Type dienstverband: Full Time

  Position Description

  Stuur jij als Technical Software Architect mee aan de benodigde innovatie voor het hoogfrequente spoorvervoer in Nederland?

  Wat ga je doen?
  Als Technical Software Architect in het spoorwegdomein maak je deel uit van een multidisciplinair Scrum team. Door de Scrum aanpak werk je nauw samen met de klant. Je stelt samen met hen de architectuur vast voor de te realiseren systemen en je borgt dat het team deze correct implementeert. Om dit goed te kunnen doen, zul je de fysieke werking van het spoor in detail moeten leren begrijpen. Deze domeinkennis bouw je over de tijd op en leer je van je collega’s en de klant. Belangrijke kenmerken voor de architectuur van dit soort systemen zijn zaken als: hoog-beschikbaarheid, real-timegedrag, veiligheid, robuustheid etc. en vormen ook voor de ervaren architecten een leuke uitdaging!

  Wat breng je mee?
  Je hebt een grote passie voor software development. Je bent sociaal, communicatief sterk en motiveert anderen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je bent analytisch aangelegd en vetrouwd met Devops en Agile werken. Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;
  • Gedegen ontwerp- en architectuurervaring;
  • Gedegen ervaring met meerdere programmeertalen (Java, C# of C++) en het Linux-platform.

  Waar kom je terecht?
  De spoorwegwereld staat voor de uitdaging om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. De spoorbranch kenmerkt zich echter door verouderde technische IT systemen die vernieuwd dienen te worden om de benodigde verandering in te kunnen zetten. Eenvoudig is dit niet want de systemen moeten 24/7 beschikbaar zijn en voldoen aan hoge veiligheidseisen. Sinds 2013 werkt CGI vanuit kantoor Rotterdam aan deze transformatie voor railsystemen benodigd voor de besturing van de treinenloop van het gehele Nederlands spoorwegnetwerk. Deze systemen zorgen voor de aansturing van seinen en wissels, en leiden treinposities af vanuit de data uit de infrabeveiliging. Daarnaast werkt CGI ook aan simulatiesystemen, inclusief 3D visualisaties, om de praktijk veranderingen vooraf te kunnen toetsen bij machinisten en treindienstleiders.

  Wij willen het beste uit jou halen
  Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

  Are you ready to Be part of our story?

  Meer informatie
  Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Rutger Heunks (Director Consulting Services) via 06 2125 4296 of via rutger.heunks@cgi.com.
  Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Saira Khan via (088) 564 0000 of via saira.khan@cgi.com.

  Benieuwd naar onze Vital Civil Infrastructures expertise? Kijk dan snel op https://www.cginederland.nl/nl/verkeer-en-vervoer.

  Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: www.cginederland.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.