Primary tabs

  Software Architect GEO-ICT - in het Spoordomein

  Category: Architecture
  Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
  Position ID: J1020-1774
  Type dienstverband: Full Time

  Position Description

  CGI heeft de slagkracht en de grootte om zelfs de meest ambitieuze IT-carrières vorm te geven. Doordat wij een stabiele en groeiende organisatie zijn, kunnen wij je uitstekende kansen bieden om in een ondersteunende omgeving te werken aan projecten die daadwerkelijk impact hebben op onze wereld.

  Wat ga je doen?
  Als Software Architect Realtime Monitoring ben je nauw betrokken in projecten die tot doel hebben spoorse assets aan te sluiten op ons monitoring systeem.
  Via aansluitprojecten stel je samen met de klant en een team van specialisten de architectuur vast voor de te realiseren koppelingen en je zorgt ervoor dat deze koppelingen correct worden geïmplementeerd. Om dit goed te kunnen doen, zal je de fysieke werking van het spoor in detail moeten leren begrijpen. Deze domeinkennis bouw je over de tijd op en leer je van je collega’s en de klant. Belangrijke kenmerken voor de architectuur van dit soort systemen zijn zaken als: hoog-beschikbaarheid, real-time gedrag, analytics, AI / ML, robuustheid etc. en vormen ook voor de ervaren architecten een leuke uitdaging!

  Wat breng je mee?
  Jij hebt een grote passie voor architectuur in brede zin, je onderzoekt nieuwe infrastructurele uitdagingen, je verkent IoT sensoren en werkt uit hoe deze te ontsluiten en denkt mee in de visie en strategie om data verder op te werken tot informatie via ons eigen platform of via big data platformen. Je bent sociaal en communicatief sterk. Daarnaast ben je doortastend, analytisch aangelegd en leg je gemakkelijk verbanden. Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;
  • Gedegen ontwerp- en architectuurervaring;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als realtime monitoring-ontwikkelaar/architect (bij voorkeur met OSIsoft PI);
  • Ervaring met .Net / C#;
  • Ruime ervaring met DevOps en agile werken.

  Waar kom je terecht?
  Je gaat als Architect werken voor de unit Rail Infra binnen de sector Vital Civil Infrastructures. De spoorwegwereld staat voor de uitdaging om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. De spoorbranche kenmerkt zich echter door verouderde technische IT systemen die vernieuwd dienen te worden om de benodigde verandering in te kunnen zetten. Eenvoudig is dit niet want de systemen moeten 24/7 beschikbaar zijn en voldoen aan hoge veiligheidseisen. Sinds 2013 werkt CGI vanuit kantoor Rotterdam aan deze transformatie voor railsystemen benodigd voor de besturing van de treinenloop van het gehele Nederlands spoorwegnetwerk. Deze systemen zorgen voor de aansturing van seinen en wissels, en leiden treinposities af vanuit de data uit de infrabeveiliging. Daarnaast werkt CGI ook aan simulatiesystemen, inclusief 3D visualisaties, om de praktijk veranderingen vooraf te kunnen toetsen bij machinisten en treindienstleiders.

  Wij willen het beste uit jou halen
  Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

  Are you ready to Be part of our story?

  Meer informatie
  Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Jeroen Silfhout (Director Consulting Services) via (06) 1094 8219 of via jeroen.silfhout@cgi.com.
  Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Saira Khan via (088) 564 0000 of via saira.khan@cgi.com.

  Benieuwd naar onze Vital Civil Infrastructures expertise? Kijk dan snel op https://www.cginederland.nl/nl/verkeer-en-vervoer.

  Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: www.cginederland.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.