Primary tabs

  Software Architect GEO-ICT - Rail Infra

  Category: Architecture
  Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
  Position ID: J1020-1776
  Type dienstverband: Full Time

  Position Description

  CGI heeft de slagkracht en de grootte om zelfs de meest ambitieuze IT-carrières vorm te geven. Doordat wij een stabiele en groeiende organisatie zijn, kunnen wij je uitstekende kansen bieden om in een ondersteunende omgeving te werken aan projecten die daadwerkelijk impact hebben op onze wereld.

  Wat ga je doen?
  Als GEO-ICT Software Architect in het spoorwegdomein maak je deel uit van een multidisciplinair Scrum-team. Door de scrum-aanpak werk je nauw samen met de klant. Je stelt samen met hen de architectuur vast voor de te realiseren systemen en je borgt dat het team deze correct implementeert. Om dit goed te kunnen doen, zul je de fysieke werking van het spoor in detail moeten leren begrijpen. Deze domeinkennis bouw je over de tijd op en leer je van je collega’s en de klant. Belangrijke kenmerken voor de architectuur van dit soort systemen zijn zaken als: hoog-beschikbaarheid, real-time gedrag, veiligheid, robuustheid etc. en vormen ook voor ervaren architecten een leuke uitdaging!

  Wat breng je mee?
  Jij hebt een grote passie voor software development en bent bekend met het werken in een Agile omgeving. Je bent sociaal en communicatief sterk. Daarnaast ben je doortastend, analytisch aangelegd en leg je gemakkelijk verbanden. Jij hebt:

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;
  • Gedegen ontwerp- en architectuurervaring;
  • Aantoonbare ervaring met het ArcGIS Platform, in combinatie met diepgaande .NET C# ervaring;
  • Ruime ervaring met DevOps en agile werken.

  Waar kom je terecht?
  Je gaat als Software Architect GEO-ICT werken voor de unit Rail Infra binnen de sector VCI (Vital Civil Infrastructure). De spoorwegwereld staat voor de uitdaging om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. De spoorbranche kenmerkt zich echter door verouderde technische IT systemen die vernieuwd dienen te worden om de benodigde verandering in te kunnen zetten. Eenvoudig is dit niet want de systemen moeten 24/7 beschikbaar zijn en voldoen aan hoge veiligheidseisen. Sinds 2013 werkt CGI vanuit kantoor Rotterdam aan deze transformatie voor railsystemen benodigd voor de besturing van de treinenloop van het gehele Nederlands spoorwegnetwerk. Deze systemen zorgen voor de aansturing van seinen en wissels, en leiden treinposities af vanuit de data uit de infrabeveiliging. Daarnaast werkt CGI ook aan simulatiesystemen, inclusief 3D visualisaties, om de praktijk veranderingen vooraf te kunnen toetsen bij machinisten en treindienstleiders.

  Wij willen het beste uit jou halen
  Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

  Are you ready to Be part of our story?

  Meer informatie
  Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Ben van Tricht via 06 1928 1145 of via ben.van.tricht@cgi.com.
  Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Saira Khan via (088) 564 0000 of via saira.khan@cgi.com.

  Benieuwd naar onze Vital Civil Infrastructures expertise? Kijk dan snel op https://www.cginederland.nl/nl/verkeer-en-vervoer.

  Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: www.cginederland.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.