Technisch IT Project Manager - Zorg

Category: Project Management
Plaats: Enschede, Overijssel, Nederland
Position ID: J1119-0040
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Wil jij als Technisch IT Project Manager een belangrijke rol spelen in het voorspelbaar en volgens afspraak leveren van onze projecten binnen de infrastructuur outsourcing? Heb je ervaring met infrastructuurbeheer projecten en ben je bereid 2 á 3 dagen per week bij onze klant in het oosten van het land aanwezig te zijn?

Wat ga je doen?
CGI Global Technology Operations (GTO) heeft sinds enige jaren de infrastructuur in beheer van deze klant, inclusief het datacenter. Naast beheer worden er projecten uitgevoerd ter verbetering en modernisering van de infrastructuur, en infra projecten voortvloeiend uit applicatieve wijzigingen. Onze klant is een programma van top 10 infrastructuur verbeterprojecten gestart. Inmiddels lopen er zoveel infra projecten tegelijk dat we ter versterking een Technisch Project Manager zoeken.

De Project Manager is verantwoordelijk voor:
- Aansturen en rapporteren over het verloop van de projecten, in termen van voortgang, deliverables, financials en risico’s;
- Maken van WBS en planningen van projecten ism onze klant en het CGI team;
- Inhoudelijk de projecten kunnen begrijpe (danwel materie zich snel eigen kunnen maken) om een goed gesprekspartner te zijn voor de engineers en de klant, en vanuit die kennis ook te kunnen plannen;
- Bijdragen aan het opstellen van offertes voor nieuwe projecten;
- Inplannen en reserveren van de benodigde CGI GTO resources;
- Opstellen van RfC’s / runbooks voor project wijzigingen ism de klant, de CGI GTO contract architect en het CGI team;
- Nauwkeurig coördineren van alle detail-stappen die voor de projecten uitgevoerd moeten worden;
- Overige project management taken als in de PMBOK processen Integration Management, Scope Management, Time Management, Cost Management, Quality Management, HR Management, Communications Management;
- Volgen van het CGI kwaliteitssysteem en projecten uitvoeren volgens de GTO – projectstandaarden met o.a. de QA mate checklist;
- Zorgdragen voor de juiste urenboeking van het team en wekelijkse goedkeuringen door de klant, borgen van de facturatie van alle gewerkte uren ism PMO in het team;
- Het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de tijd van de CGI technische staff;
- Het waar mogelijk inzetten van CGI offshore experts;
- Het succesvol, binnen planning en budget opleveren van de afgesproken projectresultaten.

Wat breng je mee?
Je bent een ervaren project manager en je hebt ervaring met technische infrastructuurprojecten. Je opereert vanuit de inhoud en je snapt waar het over gaat. Je bent communicatief vaardig en je kunt acteren in een politieke omgeving. Je bent diplomatiek en stevig genoeg om het klant en CGI belang te kunnen verenigen.
Je kunt omgaan met technische specialisten en bent in staat om hun vertrouwen te winnen. Je werkt zelfstandig en bent creatief in het vinden van oplossingen voor de uitdagingen die zich zullen voordoen.
Je bent bedreven in de uitvoering van risico management zodat je productieverstoringen voorkomt. Je werkt nauwkeurig en planmatig en levert op die manier goede resultaten. Je bent bedreven in de opzet van WBS-en en offertes. Je bent flexibel in je inzet. Bij voorkeur beschik je over een project management certificaat (PMP, IPMA). Je houding is constructief, als zaken niet goed lopen dan verbeter je het process en denk je in oplossingen.
Je hebt minimal 6 jaar aantoonbare ervaring als technisch project manager in infrastructuurbeheer.

Waar kom je terecht?
Je werkt in onze Global Technology Operations (GTO) unit waar wij uitbestedingscontracten beheren voor onze martkgerichte units. In ons team werken wij voor diverse klanten, waaronder een grote zorgverlener in het oosten van Nederland. Je bent in staat en bereid om (minimaal) 2 á 3 dagen per week bij deze klant op locatie aanwezig te zijn.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Meaningful?

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature, bel of mail Robert Overpelt (Manager Client Management) via (06) 2374 4802 of via robert.overpelt@cgi.com.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Chris Nikijuluw via (088) 564 0000 of recruitment.nl@cgi.com.

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.