Data Architect - Emerging Technologies

Category: Analytics and Emerging Digital Technologies
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1119-1189
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Weet jij hoe je verbinding moet leggen tussen business en techniek? Wil jij je met passie inzetten om jouw ideeën over creatieve klantgerichte technische oplossingen in de praktijk te brengen?

Wat ga je doen?
Als Data Architect ben jij het technische geweten van ons Emerging Technologies team. Jij neemt de technische verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en toepasbaarheid van de adviezen, platformen en oplossingen die wij leveren. Daarbij stuur jij de teams aan op inhoud en samen met klanten realiseer jij data science en analytics toepassingen en krachtige data platformen of data labs.

Wat breng je mee?
Je bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en hebt een passie voor innovatie en verbetering. Je bent van nature nieuwsgierig, proactief en weet anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen. Je bent actief in kennisdeling en –ontwikkeling binnen je vakgebied en bezit aantoonbare consultancy vaardigheden.
Daarnaast heb je:
• Een afgeronde relevante HBO- / WO-opleiding (bijv. Informatica);
• 5-8 jaar ervaring met IT architectuur, data management dan wel sterke affiniteit met datawarehousing, ETL, business intelligence en analytics (IT);
• Expert kennis op MPP architecturen (bijv. Hadoop, Spark, Kafka, Storm, NiFi, NoSQL);
• Expert kennis op cloud data architecturen;
• Kennis op gebied van visualisatie tools, statistical analytics tools, AI tools, data quality, governance, data security;
• Kennis van data privacy is een pré;
• Kennis op het gebied van Agile werkmethoden.

Waar kom je terecht?
Als Data Architect kom je terecht in ons Emerging Technologies team. Ons team voert slimme analyses uit voor onze klanten waarbij we gebruik maken van de nieuwste concepten en mogelijkheden zoals massively parallel processing architecturen (batch en streaming, disk en memory gebaseerd), machine learning, predictive modelling, deep learning, visualisaties en dashboarding.
We ontwikkelen slimme algoritmiek waarmee we bijvoorbeeld complexe verkeersstromen in kaart brengen en voorspellen. We maken modellen die bepalen hoe groot de kans is dat iemand thuis is als de bezorgdienst een pakketje komt bezorgen. Ook hebben we een methode ontwikkeld om reizigers op luchthavens te koppelen aan hun bagage door gebruik te maken van image recognition technieken. Het Emerging Technologies team speelt in op maatschappelijke relevante ontwikkelingen, zoals mobiliteit en de energietransitie. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die goed aangeven met wat voor soort projecten we bezig zijn.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Rewarding?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Rutger Geelen via (06) 4300 0743 of via rutger.geelen@cgi.com. Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Jolanda Beelen via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.