Lead Data Scientist - Emerging Technologies

Category: Analytics and Emerging Digital Technologies
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1119-1326
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Ben jij een ervaren en ondernemende Data Scientist en wil jij jouw wiskundige en statistische kennis en ervaring inzetten binnen CGI?

Wat ga je doen?
Als Lead Data Scientist ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het big data analytics portfolio in Nederland. Je bent een Thought Leader binnen jouw omgeving. Je hebt de inhoudelijke verantwoordelijkheid bij big data analytics projecten voor diverse klanten. Je slaat de inhoudelijke brug tussen CGI en haar opdrachtgevers en bent in staat om industrie- en IT-trends te vertalen naar (innovatieve) oplossingen, die passen bij de business van de klant.
Je neemt deel aan business development en sales trajecten. Je deelt jouw industrie kennis en visie met collega’s en brengt samen met andere collega’s de kennis en kunde van CGI op een hoger niveau. Je draagt bij aan omzetgroei middels solution design, deelname aan sales en offerte trajecten, creëren van ingangen en business opportunities, en (business) consultancy bij klanten.

Wat breng je mee?
Je bent een echte teamspeler die de handen ineen slaat om het beste resultaat te behalen. Daadkrachtig, resultaatgericht, communicatief en analytisch sterk. Je weet situaties snel in te schatten en proactief op te lossen.
Daarnaast heb je:
• Een afgeronde WO-opleiding met een sterke ICT component, informatica of econometrie;
• Ruime ervaring als Data Scientist;
• Aantoonbare ervaring in het oplossen van complexe uitdagingen met behulp van data analyse en modellering;
• Kennis van en ervaring met Big Data-concepten en technologieën zoals Hadoop, MapReduce, SAS, R en/of SPSS;
• Ruime ervaring met Datawarehousing en technologieën;
• Brede kennis en ervaring in data(base)management en data-integratieprocessen, zowel functioneel als technisch.

Waar kom je terecht?
Als Lead Data Scientist kom jij terecht in ons Emerging Technologies team. Ons team voert slimme analyses uit voor onze klanten waarbij we gebruik maken van de nieuwste concepten en mogelijkheden zoals massively parallel processing architecturen (batch en streaming, disk en memory gebaseerd), machine learning, predictive modelling, deep learning, visualisaties en dashboarding.
We ontwikkelen slimme algoritmiek waarmee we bijvoorbeeld complexe verkeersstromen in kaart brengen en voorspellen. We maken modellen die bepalen hoe groot de kans is dat iemand thuis is als de bezorgdienst een pakketje komt bezorgen. Ook hebben we een methode ontwikkeld om reizigers op luchthavens te koppelen aan hun bagage door gebruik te maken van image recognition technieken. Het Emerging Technologies team speelt in op maatschappelijke relevante ontwikkelingen, zoals mobiliteit en de energietransitie. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die goed aangeven met wat voor soort projecten we werken.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Rewarding?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Rutger Geelen via (06) 4300 0743 of via rutger.l.geelen@cgi.com. Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Jolanda Beelen via (088) 564 0000 of via recruitment.nl@cgi.com.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.