Data Engineer (Telecom)

Category: Digital Customer Experience
Plaats: Randstad, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1218-1191
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Ben jij een adviseur én architect die een passie heeft voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een modern data landschap?

Wat ga je doen
Als Data Engineer ontwerp en ontwikkel jij data verwerkingsprocessen. Jij bewerkt grote hoeveelheden data vanuit verschillende bronnen en in verschillende formaten tot een bruikbare dataset voor geavanceerde data analyse en visualisatie. Enerzijds ben jij de architect, die nieuwe inrichtingsconcepten voorstelt, specificeert en realiseert, anderzijds ben jij de ‘doener’, die dagelijkse issues snel en passend binnen de bestaande implementaties oplost. Hierbij denk je niet alleen aan de gevestigde Data Warehouse kaders, maar weet jij ook optimaal gebruik te maken van advanced analytics concepten en technologieën. Jij vertaalt business requirements in technische haalbare oplossingen om de optimale balans tussen het gebruik van resources en het leveren van business waarde te vinden.

Wat breng je mee
Je hebt de nodige ervaring met zowel cloud als on-premise data platforms maar ook met belangrijke data management, extractie tools en code zetten. Ook heb je kennis van het automatiseren van rapporten, het schrijven van macros en stored procedures en bezit expertise op het gebied van het schrijven van ETL scripts/processen om data vanuit verscheidene operationele bronsystemen in een analytics omgeving te laden. Daarnaast heb je:
• een afgeronde HBO/WO opleiding met relevante specialisatie (bijv. in Computer Science, Software Engineering);
• 3 jaar aantoonbare ervaring in vergelijkbare rollen, waaruit je invloed op data architecturen
en technologie-keuzen blijkt;
• Hands-on ervaring met gebruiken en beheren van gedistribueerde data management systemen en clusters (bijv. HDFS, Cassandra, HBase, MongoDB);
• Kennis van en ervaring met Big data technologieën zoals Hadoop, Spark , Hive, met streaming data, IOT, gestructureerde en ongestructureerde data;
• Kennis van programmeertalen als R, Python, Scala;
• Kennis van de volgende tools: Deployment and provisioning automation tools – Docker,
Kubernetes; BI Tools - Tableau/ Qlikview/ Power BI; Database – SQL, T-SQL, Neo4j, MongoDB; Languages – R / Python/ Scala/ Java; Cloud technology – Azure / AWS;
• Kennis van statistische modellering is een pré.

Waar kom je terecht
Als Data Engineer maak jij onderdeel uit van onze snel groeiende wereldwijde Digital Insights Practice. Binnen deze practice bieden we jou de mogelijkheid je kennis en ervaring te delen en verder te ontwikkelen, onder andere door uitdagende klantprojecten en samenwerking met vakgenoten en partners. Persoonlijke groei door vakmanschap, klantsucces en samenwerking zijn de uitgangspunten in onze Digital Insights Practice. Omdat wij een sterke groei verwachten op gebied van data analytics en aanverwante domeinen in met name de telecom/media sector zal je voor deze klanten worden ingezet.

We willen het beste uit jou halen
Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een contract voor onbepaalde tijd. Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met met William Ritchie (Director Consulting Services) via william.ritchie@cgi.com of William Rice (Vice President Consulting Expert) via will.rice@cgi.com. Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Solliciteren op de functie van Data Engineer (Telecom)
Are you ready to be part of something meaningful? Solliciteer direct via onze sollicitatiepagina!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

What you can expect from us

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.