Business- en Informatie Analist - Banking

Category: Business Analysis (functional and technical)
Plaats: Utrecht, Overijssel, Nederland
Position ID: J1219-0032
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Werk jij graag aan vraagstukken en oplossingen binnen de bancaire sector waarmee je onze opdrachtgevers helpt bij hun digitale transformatie? Heb jij ervaring in het werken op het snijvlak tussen business en IT in de financiële sector?

Wat ga je doen?
Als ervaren Business- en Informatie Analist help jij onze klanten hun doelstellingen te realiseren door analyse en ontwerpen. Jij bent onder meer betrokken bij het inrichten en implementeren van nieuwe IT oplossingen en bancaire producten, reduceren van kosten en risico’s, bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatiesystemen. Jij pakt jouw rol in het Scrum team of vervult de rol van Product Owner. Jij achterhaalt de wensen en eisen van de klant en stelt op een gestructureerde wijze de specificaties op die je uitlegt aan het development team. Hierbij denk jij mee over de grenzen van je eigen functie. Jij communiceert met belanghebbenden en adviseert over de gevolgen van hun eisen en wensen. Je maakt hierbij gebruik van use cases, user stories, gegevensmodellen, procesmodellen, gebruikershandleidingen.

Wat breng je mee?
Jij hebt een scherpe blik en bent oplossingsgericht. Door anderen te motiveren weet jij duidelijk richting te geven aan verandering. Jij bent proactief en een echte teamspeler. Jij kan goed schakelen met de business en de ontwikkelaars. Daarnaast heb jij:

• Een relevante HBO of WO opleiding (Informatica, Informatiekunde of Bedrijfskundige richting);
• 4-6 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een ICT omgeving als Business/Informatie Analist of in soortgelijke rollen, zoals Functioneel Ontwerper of Business Proces Analist;
• Ervaring met development in SCRUM methodiek en werken in Agile teams;
• Ervaring in het opstellen van use cases, user stories;
• Ervaring en kennis van bancaire producten en het bancaire landschap.

Waar kom je terecht?
Als ervaren Business- en Informatie Analist kom jij te werken voor de unit Banking binnen onze sector Financial Services. De bancaire markt verandert in snel tempo. Daar waar de markt vroeger tot een select aantal banken toebehoorde is het speelveld nu veel meer open. Tegelijk is er een grote druk op kosten, het aantrekken van klanten en het voldoen aan wet- en regelgeving. Een complexe markt, die vraagt om andere business modellen en innovatieve oplossingen. Daarom is de bancaire sector ‘the place to be’ voor elke ambitieuze en betrokken ICT’er die wil werken met de nieuwste technieken. CGI bedient de top van het Nederlandse bankwezen. Banken realiseren zich dat ICT dé pijler is die hen concurrentievoordeel kan bieden. Het is dan ook niet voor niets dat vooruitstrevende methodieken, trends en technieken als Agile/Scrum, DevOps, Big Data, Internet of Things en Cloud computing als eerste in de bancaire sector opduiken. Wij nemen onze klant mee naar de wereld van morgen.

We willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something meaningful?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Mirella van der Vlist via +31613200704 of mirella.van.der.vlist@cgi.com.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Chris Nikijuluw via (088) 564 00 00 of via recruitment.nl@cgi.com

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl