Software Architect - Overheid, Sociale Zekerheid en Zorg

Category: Development/Engineering
Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Position ID: J1219-0251
Type dienstverband: Full Time

Position Description

Wil jij als Software Architect meewerken aan een veilige, wendbare en bereikbare overheid? Kom jij ons team helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van moderne, heldere en realiseerbare architecturen voor grote, complexe omgevingen bij onze klanten binnen de Nederlandse overheid?

Wat ga je doen?
Als Software Architect vertaal je de doelstellingen van de klant naar architecturen en concrete oplossingen. Naast techniek is communicatie in deze rol cruciaal: je stemt af met de diverse stakeholders, creëert draagvlak en zet plannen van aanpak op om het ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Als architect ben je verantwoordelijk voor het maken en laten uitvoeren van de architectuurkeuzes en draag je er zorg voor dat de afgesproken (architectuur)doelen worden bereikt. Daarnaast ben je nadrukkelijk betrokken bij het continu verbeteren van het software development proces bij onze klanten.

Wat breng je mee?
Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden. Met een sterke overtuigingskracht weet je de verschillende stakeholders voor jouw ideeën te winnen en collega’s succesvol te coachen. Je bent een echte teamplayer die pragmatisch, resultaatgericht en klantgericht is. Je bent geordend, geduldig en analytisch aangelegd. Je bent goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van software ontwikkeling, architectuur en relevante technieken. Ook heb je:

• Een afgeronde HBO of WO-opleiding met een sterke ICT component;
• Minimaal 5 jaar ervaring als software architect en ervaring met Agile software-ontwikkeltrajecten;
• Ervaring met het werken in een (scaled) Agile of DevOps werkomgeving;
• Ervaring in het coachen/begeleiden van medewerkers.
• Kennis van en ervaring met één of meer van de volgende technologieën: opzetten van DevOps omgeving; Docker en Kubernetes; Apache Camel en Maven; Apache Kafka (wenselijk); Apache Rabit/Active MQ (must); Apache Spark (wenselijk); Graph database kennis Neo4J; SQL Database kennis; MicroServices; (Rest)API kennis (Postman); Java; Python; Ansible; Jenkins; GIT.

Waar kom je terecht?
Als ervaren Software Architect kom je te werken voor de sector Overheid, met focus op klanten in de Sociale Zekerheid en Gezondheidszorg. Je wordt ingezet op grootschalige projecten.

De relatie tussen de overheid en burgers of ondernemers verandert in snel tempo. Overheden moeten open en transparant werken. Daarnaast moeten ze op een gebruiksvriendelijke en veilige manier toegang bieden tot hun informatie en dienstverlening. Hierin speelt technologie een steeds belangrijkere rol. CGI werkt samen met overheden aan integrale, logisch samenhangende dienstverlening die beter aansluit op de leefwereld van burgers en ondernemers. Wij ontwikkelen innovatieve toepassingen voor huidige én toekomstige uitdagingen en behoeften. Ook beschermen wij gevoelige gegevens tegen de voortdurende dreiging van cyberaanvallen. Van rijksoverheden en lokale overheden tot publieke veiligheid en justitie, van belastingen tot defensie en ruimtevaart, wij hebben de expertise.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something meaningful?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Bel of mail Michiel Huizinga (Director Consulting Services) via 0622419172 of michiel.huizinga@cgi.com of Marcel Lipman (Software Architect) via marcel.lipman@cgi.com.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op recruiter Chris Nikijuluw via (088) 564 00 00 of recruitment.nl@cgi.com.

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl