Rotterdam, 18 February 2015 - CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB. A), is uitgeroepen tot marktleider in het Ovum rapport: ”Ovum Decision Matrix: Het selecteren van een IT-OT integratiepartner, 2014-15” voor haar dienstverlening op dit gebied. Ovum monitort en analyseert op continue basis de performance van ...
De energietransitie vraagt om een flexibele energiehuishouding op (inter)nationaal niveau zodat de energietoevoer gewaarborgd blijft. De uitdaging daarbij is de balans te vinden tussen vraag en aanbod. Zijn centrale marktsystemen het antwoord hierop?

energieleveranciers-netbeheerders-8-10-grootste-energiebedrijven-europa-wowfactor-nl

energieleveranciers-netbeheerders-11-17-centrale-marktsystemen-wowfactor-nl

energieleveranciers-netbeheerders-6000-professionals-samenwerken-wowfactor-nl

Er waait een nieuwe wind in de energiemarkt. De energietransitie naar een duurzamere energiehuishouding heeft een grote impact op energieleveranciers, netbeheerders en nieuwe partijen. CGI biedt oplossingen voor slimme netwerkinfrastructuren, optimalisatie van assets en business modellen en decentrale energie-opwek- en distributie. Bescherming tegen de gevaren van cybercrime is een integraal onderdeel van onze oplossingen.

  • CGI heeft 6.000 energieprofessionals die samenwerken met meer dan 200 klanten op vijf continenten.
  • We zijn partner van acht van de tien grootste energiebedrijven in Europa.
  • We bouwden en bedienen 11 van de 17 centrale marktsystemen (energie- clearinghouses) in de wereld, waaronder o.a. EDSN in Nederland, Energinet in Denemarken en MOSL in het Verenigd Koninkrijk.
  • We leverden systemen voor asset-, resource- en workforcemanagement voor 60 van de 100 grootste energiebedrijven in Noord-Amerika.
  • Met klanten als EDSN (Nederland), EDF (Frankrijk), EDP (Portugal, Spanje, Brazilië en Verenigde Staten) en Elexon (Verenigd Koninkrijk) onderhouden we lange-termijn relaties.
  • We ondersteunen grote en bekende smart grid projecten als InovGrid (Portugal) en Low Carbon London (Verenigd Koninkrijk).
  • We beschikken over een uitgebreidportfolio met prijswinnende oplossingen waaronder systemen voor elektrisch rijden, slimme meterdata en smart grids.

CGI beschikt over een volledig portfolio met high-end bedrijfs- en IT-consultingdiensten, systeemintegratie en IT en business process outsourcing services. Lees hieronder wat CGI hierin voor u kan betekenen.

Thema's

Energietransitie

Oplossingen

Centrale energiemarkten

Elektrisch rijden

Smart grids en Central Energy Management Systems (CEMS)

Thema's, diensten en oplossingen van CGI