Primary tabs

Voor IT’ers met interesse in de innovatie die plaats vindt in het logistieke domein, nieuwe business modellen en technologieën, presenteerd CGI’s Business Unit Transport, Post & Logistics in maandelijkse sessies een aantal spraakmakende projecten en opdrachten die samen invulling geven aan onze “Move Smarter” strategie.

CGI geeft een kijkje in de keuken van de spraakmakende projecten die we uitvoeren voor het realiseren van het transport van de toekomst. In maandelijkse sessies komen steeds 1 of 2 projecten aan bod die toegelicht zullen worden. Insteek van de sessies is de inhoud: wat is de vraag, wat hebben we bedacht en gemaakt en hoe hebben we dat gedaan. Kennis van transport is niet doorslaggevend, kennis van IT en nieuwe technieken wel.

Wil je jouw kennis verruimen over dit onderwerp en van gedachten wisselen met andere IT professionals, dan ben jij van harte welkom.

Op 25 April 2019 vindt de tweede sessie plaats met als onderwerpen:

  • Toekomst vaste IT voor Bruggen en Waterwegen

    Bruggen en waterwegen zijn een eeuwenoud en kritiek onderdeel van onze infrastructuur. Een conservatieve wereld die geconfronteerd wordt met snelle veranderingen waaronder brugautomatisering en centralisatie, systeemintegratie en IoT, en voorbereidingen op smart shipping en AI. De grote uitdaging is het omvormen van een legacy landschap naar een nieuwe norm binnen de sector. Een opgave waarin externe samenwerkingen, historische afhankelijkheden en backwards compatibility verenigd moeten worden met een fully redundant visie op de toekomst.

  • Architectuur in een Agile wereld

    Architectuur is nog relevanter in een agile wereld. Steeds meer organisaties kiezen het Agile pad, en richten DevOps en MicroServices in om sneller in te kunnen spelen op de veranderende eisen en wensen van klanten. De interactie en afhankelijkheden tussen agile teams vormen daarbij al snel een bottleneck. Om dit te voorkomen moet goed nagedacht worden over het complexe vraagstuk van de overkoepelende architectuur. Voor de huidige Software-, Solution- en Enterprise-architecten is dit een grote uitdaging. CGI loopt wereldwijd voorop met zijn agile architectuur-aanpak Risk- and Cost-Driven Architecture (RCDA).

Kom luisteren, praat mee en raak geïnspireerd.

 
Programma:
17:00 uur inloop
17:30 uur start dinerbuffet
18:00 uur start presentaties en Q&A

Onze sprekers zijn CGI collega’s Tim van den Burgt – Loch en Eltjo Poort.

Tim van de Burgt-Loch is een gedreven software ontwikkelaar die met bevlogenheid zal vertellen over het onderwerp Toekomst vaste IT voor Bruggen en Waterwegen.

Eltjo Poort, internationaal onderscheiden voor zijn werk aan RCDA, zal op deze bijeenkomst vertellen over zijn praktijkervaringen bij het helpen van organisaties om effectieve architecturen in te richten in een agile context.

 
20:00 uur afsluiting met een gezellige netwerkborrel

Wil je deze sessie bijwonen of ken je iemand uit je netwerk die deze presentaties ook niet zou willen missen? Nodig hem of haar dan gerust uit om zich samen met jou aan te melden.

Registreren